به گزارش همشهری آنلاین، یک متخصص تغذیه در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری از ابتلا به کروناویروس، گفت: اجتناب از رژیمهای سخت، غیرعلمی و تکغذایی، گنجاندن میوه و سبزی در برنامه غذایی روزانه بهویژه میوه و سبزیهای حاوی ویتامین سی مانند انواع پرتقال، نارنگی، کیوی و سبزیجاتی مانند کلم، گوجهفرنگی و هویج در این زمینه کمککننده است.
دکتر مجید قمی با بیان اینکه از مصرف غذاهای حجیم خودداری کنیم، اظهار کرد: نوشیدن آب و مایعات زیاد، استفاده از گوشتهای کمچرب و توجه بیشتر به میزان دریافت پروتئین روزانه از دیگر نکات است؛ چراکه افرادی که انواع گوشت را نمیخورند یعنی دریافت پروتئین کمی دارند اغلب دچار کمخونی میشوند و کمخونی سیستم ایمنی را تضعیف میکند.
نایب رئیس انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه بهتر است از گوشتهای سفید مثل ماهی و مرغ که کمچربترند بیشتر استفاده کنیم، تصریح کرد: مصرف روغن زیتون را نیز در رژیم غذایی خود گنجانده و آن را جایگزین روغنهای معمولی کنیم. همچنین مواد لبنی و تخممرغ را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنیم.
قمی با تاکید بر اینکه آنتیاکسیدانها نیز سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند، اظهار کرد: پیشساز ویتامین A آنتیاکسیدانی است که در هویج، اسفناج و انواع سبزیهای رنگی وجود دارد. همچنین مصرف ویتامین C توصیه میشود. ویتامین سی در کیوی، پرتقال و نارنگی بهوفور یافت میشود.
وی با بیان اینکه ویتامین E هم آنتیاکسیدانی قوی است و در جوانهها و سبزیجات برگ سبز وجود دارد، اظهار کرد: سلنیوم نیز در تقویت سیستم ایمنی موثر بوده و در ماهی، بادامهندی، تخمه آفتابگردان و سبوس گندم یافت میشود.
این متخصص تغذیه با توصیه مصرف روزانه حداقل ۵ واحد میوه و سبزی، تصریح کرد: فلفل و زردچوبه در غذای خود بریزیم و از مصرف غذای خام بپرهیزید.
وی با تاکید بر اینکه باید به میزان دریافت پروتئین و املاح و ویتامینهای دریافتی توجه کنیم، اظهار کرد: وقتی بدن دچار سوءتغذیه میشود سیستم ایمنی ضعیف میشود، البته برخی بهغلط تصور میکنند اگر ویتامین سی بیشتری مصرف کنند، سیستم ایمنیشان بیشتر تقویت میشود، در حالی که اگر تعادل در مصرف مواد غذایی رعایت شود، نتیجه بهتری حاصل میشود.
قمی در خاتمه با اشاره به ضرورت رعایت اصول بهداشت فردی و عمومی برای پیشگیری از بروز و شیوع کرونا، اظهار کرد: در هنگام عطسه و سرفه دهان و بینی را بپوشانیم و دستمال مصرفشده را در داخل سطل دردار بیندازیم.
وی با بیان اینکه از ترددهای غیرضروری در محیطهای شلوغ و پرازدحام خودداری کنیم، گفت: در محیطهای شلوغ و پرازدحام از دستکش استفاده کنیم. همیشه قبل از غذا دستها را بشوییم و از مصرف قلیان در قهوهخانهها خودداری کنیم، چرا که قلیان در قهوهخانهها دست به دست شده و میتواند زمینه انتقال بیماری را فراهم کند.
قمی در خاتمه با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت تنها مرجع معتبر اطلاعات حوزه بهداشت و سلامت است، گفت: بنابراین از توجه به منابع غیرعلمی منتشرشده در فضای مجازی به منظور پیشگیری از بروز کرونا ویروس خودداری کنیم؛ چراکه نتیجهای جز گمراهی ندارد.
نظر شما