به گزارش همشهری آنلاین، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از غربالگری بیش از ۱۰ میلیون نفر در طرح بیماریابی و مقابله با کرونا خبر داد.
علی رضا رییسی درباره اجرای طرح بیماریابی و مقابله با کرونا به ایرنا گفت: چهارمین روز اجرای طرح ملی مقابله با کرونا نیز انجام شد. در دو روز اول به صورت آزمایشی این طرح در سه استان درگیر با کرونا اجرا و از یکشنبه به صورت رسمی در سراسر کشور اجرایی شد.
وی ادامه داد: بیش از ۱۰ میلیون نفر تاکنون در این طرح غربالگری شدهاند که ۶.۵ میلیون نفر از طریق مراکز بهداشت و از طریق سامانه نیز ۳ میلیون و ۷۰۰ نفر غربالگری شدهاند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: حدود ۷۰ هزار نفر از کارکنان بهداشت در سراسر کشور با مردم تماس گرفته و پاسخها را ثبت کردهاند.
رییسی افزود: حدود ۲۱۰ هزار نفر از افرادی که حداقل یک علامت ابتلا به ویروس کرونا داشتهاند، شناسایی شدهاند. همچنین حدود ۳۰ هزار نفر از این ۲۱۰ هزار نفر، دارای علائمی بودند که به مراکز بهداشتی و درمانی ارجاع شده و حدود هزار و ۲۰۰ نفر از آنها وارد بیمارستان شده و از این میزان ۹۰۰ نفر بستری شدهاند. در نتیجه از ۱۰ میلیون نفری که مورد غربالگری قرار گرفتهاند، ۹۰۰ نفر بستری شدهاند.
معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: استان گیلان در این طرح فوق العاده خوب عمل کرده است و حدود ۷۶ درصد از کل استان غربالگری شدهاند.
وی بیان کرد: اجرای طرح غربالگری و مقابله با ویروس کرونا کم هزینهترین و در دسترسترین اقدام برای قطع زنجیره ویروس کرونا است. افراد میتوانند به سامانه salamat.gov.ir وارد شده و اطلاعات خود را وارد کنند. همچنین همکاران ما با شماره تماس ۴۰۳۰ با مردم تماس میگیرند و اطلاعات و علائم را ثبت میکنند.
رییسی گفت: امروز ۲ میلیون نفر مورد غربالگری قرار گرفتهاند که باید برای این همکاری از مردم تشکر کرد.
وی بیان کرد: اگر فردی نیازمند مراقبت باشد، بر اساس پروتکل ممکن است بیش از یک بار و حتی ۵ روز متوالی با او تماس گرفته شود.
رییسی گفت: از همه مردم میخواهیم که در خانه بمانند. زیرا تنها راه قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا، در خانه ماندن است. برخی استانها در این زمینه خوب عمل میکنند، اما در برخی استانها مثل تهران، این کار اصلا خوب انجام نمیشود. این ویروس بسیار مسری است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار کرد: در بیمارستانها شانس انتقال ویروس تا ۴۰ درصد وجود دارد. یعنی اگر شخصی سالم است یا علائم کم دارد و به بیمارستان مراجعه کند، شانس ابتلا به ویروس با مراجعه به بیمارستان بالا میرود. در نتیجه بهتر است افراد از طریق سامانه علائم خود را اعلام کرده و راهنمایی لازم را دریافت کنند. اگر فردی نیاز به بستری در بیمارستان داشته باشد، از طریق تماس تلفنی راهنمایی میشود و کسی که به درمان در منزل نیاز داشته باشد هم درمان لازم را دریافت خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، تاکنون ۱۳ هزار و ۹۳۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، ۷۲۴ نفر فوت کرده و ۴ هزار و ۷۹۰ نفر نیز بهبود یافتهاند.
نظر شما