- چه باید کرد؟
در پروندۀ ویژۀ این شماره سعی کردیم به این سؤالات پاسخ بدهیم: به چه دلیلی باید یا نباید درباره خودکشی در فضای عمومی صحبت کرد؟ نشانههای کاربری که میل واقعی به خودکشی دارد کدام است؟ (آنچه در فضایی که هم خوشیها و هم ناراحتیها با اغراق بسیار بازنمایی میشود بسیار سخت است)، استانداردهای خبررسانی در این باره چیست؟ تا کجا باید این خبرها در جامعه پخش شود؟ و مهمتر از آن با چه ادبیات و شیوهای؟
این سؤالات را با متخصصانی در حوزههای روانپزشکی، روانشناسی، جامعهشناسی و رسانه مطرح کردیم، از جمله دکتر امیرحسین جلالی ندوشن، شروین وکیلی، سهیل رحیمی، رضا تسلیمی طهرانی، شیما محمدی، مریم بهریان، وحید ملکپور، فرزانه قبادی و زهرا چوپانکاره، که در این پرونده مباحثی را مطرح کردهاند.
- پروندۀ فوبیای ارتباطات، دیگر پروندۀ این شماره است. در این پرونده که به دبیری امیرعلی خلج تهیه شده است، علاوه بر ترجمۀ مقالاتی درباره این ترس، در گفتوگویی با دکتر مریم رسولیان، روانپزشک، تلاش شده است که ابعاد و راههای درمان این پدیده مشخص شود.
- همچنین، در پروندۀ سیاسی این شماره با نام «شما زیر نظر هستید» این موضوع را مطرح کردیم که تا چه حد دستگاههای اطلاعاتی میتوانند بر شبکههای اجتماعی اثرگذار باشند، و اینکه با چه هدفی قصد دارند بیشتر در شبکههای اجتماعی حضور داشته باشند. اینها مباحثی است که کاربران فضای مجازی با آن بهطور مستقیم و غیرمستقیم درگیرند، و بهنوعی بیان میکنند که دیگر حریم شخصی برای کاربران وجود ندارد. این پرونده را میثم سلیمانی تهیه کرده است.
از دیگر آثار منتشرشده در این شماره میتوان به مقالات و یادداشتهای زیر اشاره کرد:
- خواندن بهمثابه قدرت گفتمانی (بخش سوم)، به قلم حسین بشیر.
- تاریخچۀ اینفوگرافیک و نیوزگرافیک در ایران، به قلم مریم سلیمی.
- گرگ ناقلای شبکههای اجتماعی، به قلم حمید ضیاییپرور.
شناسنامه ماهنامه:
- صاحبامتیاز: مؤسسۀ مطبوعاتی دایرهرنگی ایدهآل
- رئیس شورای سیاستگذاری: سید غلامرضا کاظمیدینان
- طراح جلد: جمال رحمتی
- مدیر هنری: یوسف فروتن
- دیگر همکاران ماهنامۀ مدیریت ارتباطات: بهنام تقیپور، روشن مهدوی، محدثه گودرزنیا، سمیرا کیانی و الناز تقیپور.
علاقهمندان جهت خرید یا دریافت اشتراک سالیانه میتوانند با شمارۀ ۸۸۳۵۶۴۳۶ -۰۲۱ تماس بگیرند.
نظر شما