ویروس کرونا وقتی به بدن انسان وارد می‌شود ممکن است آبشار ایمنی را در بدن فعال کند. با فعال شدن آن علاوه بر ریه، کبد، قلب، کلیه و احتمالا مغز دچار آسیب می‌شود.

کرونا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر سیاوش منصوری فوق تخصص گوارش و کبد بیمارستان خاتم‌الانبیا (ص) درباره عوارض بیماری کرونا توضیح داد: کرونا از خانواده ویروس‌هایی است که از قبل هم در جهان وجود داشته منتهی این نوع ویروس که کووید ۱۹ است، مانند ویروس‌های قبلی خیلی شناخته‌شده نیست.

وی بیان کرد: براساس تحقیقات صورت‌گرفته اثراتی که ویروس جدید کرونا بر بدن انسان می‌گذارد بیشتر روی سیستم ایمنی بدن است. بعد از این‌که این ویروس وارد بدن فرد می‌شود اگر ایمنی فرد ضعیف باشد و بیماری را بگیرد، دیگر از آن به بعد بیشتر عوارض این بیماری را سیستم ایمنی بدن ایجاد می‌کند نه خود ویروس.

فوق تخصص گوارش و کبد افزود: وقتی تکثیر ویروس در بدن اتفاق می‌افتد اگر خیلی زیاد باشد، سیستم ایمنی بدن را فعال می‌کند و براساس تحقیقات انجام‌شده این کروناویروس بیشترین بخش‌هایی که هدف قرار می‌دهد ریه است.

  • اندام‌هایی که در معرض خطر قرار دارند 

منصوری تصریح کرد: این ویروس بعد از ریه، کلیه را هدف قرار می‌دهد و بعد از این دو مورد در سیکلی به نام «گرفتاری چند اندامی» قرار می‌گیرد. در این مورد یکی از اندام‌هایی که می‌تواند درگیر کند کبد فرد بیمار است.

وی با اشاره به این‌که هنوز اثراتی که این ویروس روی کبد بیمار می‌گذارد خیلی بررسی نشده است،‌ اما به احتمال زیاد در حد نارسایی کبد است، گفت: پس از آن این ویروس روی قلب اثر می‌گذارد و با ملتهب کردن عضله قلب آن را دچار نارسایی می‌کند. بنابراین کسانی که از نظر سیستم قلبی، ریوی یا کبدی و حتی کلیوی ضعیف هستند بیشتر در معرض عوارض این ویروس قرار می‌گیرند.

  • درمان ویروس کرونا

این فوق تخصص اظهار کرد: اولین چیزی که برای این بیماری مشخص شده این است که درمان خاصی جز پیشگیری ندارد. درمان‌هایی که انجام می‌شود تا حدی می‌تواند کمک کند و خیلی زیاد نیست. نباید فکر کنیم وقتی این بیماری را گرفتیم می‌توانیم با داروهای مختلف خیلی خوب این بیماری را کنترل کنیم؛ چراکه تقریبا اثرات بیماری و این ویروس روی سیستم ایمنی بدن عمل می‌کند.

وی ادامه داد: درگیری ریه‌ها در این بیماری مستقیم برای خود ویروس نیست. ویروس وقتی به بدن انسان وارد می‌شود می‌تواند مثل بسیاری از ویروس‌ها از بین برود، ولی ممکن است آبشار ایمنی را در بدن فعال کند. فعال کردن این آبشار ایمنی به بدن صدمه می‌زند. احتمالا کسانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند این ویروس را زود می‌گیرند و کسانی که سیستم ایمنی بدنشان نمی‌تواند بدن را تنظیم کند این ویروس را تکثیر می‌کند و باعث می‌شود اثرات این عوامل ایمنی ریه، کبد، قلب، کلیه و احتمالا مغز را درگیر کند.

  • عوارض درازمدت کروناویروس چیست؟

منصوری یادآور شد: با توجه به این‌که این عارضه کوتاه‌مدت و حاد است، در مورد عوارض درازمدت آن نیز هنوز بررسی نشده است. اگر هم در دنیا بررسی شده باشد، آن را با سارس و مرس که قبلا جزو بیماری‌های همه‌گیر بوده است، مقایسه می‌کنند. بنابراین در خصوص اثرات سوء خود این بیماری بررسی نشده اما آنچه مسجل است، ریه اولین جایی است که درگیر می‌شود و سپس روی کلیه‌ها و قلب و تا حدی نیز کبد اثر می‌گذارد.

  • پایش اطرافیان بیمار

این فوق تخصص گفت: انجام تست‌های مختلف و در نتیجه پیدا کردن بیمار در این نوع بیماری به این دلیل است که اطرافیان این بیماران پایش شوند. پیش از این مشکل این بود که بیماران به ما مراجعه می‌کردند و ما یا آن‌ها را بستری می‌کردیم یا به آن‌ها دارو می‌دادیم، اما متاسفانه اطرافیان آن‌ها پایش نمی‌شدند. اگر بیمار الان به مراکز درمانی مراجعه کند باید دید با چه کسانی تماس داشته است.

وی افزود: برای کنترل ویروس کرونا باید اطرافیان بیمار پایش شوند. این‌که هزار مریض درمان شود خیلی خوب است، اما کافی نیست. باید اطرافیان بیماران را نشاندار کنیم تا با کسی تماس نداشته باشند وگرنه این ویروس با بی‌تفاوتی مردم نه تنها کنترل نخواهد شد، بلکه یک فاجعه بزرگ در ایران ایجاد خواهد کرد.

  • نقش مردم در ریشه‌کنی این بیماری

منصوری توضیح داد: تنها راه ریشه‌کنی این بیماری انجام دستورالعمل‌های بهداشتی صادرشده در کشور توسط مردم است. مردم باید جدی بگیرند؛ چراکه این بیماری به گونه‌ای است که سیستم ایمنی فرد بتواند این ویروس را همانند دیگر ویروس‌ها از بدن خارج کند و بتواند در برابر آن به درستی عمل کند. مردم نباید فقط به خود ویروس توجه کنند، بلکه باید به سیستم ایمنی افراد مختلف و همراهان خود توجه داشته باشند.

این فوق تخصص گوارش و کبد یادآور شد: سیستم ایمنی افراد با یکدیگر تفاوت دارد ؛ بنابراین نباید از این مقوله بی‌تفاوت گذشت.

کد خبر 493734

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha