همشهری آنلاینـ مریم قاسمی: طرح جمعآوری قابلمههای فرسوده و غیرقابل استفاده با همکاری نمایندگیها و شعب فعال مؤسسه رعدالغدیر در نقاط مختلف کشور به اجرا درمیآید. اینطورکه مدیرعامل مجموعه رعدالغدیر عنوان میکند شهر تهران و شهرستان زابل به دلیل آمار بالای جمعیت معلول در اولویت پروژه اشتغالزایی و کارآفرینی قرار دارند و به مرور زمان دامنه خدمات این طرح به دیگر نقاط کشور تسری پیدا میکند.
«علی سلطانزاده» در گفتوگو با خبرنگار ما میگوید: «آمارها نشان میدهد که علاوه بر تهران بیشترین آمار جمعیت معلول در شهرستان زابل متمرکز است، بنابراین با هماهنگیهای انجام شده با مسئولان یک کارخانه در نظر داریم مرکز کارآفرینی دیگری نیز مثل تهران در شهرستان زابل راهاندازی کنیم تا مشکلات جامعه معلولان را برطرف کند. در این مرکز کارآفرینی، فقط معلولان صاحب شغل میشوند، به همین دلیل مشارکت شهروندان نیکوکار در زمینه اهدای قابلمههای کهنه و بیاستفاده منزلشان درسرعتبخشیدن به اجرای این طرح ابتکاری اهمیت زیادی دارد.»
هر ۱۵۰۰ قابلمه؛ یک اشتغال
مدیرعامل مؤسسه رعدالغدیر یافتآباد عنوان میکند در ازای جمعآوری هزار و ۵۰۰ قابلمه کهنه و فرسوده میتوان برای یک نفر شغل ایجاد کرد. وی به بخشی از توافقات انجام شده بین مجموعه رعدالغدیر و این کارخانه اشاره میکند و میگوید: «پولی که از بازیافت این تعداد قابلمه به دست میآید حدود ۳میلیون تومان است که میتوان با آن یک دستگاه چرخ خیاطی، رایانه و... خریداری کرد. در واقع هرکدام از این وسایل میتواند زمینه کسب و کار ثابت برای یک معلول را فراهم کند.»
سلطانزاده عقیده دارد که در اجرای این طرح عامالمنفعه شهروندان مهمترین نقش را ایفا میکنند. درحقیقت هر شهروند یک خیّر است که با اهدای ظروف مازاد و اضافه آشپزخانه خود، در ایجاد شغل برای معلولان نقش خواهد داشت. خوشبختانه در همین مدت کوتاه که از اجرای طرح میگذرد شهروندان از این برنامه استقبال خوبی کردهاند و تا کنون با چند دستگاه کامیونت، بخشی عمدهای از قابلمههای فرسوده اهدایی به کارخانه انتقال داده شده است.
در این طرح سراسری تاکنون تعدادی از معلولان مورد حمایت مجموعه رعدالغدیر صاحب شغل شدهاند و اگر این روند ادامه پیدا کند، به زودی یک مرکز کارآفرینی بزرگ ویژه معلولان ساخته خواهد شد. مدیر مجموعه نیکوکاری رعدالغدیر ادامه میدهد: «درگذشته این طرح به شکلهای مختلف و با حمایت مسئولان این کارخانه انجام گرفته است. بهطوری که نخستین مدرسه ٣کلاسه با ظرفیت ٩٠دانشآموز در روستای محروم «دیماندول»، یک واحد خانه بهداشت در روستای «کردشامی» استان چهارمحال و بختیاری و تجهیز مرکز اشتغالآفرینی توانیابان در شهرستان الیگودرز لرستان با اجرا شدن این طرح محقق شده است.»
سلطانزاده اشارهای به اهداف دیگر این طرح میکند و میگوید: «علاوه بر اهداف نیکوکارانه این طرح، خارج کردن ظروف غیرکاربردی از خانهها و ایجاد فرصت مناسب برای جایگزینی ظروف جدید با توزیع بن تخفیف خرید قابلمه از مهمترین فواید این کار است. در این طرح قابلمههای کهنه و بیاستفادهای که سالهاست در کنج انبارها خاک میخورد به چرخه تولید باز میگردد و از سوی دیگر برای معلولان شغل مناسب ایجاد میشود.»
تصویر امید زندگانی، بازیگر محبوب در بازدید از مجموعه رعد الغدیر
مشارکت چهرهها در طرح
جالب اینکه گروهی از هنرمندان و چهرههای محبوب از جمله امید زندگانی، بهنوش بختیاری، امیر کربلاییزاده، محمد درویش و... در کمپین جمعآوری ظروف کهنه مشارکت کردهاند که همین مسئله باعث شده تا شهروندان با این طرح بیشتر آشنا شده و دامنه این کار خیرخواهانه گستردهتر شود. سلطانزاده ادامه میدهد: «این طرح از آذر امسال شروع شده است.»
در خانهتکانیهای آخر سال شهروندان با وسایل اضافه و قابلمههای کهنه و غیرقابل استفادهای روبهرو میشوند. شاید اگر از اجرای این طرح ملی مطلع شوند برای مشارکت در آن پیشقدم شوند. سلطانزاده در پایان میافزاید: «در این طرح ۲۰فروشگاه در تهران و ۱۵فروشگاه در شهرهای بزرگ از جمله اصفهان، شیراز، مشهد، کرمان و... نسبت به دریافت ظروف کهنه از شهروندان اقدام میکنند. افرادی که در این کار نیک شرکت میکنند بنهای تخفیف میگیرند. شهروندان برای مشارکت در این طرح و اطلاع از نشانی پایگاهها برای تحویل ظروف در تهران عدد ۱۰۰ و در شهرستانها عدد ۱۱۰ را به شماره ۵۰۰۰۲۸۴۹۰ پیامک کنند.»
نظر شما