احساس تلخی در دهان مشکلی است که برای برخی از روزه‌داران در ماه رمضان پیش می‌آید. با چند توصیه‌ ساده می‌توان این تلخی را تا حد زیادی برطرف کرد.

تلخی دهان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از برنا، پزشکان می‌گویند تلخی دهان دلایل مختلفی دارد؛ عفونت دندان و لثه‌ها، استعمال دخانیات، مصرف برخی داروها مانند داروهای ضد افسردگی، ویتامین‌های تجویزی در دوران بارداری و حتی آنتی‌بیوتیک‌ها، رفلاکس معده، تغییرات هورمونی (استروژن) در دوران قاعدگی و بارداری، دیابت، کارکرد نادرست کلیه‌ها و کبد و درست مراقبت‌ نکردن از دهان و دندان که باعث تجمع جرم و باکتری‌ها می‌شود از دلایل تلخی دهان به شمار رود. 

به ‌همین دلیل به روزه‌داران توصیه می‌شود در وعده افطار، مصرف مرکبات و نوشیدن آب پرتقال یا آبلیمو را که به تولید بیشتر بزاق و شسته شدن طعم تلخ دهان در طول روز منجر می‌شود فراموش نکنند.

تلخکامی در دوران روزه‌داری با بوی بد دهان هم همراه است. البته این مسئله موقتی است و مشکل جدی به شمار نمی‌رود دلیل آن هم این است که فرد برای ساعت‌های طولانی غذا نمی‌خورد به همین خاطر بدن به شکل طبیعی در هنگام مصرف ‌نکردن کربوهیدرات یا با مصرف رژیم کم کربوهیدرات، مکانیسم تأمین انرژی سلول‌ها را از طریق متابولیسم چربی‌های ذخیره‌ای بدن انجام می‌دهد که در نتیجه آن اجسام کتونی (Keton Bodies) تشکیل می‌شوند که این حالت را کتوزیس (Ketosis) می‌گویند.

این اجسام کتونی به علت حضور در جریان خون و گذر از عروق خونی تغذیه‌کننده‌ سلول‌های بافت ریه‌ها، ایجاد بوی بد دهان را باعث می‌شوند. به همین دلیل توصیه می‌شود روزه‌داران در روز حداقل دو تا سه بار بعد از وعده‌های سحر، افطار و پیش از خواب مسواک بزنند و پس از آن از نخ دندان و دهان‌شویه برای جلوگیری از تجمع جرم و باکتری‌ها استفاده کنند.

همچنین استفاده از نمک نیز در جلوگیری از تجمع باکتری‌ها بسیار کمک‌کننده است.

کد خبر 507561

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha