با اعداد و ارقام و معادله سر و کار دارد. ۲ سال هم در المپیاد کشوری مقام نخست را کسب کرده و در سال گذشته میلادی هم در مسابقات بلغارستان به مقام چهارمی جهان دست یافت.

محمد سراب

همشهری آنلاین/ فرشاد شیرزادی‌: مقامی که «محمد سراب» مدیر دبیرستان نصیر حق او نمی‌داند و می‌گوید: «علی‌بهمن‌آبادی، دست‌کم باید مقام دوم را در این دوره از مسابقات از آن خود می‌کرد.» حل یک معادله نسبتاً پیچیده او را به وجد می‌آورد و از درون احساس شادی و نشاط می‌کند. گزارش ما را درباره این نخبه جوان ریاضی که در یکی از دبیرستان‌های منطقه ۴ درس می‌خواند، از دست ندهید.

محمد سراب، با ورودمان به دبیرستان با شکلات داغ پذیرای ما می‌شود و می‌گوید: «مهم‌ترین وجه شخصیت علی، انگیزه و اعتماد به نفس اوست. این دانش‌آموز سال یازدهمی ما، در واقع به هر آنچه بخواهد می‌رسد. روحیه مثبت، اعتماد به نفس بی‌نظیر و توانمندی خاص خودش را دارد. در یک کلام باید بگویم که او به توانایی‌های خود کاملاً آگاه است و انرژی خود را در جایی که می‌خواهد صرف می‌کند تا به نتیجه برسد.

حل مشکلات با ریاضی
«علی بهمن‌آبادی» می‌گوید: «از ریاضی برای حل مشکلات هم کمک می‌گیرم. ریاضی به من آموخته که یک مشکل را از چند جنبه بررسی کنم. می‌توان با ریاضی به مسیرهای کوتاه‌تری برای حل مشکلات زندگی رسید. به خاطر دارم که یک روز پدر و مادرم سر یک موضوع پیش پاافتاده با هم بحث می‌کردند. من آنها را با علم ریاضی متقاعد کردم که قضیه به فرض با ۱۰۰ هزار تومان حل می‌شود. این آغاز حل مشکلات به واسطه ریاضی بود.»

فلش را باد نبرد!
بهمن‌آبادی در دفتر دبیرستان نشسته و به صحبت‌هایش ادامه می‌دهد: «آپارتمان ما در طبقه چهارم ساختمان است. یک‌بار که آسانسور خراب شده بود و من هم عجله داشتم و نمی‌خواستم این همه پله را دوباره بالا بروم، به مادرم گفتم که فلش را داخل یک کیسه فریزر بیندازد و کیسه را باد کند و پس از بستن کیسه آن را از پنجره پرتاب کند. با این کار نه فلش به خانه همسایه بغلی رفت(!) و نه با شدت به زمین رسید که آسیب ببیند.»

نگاه کردن به مسئله از چند منظر
«محمد رسول‌زاده» معلم ریاضی بهمن‌آبادی است. البته علی به چند نام دیگر هم اشاره می‌کند. مانند «حکمت‌الله‌ خانی» که کار المپیاد او را دنبال می‌کرد. بهمن‌آبادی می‌گوید: «باید از «سیاوش گریلی» دبیر ریاضی مدرسه هم تشکر کنم که برای حل مسائل کمک زیادی به من کرد و محمد رسول‌زاده که معلم و استادم است. جناب مرادزاده نیز برای ترجمه پرسش‌ها در این راه مرا یاری رساند.» محمد رسول‌زاده چینی به پیشانی‌اش می‌اندازد و می‌گوید: «در کلاس‌های درس کسی که استعداد بیشتری از دیگران در ریاضی داشت را انتخاب کردیم و به المپیاد فرستادیم. بهترین شاگرد این دبیرستان در درس ریاضی، علی بهمن‌آبادی است. من به او یاد داده‌ام که چگونه از ۶ زاویه به یک معادله بنگرد. او همچنین برای طی کردن این مسیر دشوار از کتابخانه‌های محله و مدرسه هم استفاده کرده است. همواره آرزو دارم که رتبه نخست جهان را در المپیاد ریاضی کسب کند.»

کد خبر 464144

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha