به گزارش همشهری آنلاین، خوانندگان آثار کافکا همواره او را از خلال نوشتهها و خاطرات دوستش ماکس برود یا در آیینة آثاری چون «مسخ» میبینند: تصویر مردی که روزی به شکل حشرهای هولناک از خواب برمیخیزد... طبیعی است که روایتگر چنین قصهای را انسانی افسرده و از جهان بریده بپنداریم. به گفتة رادک مالی (نویسنده کتاب) کافکا با جهان مشکل داشت و جهان نیز تا به امروز با او مشکل دارد. ولی این بار، در این کتاب کمبرگ درمییابیم که کافکا انسانی شبیه ماست - و یا دستکم تا حدودی شبیه ما.
در اینجا کافکا را از دریچه زندگی واقعیاش مشاهده میکنیم؛ مرد جوانی که مشتاقانه از زندگی بهره میجوید: به سفر میرود، شنا و قایقرانی میکند، چند بار عاشق میشود و... البته همه را به شیوة خودش!
اما ویژگی دیگر کتاب، طنز پنهان در قطعات کوتاه آن است که تصویرگری هنرمند (رناتا فوچیکوا) آن را به تصویر کشیده است. در این کتاب، بیشتر تصاویر سخن میگویند. تا آنجا که گویا دو بار باید کتاب را خواند: یک بار نوشتهها را، یک بار تصاویر را.
این طرحها و نوشتههای کوتاه به گونهای مهمترین آثار کافکا را نیز در خود جای دادهاند. چکیدههایی از «مسخ»، «حکم» (محاکمه)، «قصر» و ... که البته به تلخی خود این آثار نیستند.
جالب است که بدانید یکی از جوایزی که تصویرگر کتاب، رناتا فوچیکوا، گرفته است، جایزة اول دوسالانة تصویرگری تهران (۱۳۷۵) است.
کتاب فرانتس کافکا، انسان زمان خود و زمان ما نوشته رادک مالی با تصویرگری رناتا فوچیکوا و با ترجمه رضا میرچی در ۱۴۰ صفحه به قیمت ۲۵۰۰۰ تومان از سوی موسسه فرهنگی – هنری جهان کتاب دی ماه ۱۳۹۸ منتشر و روانه بازار کتاب شد.
نظر شما