گازهایی که در سکوی نفتی فروزان هدر می‌رفتند، حالا به محصولاتی ارزآور در پتروشیمی خارک تبدیل شده‌اند.

نفت

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سوزانده‌شدن گازهایی که در فرایند تولید نفت استخراج می‌شود یکی از دغدغه‌های فعالان صنعت نفت و محیط‌زیست است. گازهایی که بدون استفاده سوزانده می‌شوند و هم به محیط زیست آسیب می‌رساند و هم موجب از بین رفتن منابع مالی می‌شود.

پتروشیمی خارک به تازگی طرحی را اجرا کرده که براساس آن، بخشی از گازهایی که در سکوی نفتی فروزان به هدر می‌رود بازیافت، و به خوراک این پتروشیمی تبدیل می‌شود.

رئیس حفاظت محیط زیست مجتمع پتروشیمی خارک گفت: برای استفاده از گازهایی که همراه نفت در منطقه نفتی خارک استخراج و سپس سوزانده می‌شود، دو طرح اجرا کردیم یکی از این طرح‌ها بازیافت گاز در بخش خشکی منطقه نفت فلات قاره بود که با ظرفیت بازیافت روزانه پنج میلیون فوت مکعب سه ماه پیش به بهره‌برداری رسید و طرح دیگر که به تازگی بهره‌برداری شده طرح بازیافت گاز همراه نفت از سکوی نفتی فروزان است.

فرزاد نیازمهر افزود: این طرح با ظرفیت بازیافت روزانه ۵۰ میلیون فوت مکعب گاز از دوم اسفند راه‌اندازی شده و برای اجرای آن چهار میلیون دلار از بودجه شرکت پتروشیمی خارک هزینه شده است.

او با اشاره به این‌که برای این کار، گاز از فاصله ۱۰۴ کیلومتری از ساحل به سمت این شرکت هدایت می‌شود، بیان کرد: برای اجرای این طرح یک سال کار شده و ضمن جلوگیری از ورود روزانه ۵۰ میلیون فوت مکعب گاز گلخانه‌ای به محیط‌زیست، از گازی که هدر می‌رفت روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن متانول، ۶۰ تن پروپان و ۲۵ بوتان مایع تولید می‌شود.

رئیس حفاظت محیط‌زیست مجتمع پتروشیمی خارک تاکید کرد: این طرح ملی است و می‌تواند به عنوان یکی از اقدام‌های کشور برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای بر اساس تفاهم‌نامه پاریس (توافق کشورها برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای) در سال ۲۰۱۵ به شمار رود.

نیازمهر گفت: نخستین بار است یک شرکت پتروشیمی در کشور، فعالیت خود را به دریا گسترش می‌دهد و تلاش می‌کند خوراکش را تامین کند.

او همچنین با اشاره به این‌که همه محصولات پتروشیمی خارک صادراتی است، بیان کرد: بر اساس برآورد انجام‌شده، هزینه این طرح حداکثر در مدت چهار ماه بازگردانده می‌شود.

مجتمع پتروشیمی خارک ۲ واحد دارد که واحد تولید پروپان و بوتان مایع، گوگرد و نفتا سال ۱۳۴۸ راه‌اندازی شده و واحد تولید متانول از سال ۱۳۷۸ کار خود را شروع کرده است.

این مجتمع سالانه ۶۶۰ هزار تن متانول، ۱۷۰ هزار تن گوگرد، ۱۱۵ هزار تن پروپان، ۱۲۰ هزار تن بوتان مایع و ۷۰ هزار تن نفتا یا گسولین تولید و صادر می‌کند.

کد خبر 488194

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بوشهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha