به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیبیسی نمایندگان فرسوده بالاخره توانستند روز یکشنبه ۲۴ آذر درباره پرسش کلیدی افزایش پاسخ جهانی برای کاهش وارد شدن گازهای کربندار به توافق برسند.
همه کشورها باید تا زمان کنفرانس عمده بعدی که در سال آینده در گلاسکوی اسکاتلند برگزار میشود، وعدههای جدیدشان در این باره روی میز بگذارند. اختلافات درباره پرسشهای دیگر از جمله بازارهای کربن تا گردهمایی سال آینده به تاخیر افتاد.
بازار کربن وسیلهای است که در آن کشورها میتوانند موفقیتهایشان در کاهش خروجی گازهای کربندار با کشورهای دیگری که با سرعت کافی این گازها را کاهش ندادهاند، معامله کنند.
نمایندگان پس از دو روز و دو شب بیشتر مذاکرات نهایتا بر سر معاملهای توافق کردند که در آن طرحهای جدید کاهش گازهای کربندار باید سال آینده ارائه شوند تا شکاف میان آنچه علم میگوید برای پرهیز از تغییرات اقلیمی خطرناک لازم است و وضعیت فعلی که در صورت ادامه باعث عبور از آستانه بازگشتناپذیر در در دهه ۲۰۳۰ خواهد شد، پر شود.
طرح کشورهای اتحادیه اروپا و دولتهای جزیرهای کوچک برای اهداف بلندپروازانهتر با مخالفت مجموعهای از کشورها از جمله آمریکا، برزیل، هند و چین روبرو شد.
اما در نهایت طرفین به این سازش رسیدند که کشورهای ثروتمندتر باید به قولهای برای مقابله با بحران اقلیمی تا پیش از پایان سال ۲۰۲۰ عمل کنند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل از نتیجه کنفرانس اظهار نومیدی کرد و گفت: «جامعه بینالمللی فرصت مهمی برای نشان دادن اشتیاق زیادش برای تعدیل، سازگاری و تهیه اعتبار مالی برای مقابله بحران اقلیمی را از دست داده است.»
از ابتدا انتظار چندانی وجود نداشت که پیشرفت عمدهای در اجلاس امسال رخ دهد، اما ناظران امیدوار بودند که دست کم روحیهای از همکاری و اشتیاق را برای رسیدن به هدف توافق اقلیمی پارس برای جلوگیری از افزایش دمای کره زمین بیش از ۲ درجه سلسیوس ببینند.
اما نه خبری از همکاری بود و نه اشتیاق. کشورهای فقیر از سرسختی برخی کشورهای ثروتمندتر خشمگین شده بودند و اتحادیه اروپا و مجموعهای از کشورهای روبهتوسعه دیگران را تشویق میکردند که طرحهای بلندپروازانهتری برای مقابله با فروپاشی اقلیمی به پیش نهند.
نظر شما