همشهری آنلاین/ زینب زینال زاده: مدیر فرهنگی و هنری منطقه ۱۲ در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: «لذت بردن از مطالعه یک حس درونی است و با اجرای طرحها و برنامههای متنوع میتوان به این حس درونی پاسخ داد و شهروندان را به مطالعه ترغیب کرد. »
به گفته «مصطفی بیات»، برپایی ایستگاه مبادله کتاب، برپایی نمایشگاه و فروشگاه کتاب، اهدای کتاب به دانش آموزان با عنوان همشاگردی کتاب، اجرای طرح هبه کتاب و عضوگیری رایگان در کتابخانهها جزئ برنامه ها و طرحهایی هستند که میتوان با اجرای آنها زمینه کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه را افزایش داد.
برگزاری مسابقه کتابخوانی با عنوان اندیشه ماندگار با موضوع کتاب وکتابخوانی در آینه رهنمودهای مقام معظم رهبری، خلاصه نویسی کتاب، کارگاه های کتاب وکتابخوانی، برپایی دورهمیهای کتاب با عنوان «اینجا چراغی روشن است» برنامههای پیشبینی شده هفته کتاب هستند که شهروندان برای شرکت در آنها میتوانند تا ۳۰ آبان ماه به فرهنگسرای «عترت» در میدان امام حسین(ع)، ابتدای خیابان ۱۷ شهریور مراجعه کنند.
بر اساس گزارش شورای عالی انقلاب فرهنگی، تنها ۵۸ درصد مردم ایران مطالعه غیردرسی دارند و به طور میانگین هر فرد در شبانه روز، فقط ۲ دقیقه مطالعه میکند. این اعداد و ارقام نشان از پایین بودن سرانه مطالعه در کشور است و مدیران حوزه های فرهنگی، هفته کتاب و کتابخوانی را چون روزنه هایی برای افزایش سرانه مطالعه می دانند.
نظر شما