به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین کریستینا کوک روز پنجشنبه ۶ فوریه (۱۷ بهمن) با سفینه روسی سویوز به همراه آلکساندر سکورتسوف، کیهاننورد روسی و لوچا پارمیتانو، فضانورد ایتالیایی تقریبا یکسال پس از پرواز از زمین در قزاقستان به روی زمین فرود آمد.
این فضانورد ۴۱ ساله، اندکی پس از خارج شدن از کپسول فضایی، پس از ۱۱ ماه بودن در فضای بسته ایستگاه فضایی و در میان نسیم فرحبخش آسیای میانه به خبرنگاران گفت: «الان خیلی احساساتی و خوشحالم.»
کوک که در ۱۲ مارس سال ۲۰۱۹ به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستاده شد، رکورد پیشین اقامت مداوم در فضای یک فضانورد زن را که در اختیار همکار آمریکاییاش، پگی ویلسون بود شکست. مدت اقامت او ۱۲ روز کمتر از رکورد اسکات کلی، فضانورد مرد ناسا است در سالهای ۲۰۱۵-۲۰۱۶ به دست آمد.
والری پولیاکوف، فضانورد روس رکورد بیشترین اقامت در فضا بوسیله یک فضانورد را ۱۴ ماه در اختیار دارد.
کوک در این مدت ۵۲۴۸ بار دور کره زمین چرخید، شاهد ۱۶ بار طلوع و غروب آفتاب در یک روز بود و ۲۲۳ میلیون کیلومتر سفر کرد.
کریستینا کوک، مهندس الکترونیک از ایالت کارولینای شمالی امریکا و کارشناساس تولید وسائل علمی در فضا و مهندسی در مکانهای دورافتاده مانند قطب شمال و آلاسکا است. پژوهشهای در طول اقامت در ایستگاه فضایی از جمله شامل رشد دادن بلورهای پروتئین برای استفاده برای درمان بیماریهای آلزایمر و پارکینسون بود.
ناسا پس از دههها به حاشیه راندن زنان در برنامههای فضایی در سالهای اخیر گامهای بلندی برای فراگیرترشدن جنسیتی برداشته است. کلاس فضانوردانی که کوک در سال ۲۰۱۳ در آن شرکت کرد، ۵۰-۵۰ شامل فضانوردان زن و مرد بود.
از سال ۱۹۶۱ تاکنون بیش از ۵۶۰ مرد به فضا فرستاده شدهاند، اما رقم زنان در این حوزه کمتر از ۷۰ بوده است.
نظر شما