به گزارش خبرگزاری فرانسه در این پژوهش که بهوسیله پژوهشگران مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت در آمریکا به همراهی پژوهشگران در دانشگاه ملی سئول در کره جنوبی انجام شد، ۱.۴ میلیون فرد بزرگسال آمریکا، اروپا و آسیا بررسی شدند.
افراد موردبررسی برحسب میزان فیبر خوراکی و ماست مصرفیشان به پنج گروه تقسیم و بهطور میانگین برای ۸.۶ سال پیگیری شدند.
یافتههای این بررسی که در ژورنال «جاما انکولوژی» منتشر شده است، نشان داد هم فیبرهای خوراکی و هم ماست ظاهراً خطر سرطان ریه را کاهش میدهند. مصرف هردوی این مواد غذایی با هم بیشترین سودمندی را ازلحاظ کاهش خطر سرطان ریه داشت، بهطوریکه در افرادی که بیشتری مصرف ماست و فیبر را همراه هم داشتند، در مقایسه با گروهی که اصلاً ماست نمیخوردند و کمترین میزان مصرف فیبر را داشتند، خطر سرطان ریه ۳۳ درصد کاهش یافته بود. این پژوهشگران معتقدند مصرف همراه هم ماست و فیبرهای خوراکی باعث تقویت اثر ضد سرطان هرکدام از آنها به تنهایی میشود.
این اثر کاهشدهنده خطر سرطان ریه با مصرف ماست و فیبر هم در مردان و هم در زنان و در همه افراد از قومیتهای متفاوت و هم در افراد غیر سیگاری، سیگاری فعلی و سیگاری قبلی مشاهده شد.
این پژوهشگران میگویند یافتههایشان تأییدکننده «دستورالعمل غذایی ۲۰۱۵- ۲۰۲۰ آمریکا» است که مصرف یک رژیم غذایی حاوی ماست و فیبر خوراکی بالا را توصیه میکند.
فیبرهای خوراکی ترکیبات غیرقابلهضمی در مواد غذایی گیاهی هستند که باعث رشد باکتریهای مفید یا پروبیوتیکها در دستگاه گوارش میشوند. ماست نیز منبع خوبی برای پروبیوتیکها است. پروبیوتیکها باکتریهای زنده مفیدی هستند که تصور میشود باعث بهبود تعادل طبیعی باکتریها در رودهها میشوند. فیبرهای خوراکی و پروبیوتیکها با کاهش خطر دچار شدن به بیماری قلبی-عروقی و سرطانهای گوارشی هم ارتباط داده شدهاند.
نظر شما