به گزارش همشهری آنلاین محمود محمودی در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: باتوجه به شیوع بالای کروناویروس، امکان مواجهه با این ویروس وجود دارد.همچنین آن چیزی که میتواند این مواجهه را به نفع سیستم ایمنی بدن تغییر دهد، تقویت سیستم ایمنی است.
وی با اشاره به اینکه تقویت سیستم ایمنی بدن در دو یا سه روز امکان پذیر نیست، اظهار کرد: داشتن زندگی سالم، فعالیت مناسب بدنی، دسترسی به تغذیه مناسب طبیعتا میتواند سیستم ایمنی بدن را در مواجهه با عفونتهایی مانند آنفولانزا، سل و یا کرونا ویروس آماده مقابله و تقویت کند.
این متخصص ایمنیشناسی بالینی با بیان اینکه باید به توصیههای بهداشتی از قبیل شستن دستها، رعایت بهداشت فردی و جلوگیری از انتشار ویروس از طریق سرفه و عطسه پایبند بود، گفت: علاوه بر این موارد، تقویت روحیه، خنده، شادی و امید، یکی از مهمترین راههای ارتقاء سیستم ایمنی بدن است که با وجود تمامی فشارهای موجود روانی باید با امید داشتن به آینده و داشتن روحیه مناسب همه باهم از پیشرفت کرونا جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه بازارها وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند و کارگران فصلی با مشکل روبهرو شدهاند، اظهار کرد: با توجه به اینکه مشهد در فصل امید به کسب و کار قرار دارد و بومگردیها نیز دچار مشکل شدهاند، این موضوع بر روحیه افراد تاثیر گذاشتهاست. افرادی که امکانات بیشتری دارند باید به کمک افرادی که از امکانات کمتری برخوردارند بیایند و با یاری به یکدیگر موجب تقویت روحیه و سیستم ایمنی بدن شویم.
محمودی در خصوص استفاده از موادغذایی تقویت کننده سیستم ایمنی، گفت: استفاده از آنتی اکسیدانها، سبزیجات و میوهجات تازه، مواد غذایی که پروبیوتیکها در آن وجود دارند مثل ماستهای پروبیوتیک، میتواند به ارتقاء سیستم ایمنی کمک کند.
وی ضمن اشاره به اینکه افرادی که دچار بیماریهای زمینهای همچون بیماریهای خود ایمنی، دیابت و نقصهای ایمنی هستند نیاز به توجه خاصتری دارند، ادامه داد: افراد با علائم خفیف و یا بدون علامت با توجه به شیوع بالای آن، میتوانند انتقال دهنده بیماری باشند. با کنار گذاشتن دلهره و ناراحتی و توجه به قوانین و مقررات بهداشتی، مطمئنا در زمینه مقابله با بیماری کرونا ویروس موفق خواهیم بود
این متخصص ایمنیشناسی بالینی در خصوص روشهای تشخیصی کروناویروس، بیان کرد: علائم بیماری کروناویروس میتواند مشابه علائم سرماخوردگی باشد؛ به عبارتی با سرفه، گلو درد، تب، درد و خستگی عضلانی همراه باشد.
وی با بیان اینکه آن علامتی که تعیین کننده است، تفاوتی است که در شدت و سیر این بیماری وجود دارد، افزود: در تشخیص قطعی بیماری، قطعا جستجو و یا وجود ویروس در ترشحات و تشخیص مولکولی بیماری است که تنها وجود ویروس را نشان میدهد. پیشرفت بیماری مساوی با وجود ویروس نیست به همین منظور از آزمایشات تکمیلی همچون عکسبرداری از ریه برای برخی افراد صورت میگیرد.
محمودی ادامه داد: در یک فرد ممکن است ویروس وجود داشته باشد ولی پیشرفت آن با توجه به سیستم ایمنی قوی بدن صورت نگرفته باشد و در فردی دیگر آلوده به ویروس، بیماری در بدن آن پیشرفت سریع تری داشته باشد و مواردی نیز وجود دارد که افراد فقط ناقل و بدون علامت هستند و میتوانند انتشار دهنده این بیماری به افراد دیگر باشند.
نظر شما