رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از کنترل مسافران ورودی از چین در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) از نظر علائم ابتلا به گونه جدید ویروس کورونا خبر داد.

دکتر گویا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا محمد مهدی گویا روز پنجشنبه ۳ بهمن درباره گونه جدید ویروس کورونا گفت:‌ «سومین گونه خطرناک ویروس کورونا در حال حاضر در کشور چین مطرح و موارد اولیه آن مشاهده شده است. این گونه جدید با عنوان ویروس کورونا ۲۰۱۹ نام گذاری شده است. تاکنون این ویروس در بیش از ۵۰۰ نفر در چین مشاهده و در ۹ نفر منجر به مرگ شده است.»

وی ادامه داد: «در حال حاضر مسافرانی که از چین وارد ایران می‌شوند، در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) از نظر علائم ابتلا به ویروس کورونا بررسی می‌شوند. اگر علائمی از بیماری مشاهده شود، اقدامات لازم برای مراقبت از این افراد انجام می‌شود. اگر کسی در چین آلوده به این بیماری شده باشد، فقط می‌تواند از طریق هواپیما به ایران برسد و تنها جایی که مسافر از چین وارد می‌شود، فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) است.»

  • عمده عفونت‌ها با ویروس کورونا در ووهان مشاهده شده است

گویا اظهار کرد: «در تشخیص و گزارش دهی بیماری به سازمان جهانی بهداشت تاخیر وجود داشته است. این بیماری عمدتا مربوط به شهرستان ووهان در چین بوده و البته در چند شهر دیگر مثل پکن هم دیده شده است. آنچه قدری باعث نگرانی شده، اتفاقاتی مانند گزارش ۲۰۰ مورد جدید این بیماری ظرف یک روز (روز چهارشنبه‌) در کشور چین است.»

  • احتمال ابتلای هزار و ۷۰۰ تا ۴ هزار نفر در چین

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: «هنوز ابهامات فراوانی درباره این بیماری مطرح است و تخمین زده می‌شود که بین هزار و ۷۰۰ تا ۴ هزار نفر در چین به این گونه جدید ویروس کورونا مبتلا باشند.»

وی ادامه داد:  «تاکنون موارد معدودی از این بیماری از کشور چین عبور کرده و گزارش شده است. یک مورد در تایلند، یک مورد در ژاپن، یک مورد در کره جنوبی و یک مورد در آمریکا گزارش شده که همه این موارد به علت سفر از شهر ووهان چین انتقال پیدا کرده است.»

گویا بیان کرد: «هنوز اطلاعات درباره این بیماری کامل نیست و راه انتقال آن هم به طور قطعی مشخص نشده است. آنچه تاکنون مشخص شده این است که اکثر افراد مبتلا به این ویروس، به یک بازار فروش محصولات دریایی مراجعه کرده‌اند، اما مشخص شده که این ویروس می‌تواند از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان هم منتقل شود.»

وحشت ویروسی بالا می‌گیرد| چین انتقال انسان به انسان کوروناویروس جدید را تایید کرد

وی ادامه داد: «حدس زده می‌شود که ممکن است این بیماری از طریق تماس با این آبزیان یا خوردن آنها منتقل شود، ولی هنوز نتیجه نهایی در این زمینه حاصل نشده است.»

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: «سازمان جهانی بهداشت هنوز این موضوع را به عنوان یک واقعه اضطراری با اهمیت بینالمللی اعلام نکرده و در جلسه‌ای که دیشب  (چهارشنبه)  برگزار شده بود، سازمان جهانی بهداشت به این نتیجه نرسید و امکان دارد که در جلسه امشب به این نتیجه برسند و اعلام کنند که این اتفاق یک واقعه اضطراری بهداشتی با اهمیت بین المللی است.»

گویا اظهار کرد: «دوره نهفتگی این بیماری به طور متوسط حدود ۷ روز است و علائم بیماری پس از گذشت این بازه زمانی در بدن فرد مبتلا ظاهر می‌شود. علائم شامل تب، بدن درد، گلو درد، سرفه، درد عضلات، آبریزش بینی، سردرد است. برخی دچار علائم گوارشی مثل تهوع و اسهال می‌شوند. آنچه باعث نگرانی می‌شود این است که فرد دچار ذات الریه شود.»

وی افزود: «اکثر موارد این بیماری خیلی شدید نبوده، اما تاکنون در ۹ نفر منجر به مرگ شده است. البته عمده این ۹ نفر یا بیماری زمینه‌ای داشته‌اند یا سن آنها بالا بوده است.»

  • روش تشخیص ویروس کورونا ۲۰۱۹

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: «روش تشخیص این بیماری مشخص شده و آلمانی‌ها کیت تشخیص این بیماری را تهیه کرده‌اند. در ایران نیز اقدام کردیم تا کیت تشخیصی را تهیه کنیم و آزمایشگاه مرجع سلامت از هر نظر برای شناسایی ویروس کورونا ۲۰۱۹ مجهز است.»

  • شیوع‌های گونه‌های قبلی کوروناویروس

وی درباره گونه‌های قدیمی این ویروس نیز بیان کرد: «در سال ۲۰۰۳ میلادی، نوعی از ویروس کورونا در چین شناسایی شد که عامل ایجاد کننده بیماری سارز  (نشانگان شدید حاد تنفسی) بود و در آن سال، ظرف مدت کوتاهی در ۲۷ کشور دنیا گسترش پیدا کرد و تبدیل به یک وضعیت اضطراری بهداشتی با اهمیت بینالمللی تبدیل شده بود. این ویروس در آن سال به سرعت و ظرف ۱۰ هفته کنترل شد.»

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: «حدود ۷ سال پیش، گونه جدیدی از ویروس کورونا (کوروناویروس عامل مرس یا نشانگان تنفسی خاورمیانه) پیدا شد که این گونه جدید در کشورهای خاورمیانه مثل عربستان، امارات متحده عربی، عمان و قطر منجر به ایجاد بیماری شده بود. البته در آن سال، مواردی از این ویروس در تعداد دیگری از کشورها مثل ایران هم شناسایی شده و برنامه مراقبتی آن هم تهیه شد.

«در حال حاضر این گونه ویروس در کشورهایی مثل عربستان، عمان، امارات متحده عربی و قطر هم فعال است. منبع این نوع از ویروس کورونا که ۷ سال پیش شناسایی شد، انواع شترها هستند و بیماری ابتدا از شتر به انسان منتقل می‌شود و اولین افراد مبتلا کسانی بودند که از شتر نگهداری می‌کردند. سپس این بیماری از انسان به انسان هم منتقل شد و موارد متعددی از این عفونت که تاکنون ۲ هزار مورد آن در دنیا گزارش شده و عمده آنها در عربستان اتفاق افتاده در افرادی رخ داده که با بیمار مبتلا در تماس بودند و حتی پزشکان و پرستارانی که از این بیماران مراقبت می‌کردند هم مبتلا شده بودند.»

کد خبر 480108

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha