به گزارش خبرگزاری ایلنا، علی اکبر اشعری در نشست مطبوعاتی رونمایی از 10 نسخه قرآن خطی گفت: ما به مناسبت ماه مبارک رمضان فکر کردیم که از 10 نسخه قرآن خطی که در زمانهای مختلف به کتابخانهها ملی اهدا شده، رونمایی کنیم.
وی تصریح کرد : خوشبختانه با اطلاع رسانی مختصری که در طی 10 ماه گذشته برای اهدا نسخ خطی انجام شد , 10 هزار نسخه خطی از سوی مردم به کتابخانه ملی واگذار شد و این در مقایسه با مخزن کتابخانه ملی که پیش از آن در برگیرنده 32 هزار نسخه خطی بود، رقم بسیار خوبی است که امیدوارم این روند همچنان ادامه داشته باشد .
مشاور رئیس جمهور در ادامه با اشاره به این نکته که کتابخانه ملی از امکانات و شرایط خوبی برای نگهداری نسخ خطی برخوردار است، ادامه داد: در کتابخانه ملی شرایطی وجود دارد تا این نسخههای خطی تبدیل به نسخههای دیجیتالی شود تا امکان بهرهبرداری از آنها برای پژوهشگران نیز فراهم شود .
وی با اشاره به نسخ خطی قرآن کریم که در گنجینه مخزنهای کتابخانه ملی نگهداری میشوند، گفت: این گنجینه شامل قرآن دو صفحهای منصوب به امام رضا (ع) که به خط کوفی به روی پوست آهو نوشته شده است، همچنین قرآن به خط وصال شیرازی , قرآنی منسوب به عبدالحسین نغمه , باینقر میرزا، قرآنی که به صورت طومار نوشته شده است.
اشعری افزود : برخی از اسناد و قرآن ها توسط مردم به کتابخانه اهدا شده است و این امکان وجود دارد که مردم این اسناد را به صورت امانت در اختیار کتابخانه ملی بگذارند تا از آنها کپی و نسخههای دیجیتالی تهیه شود و نسخ خطی و اسناد دوباره به صاحبان آنها بازگردانده شود.
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به آغاز کار نمایشگاه قرآن , آیا همکاری میان کتابخانه ملی و نمایشگاه قرآن صورت گرفته است، گفت: ما با نمایشگاه قرآن ارتباط نزدیکی نداریم، آنها وظایف و اهداف دیگری را پی میگیرند.
اسناد و قرآن های خطی باید در مکانی که از نظر حرارتی و نور شرایط مناسبی دارد به نمایش گذاشته شوند که در نمایشگاه قرآن چنین امکانی وجود ندارد تا قرآن های خطی را برای نمایش به این مکان انتقال بدهیم.
اشعری اظهارداشت: قدیمیترین قرآن خطی موجود در کتابخانه ملی، قرآن دو صفحهای امام رضا (ع) به خط کوفی است، البته به زودی قرآنی به خط حضرت علی (ع) نیز به این گنجینه عظیم انتقال داده میشود .
در ادامه مراسم از 10 نسخه خطی قرآن کریم با حضور اصحاب رسانه ها رونمایی شد.