به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزیاتو، آبوهوای فصل زمستان میتواند حتی به پوستی که بهترین مراقبتها از آن شده هم آسیب بزند. سردی و خشکی هوا و بادهای شدید این فصل میتوانند به لایه بیرونی پوست آسیب بزنند. با از بین رفتن چربی طبیعی که روی سطح پوست قرار دارد، پوست لایه محافظ خود را از دست میدهد. این مسأله باعث از دست رفتن رطوبت پوست و خارش و تحریک آن میشود. در ادامه میخواهیم درباره اشتباهات رایجی صحبت کنیم که در فصل زمستان در مورد مراقبت از پوست خود مرتکب میشویم.
بیشتر بخوانید: آلودگی هوا با پوست چه میکند؟ | راههای مراقبت از پوست در برابر هوای آلوده
چگونه زیبا به نظر برسیم؟ | ۱۵ راه رسیدن به زیبایی بدون آرایش
۱- مرطوبکننده خود را عوض نمیکنید
مرطوب کننده سبکی که در روزهای گرمتر سال به پوست خود میزنید، در فصل زمستان چندان به کار نمیآید. کارشناسان توصیه میکنند در فصل سرما از مرطوبکنندههای سنگینتری استفاده کنید. مرطوب کننده شما باید حاوی روغنی مثل زیتون یا جوجوبا یا شی باتر باشد. دیگر موادی که به رفع خشکی پوست کمک میکنند عبارتند از لاکتیک اسید، اوره، هیالورونیک اسید، دایمتیکون، گلیسیرین، لانولین، روغن معدنی و پترولاتوم. هنگام انتخاب مرطوبکننده توجه داشته باشید که محصول مورد نظر حاوی این ترکیبات باشد. از مرطوبکننده هر صبح و هر شب استفاده کنید.
۲- مرطوب کننده را بهموقع نمیزنید
بعد از حمام برای استفاده از مرطوب کننده خیلی معطل نکنید. شما باید تا پوستتان هنوز مرطوب است از مرطوب کننده استفاده کنید. مرطوبکننده این رطوبت را حفظ و جلوی از دست رفتن آن را میگیرد، به همین دلیل این محصول زمانی بیشترین تأثیر را دارد که روی پوست مرطوب استفاده شود. بعد از حمام و یا شستن صورت یا دستهای خود، حتماً ظرف چند دقیقه بعدی از مرطوب کننده استفاده کنید.
۳- حمام خیلی داغ میگیرید
با سرد شدن هوا شاید چیزی لذت بخشتر از گرفتن یک حمام داغ وجود نداشته باشد. اما آب داغ میتواند چربی طبیعی پوست را از بین ببرد، مسألهای که منجر به خارش و خشکی پوست میشود. کارشناسان توصیه میکنند مدت طولانی در حمام نمانید و از آب ولرم برای حمام کردن استفاده کنید، در واقع دمای آب باید چیزی حدود ۳۰ درجه سانتیگراد باشد.
۴- از شوینده نامناسبی استفاده میکنید
شویندهای که در روزهای گرم تابستان از آن برای از بین بردن چربیهای اضافه پوست خود استفاده میکنید ممکن است در روزهای سرد زمستان باعث خشکی و تحریک پوست شما شود. به جای آن، در فصل سرما از شویندههای ملایم و مرطوب کننده استفاده کنید. از استفاده از محصولاتی که pH قلیایی دارند خودداری کنید و در عوض، به دنبال محصولاتی باشید که خاصیت مرطوب کنندگی دارند.
۵- در لایهبرداری پوست افراط میکنید
بسیاری از افراد با دیدن پوسته پوسته شدن پوست خود تصور میکنند برای حل این مشکل باید آن را لایهبرداری کنند. اما این کار کاملاً اشتباه است و در واقع ضرر آن از نفعش بیشتر است، چرا که باعث ترک خوردگی و التهاب میکروسکوپی در پوست میشود. اگر متوجه پوسته پوسته شدن پوست خود شدید اولین کاری که باید انجام دهید این است که چیزی که پوستتان نیاز دارد را به آن دهید و آن چیزی نیست جز یک مرطوب کننده. بعد از استفاده از مرطوب کننده اگر پوستتان هنوز پوسته پوسته بود میتوانید از لایهبردار استفاده کنید.
۶- خیلی کم آب میخورید
ما در تابستان به دلیل گرمای هوا بیشتر از زمستان آب میخوریم. اگر بدنتان بیش از حد کم آب باشد، این مسأله میتواند روی تمام بدن، از جمله پوست تأثیر بگذارد. همیشه یک بطری آب همراه خود داشته باشید و در طول روز بهتدریج از آن بنوشید.
۷- از لبهایتان غفلت میکنید
بسیاری از افراد در زمستان رسیدگی به لبهای خود را فراموش میکنند تا آنکه لبها تحریک میشوند و ترک میخورند. برای جلوگیری از این مسأله، صبحها و شبها از یک نرمکننده یا پماد لب استفاده کنید تا از لبهای خود در برابر سرمای هوا محافظت کنید. از نرمکنندههای لبی که حاوی مواد مثل کافور، منتول، عطر یا سالیسیک اسید هستند خودداری کنید. این ترکیبات اغلب باعث تحریک لبها میشوند. اگر نرمکننده لبتان باعث سوزش یا مورمور شدن آن میشود، نرمکننده دیگری را جایگزینش کنید که چنین تأثیری نداشته باشد.
۸- از دستهای خود مراقبت نمیکنید
در زمستان دستهایتان را احتمالاً بیشتر میشویید، چون این کار یکی از مؤثرترین راهها برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا محسوب میشود. اما آن همه دست شستن میتواند به پوست شما صدمه بزند و استفاده از ضدعفونیهایی که پایه الکلی دارند هم فقط میتواند مشکل را بیشتر کند. کارشناسان توصیه میکنند همیشه یک کرم دست غیر روغنی به همراه داشته باشید تا بعد از هر بار شستن دستهای خود بتوانید پوست خود را با آن مرطوب کنید.
۹- ضد آفتاب را از قلم میاندازید
این باور رایج که پوست در زمستان از نور خورشید بیشتر در امان است، کاملاً اشتباه است. پرتوهای فرابنفش در زمستان شاید شدتی که در تابستان دارند را نداشته باشند، اما کماکان تأثیر مخرب خود را دارند. اگر اهل ورزشهای زمستانی هستید باید مراقبت بیشتری هم از پوست خود کنید. برف پرتوهای فرابنفش را بازتاب میدهد و این مسأله میتواند حتی در حین اسکی کردن باعث آفتاب سوختگی شود. از کرم ضدآفتابی استفاده کنید که اس پی آن حداقل ۳۰ باشد و روی آن عبارت Broad-spectrum Protection یا همان «محافظت طیف گسترده» درج شده باشد، به این معنی که این محصول از پوست هم در برابر پرتوهای فرابنفش A محافظت میکند و هم پرتوهای فرابنفش B.
۱۰- دستهایتان را در معرض مستقیم سرما و مواد شیمیایی قرار میدهید
با یک روش ساده میتوانید از خشکی و تحریک شدن پوست دستهایتان جلوگیری کنید که آن چیزی نیست جز پوشیدن دستکش. کارشناسان توصیه میکنند هر زمان که بیرون میروید حتماً از یک دستکش گرم استفاده کنید. علاوه بر این، هنگام شستن ظرفها یا هر کار دیگری که دستهای شما را در معرض مستقیم مواد شیمیایی قرار میدهد، دستکش به دست داشته باشید.
۱۱- از دستگاه بخور استفاده نمیکنید
دستگاههای بخور به هوا رطوبت میبخشند، یعنی همان چیزی که در روزهای سرد و خشک زمستان به آن نیاز داریم. کارشناسان توصیه میکنند شبها هنگام خواب یک دستگاه بخور در اتاق خواب خود بگذارید. دستگاههای بخور سرد ایمنتر از نوع گرم آنها هستند.
۱۲- از محصولات پوستی معطر استفاده میکنید
محصولات پوستی معطر میتوانند به خودی خود باعث خشکی پوست شوند. اگر پوستتان خشک و خارش دار شده، به جای دئودورانتها، صابونها و دیگر محصولات بهداشتی معطر، از محصولات بدون عطر استفاده کنید. از محصولات حاوی الکل، رتینوئیدها یا آلفا هیدروکسی اسید هم دوری کنید. این ترکیبات همگی میتوانند چربی طبیعی پوست را از بین ببرند.
۱۳- لباسهایی به تن میکنید که پوست را تحریک میکنند
هوا هوای لباسهای گرم و زمستانی است، اما لباسهایی که از پشم و دیگر مواد زبر تهیه شدهاند میتوانند باعث تحریک شدن پوست شوند. در صورت امکان، از لباسهایی استفاده کنید که از مواد نرمتری تولید شدهاند و اگر حتماً باید لباس پشمی به تن کنید، زیر آن یک لباس نخی یا ابریشمی بپوشید. هنگام شستن لباسها هم به شویندهای که از آن استفاده میکنید توجه داشته باشید، چون مواد شوینده هم میتوانند باعث حساسیت شوند. از استفاده از شویندههای معطر و قوی، به ویژه در زمستان خودداری کنید.
بیشتر بخوانید: چه لباسی بپوشیم؟ | راهنمای گرم ماندن بیرون از خانه
نظر شما