چهارشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۸۷ - ۱۷:۲۱
۰ نفر

اگر در آخرین روزهای سال 86، به بهانه آمدن عید، برای تغییر چیدمان یا همان دکوراسیون منزل یا محل کارتان، آستین‌ها را بالا زده اید و مبلمان جدید خریداری کرده‌اید به شما تبریک می‌گوییم

چون آن‌طور که سرپرست اتحادیه صنف درودگران و مبل‌سازان پیش‌بینی می‌کند افزایش قابل ملاحظه هزینه‌های تولید، قیمت تمام شده مبلمان را در سال جدید به صورت محسوسی بالا خواهد برد و احتمالاً عده‌ای را از خرید منصرف خواهد کرد.

حمید سیدآقاخان به همشهری می‌گوید: مردم امروز مثل گذشته مبل را صرفاً وسیله‌ای برای تزئین نمی‌دانند و به اهمیت آن در حفظ سلامت پی برده‌اند اما افزایش قیمت، قدرت خرید آنها را در سال گذشته به شدت کاهش داد.

او دلایل افزایش قیمت مبلمان ایرانی را رشد قیمت مواد اولیه تولید معرفی می‌کند و می‌افزاید: کمبود کارگر، افزایش قیمت مایحتاج اولیه مثل چسب، اسفنج، فنر، گونی و به خصوص چوب و رشد هزینه‌های جانبی نظیر بیمه و مالیات هزینه تولید مبلمان و صنایع چوبی را به اجبار افزایش داده است.

رئیس هیأت سرپرستی اتحادیه صنف درودگران و مبل‌سازان با اشاره به رشد 100 درصدی قیمت چوب تصریح می‌کند: در عرض 3 ماه قیمت نئوپان 70 درصد و قیمت چسب 30 تا 40 درصد افزایش یافته بنابراین نباید انتظار داشت قیمت محصول نهایی ثابت باقی بماند. به گفته سیدآقاخان، تولیدکننده مصنوعات چوبی و مبلمان برای بقا، چاره‌ای ندارد جز اینکه هزینه بیشتر تولید را از مصرف‌کننده بگیرد.

سرپرست اتحادیه صنف درودگران از وضعیت نابسامان مبلمان ایرانی به شدت ابراز نگرانی می‌کند و می‌گوید: تولیدات بی‌کیفیت چینی و ترک بازار مبل ایران را قبضه کرده‌اند و خریداران به علت تفاوت قیمت به سمت این دسته از تولیدات گرایش دارند. این در حالی است که به علت شرایط نابسامان تولید امکان صادرات برای تولیدکننده ایرانی تقریباً به صفر رسیده و عملاً امکان رقابت در بازارهای خارجی وجود ندارد.

سیدآقاخان تفاوت قیمت مبلمان ایرانی و خارجی را قابل ملاحظه توصیف می‌کند و می‌افزاید: قیمت مبلمان داخلی 2 برابر انواع چینی و ترک است با این همه اگر امکانات مناسب همچون فضای مناسب کارگاهی و ابزار جدید در اختیار تولیدکننده ایرانی قرار بگیرد مبلمان با کیفیت‌تر و با قیمت نازل‌تر از تولید خارجی به دست مصرف‌کننده خواهد رسید.او به‌رغم اختلاف قیمت به مصرف‌کنندگان توصیه می‌کند در خرید مبلمان به علت کیفیت بهتر به تولیدات داخلی اولویت بدهند.

به گفته سیدآقاخان تولیدکنندگان چینی برای ساخت مبلمان از چوب استفاده نمی‌کنند و تولیدات آنها عموماً تزریقی است بنابراین در صورت آسیب دیدن امکان ترمیم وجود ندارد.

سرپرست اتحادیه صنف درودگران و مبل‌سازان با در نظر گرفتن جمیع عوامل یاد شده امکان رقابت تولیدکننده ایرانی با محصولات چینی را عملاً منتفی می‌داند و می‌گوید: تولیدکننده ایرانی چطور می‌تواند با تولید ارزان‌قیمت و بی‌کیفیت چینی رقابت کند در حالی که قیمت پارچه در مدت یک ماه از9 هزار و 500 تومان به 14 هزار و 500 تومان رسیده است.

سرپرست اتحادیه صنف درودگران و مبل‌سازان به خریداران مبلمان و مصنوعات چوبی توصیه می‌کند در هنگام خرید یا پس از آن هرگونه تخلف را به اتحادیه اعلام و مراتب را از این طریق پیگیری کنند.

سیدآقاخان در پایان تقسیم یافت‌آباد به 2 قسمت شرق و غرب و رکود فروش در بخش شرقی را تکذیب کرده و می‌گوید: شهرداری برای ساماندهی ترافیک منطقه امامزاده حسن پل روگذری را احداث کرد که بار ترافیکی این منطقه را به ابتدای یافت‌آباد وصل می‌کرد، در نتیجه، این مسیر جدید مسدود شدن بعضی از ورودی‌ها را به دنبال داشت با این همه احداث پل روگذر باعث شده عملاً غالب مراجعان از قسمت شرقی وارد بازار یافت‌آباد شوند.

ضوابط فروش

به گفته سیدآقاخان به علت قرار گرفتن صنعت مبل‌سازی در جمع صنایع‌دستی و هنری امکان قیمت‌گذاری دقیق روی تولیدات داخلی وجود ندارد اما در صورت شکایت مصرف‌کننده و خریدار امکان پیگیری و قیمت‌گذاری از سوی کارشناس اتحادیه وجود دارد.

ضمن اینکه اتحادیه به تمامی اعضای خود اعلام کرده،‌ تخلفات در فروش به عنوان تخلف صنفی گزارش خواهد شد و متخلفین به دادگاه معرفی می‌شوند.

او تصریح می‌کند که بر اساس ضوابط فروش اعلام شده از سوی اتحادیه، فروشنده مجاز به درج‌بندی در قرارداد جهت اخذ خسارات در صورت انصراف خریدار نیست و تخلف از این ضابطه قابل پیگیری است.

کد خبر 47497

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز