محمود میرلوحی در واکنش به سخنان اخیر غلامحسین کرباسچی گفت: «دوستانی که می‌گویند آقای خاتمی رهبری جریان اصلاحات را در اختیار نداشته باشد، بگویند چه کسی باشد؟».

محمود میرلوحی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شرق، میرلوحی با اشاره به بیست‌وسومین سالگرد دوم خرداد، گفت: «امام پیش از انقلاب اسلامی و در ادامه آن فرمایشات زیادی مشخصا در حوزه مسائل سیاسی، آزادی‌ها و محدودیت اختیارات حاکمیت داشتند و این مباحث مطرح بود؛ اما تلنگر در زمان دولت دوم آقای هاشمی وارد شد که مشارکت مردم و رأی آقای هاشمی به طور جدی به چالش کشیده شد و جامعه به مرور پیام‌هایی مبنی بر تغییر در سازوکار ارائه کرد تا زمانی که آقای خاتمی در سال ۷۶ کاندیدا شد».

او ادامه داد: «هدف آقای خاتمی از حضور در انتخابات این بود که می‌خواهیم بگوییم ما هم با دیدگاهی متفاوت در این کشور حضور داریم و با سازوکار موجود در دولت و حاکمیت متفاوت فکر می‌کنیم؛ اما هیچ‌کس انتظار رأی ۲۰میلیون‌و ۷۰۰هزار نفری به ایشان را نداشت؛ نه ما که در ستاد انتخاباتی بودیم و نه خود آقای خاتمی».

میرلوحی خاطرنشان کرد: «زمانی که این جریان پیروز شد، تازه اقدام به ارائه نظرات و تئوری‌ها کرد. از مردم‌سالاری، جامعه مدنی و بخش‌هایی از قانون اساسی که مورد توجه قرار نگرفته بود، گفته شد. به ‌هر ترتیب دوم خرداد و اصلاحات پیروز شد و چهار سال اول با فرازوفرودهای زیادی توانست خود را به افکار عمومی معرفی و ثابت کند؛ اما آقای خاتمی احساس کرد در حال مواجهه با یک‌سری مقاومت‌ها است؛ به‌همین‌دلیل در دور دوم تصمیم بر کاندیداتوری نداشت؛ اما افکار عمومی ایشان را بر حضور مجدد وادار کرد و رأی ایشان از سال ۷۶ هم بیشتر بود که این موضوع پیام خاصی داشت».

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین گفت: «اما دراین‌بین جریان رقیب، خود را پیدا و شروع به ایجاد برخی بحران‌ها می‌کند. تصور آقای خاتمی این بود که می‌تواند برخی تصمیمات را به صورت قانون درآورد؛ اما این‌طور نشد. بااین‌حال با وجود همه این موانع آقای خاتمی کار خود را با سرفرازی به پایان برد».

میرلوحی با اشاره به جریان انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۴، گفت: «متأسفانه جریان اصلاحات در ادامه تصمیم مناسبی نداشت. با اینکه در سال ۸۴، ۶۰ درصد آرا را در اختیار داشت، به دلیل تعدد کاندیدا نهایتا آقای احمدی‌نژاد به مرحله بعد راه پیدا کرد و باقی ماجرا... ؛ اما امروز که به گذشته نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که عملکرد و شاخص‌های دولت آقای خاتمی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... همچنان در مقایسه با دولت‌های قبل و بعد خود ماندگارتر و بهتر است و نشان می‌دهد کشور در آن هشت سال به موفقیت‌های چشمگیری رسید».

او یادآور شد: «اما بعد هم حوادث سال ۸۸ و آن گرفتاری‌ها برای جریان اصلاحات و کشور پیش آمد تا اینکه اصلاحات مجددا در سال۹۲ سر برآورد و با حمایت از آقای روحانی نشان داده شد که همچنان زنده و تأثیرگذار است و این موضوع در انتخابات‌های سال‌های ۹۴ و ۹۶ هم ادامه پیدا کرد. هرچند ۶۰ نفر از نمایندگان لیست امید نردبانی را که با آن بالا رفته بودند، به پایین پرتاب کردند و به خودشان، مردم و اصلاحات ضربه زدند».‌

میرلوحی در واکنش به اظهارنظر برخی اصلاح‌طلبان که می‌گویند «سیدمحمد خاتمی نمی‌تواند اصلاحات را رهبری کند»، گفت: «دراین‌بین دوستانی که می‌گویند آقای خاتمی رهبری جریان اصلاحات را در اختیار نداشته باشد، بگویند چه کسی باشد؟ فردی که حرف و نظرش این‌گونه باشد. درعین‌حال باید در نظر گرفت این رهبری در یک جلسه و کنگره هم تعیین نمی‌شود؛ بلکه به صورت کاریزماتیک شکل گرفته است».‌این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تأکید کرد: «چنین فردی در جریان اصلاحات وجود ندارد و درعین‌حال ساختار موجود هم طوری نیست که بگوییم رهبری جریان در فضایی مانند پارلمان اصلاحات انتخاب شود.

حتی اگر پارلمان اصلاحات هم شکل بگیرد، مسائل دیگری دارد و هنوز با همه ضرورت موجود، تا زمان رسیدن به چنین شرایطی ناچار به صبوری هستیم و همین حرکت جبهه‌ای باید ادامه پیدا کند؛ چون چاره دیگری نیست».‌میرلوحی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا اصلاح‌طلبان می‌توانند در انتخابات ۱۴۰۰ خود را احیا و نظر جامعه و جوانان را به سوی خود جلب کنند و به قدرت برگردند، اظهار کرد: «چرا آمادگی ندارند؟ بله، دارند و باید داشته باشند. اگر احساس کنند می‌توانند مطالبات مردم را بیان کنند و با کاندیدای اصلی خود به میدان بیایند، قطعا در جریان رقابت انتخاباتی ۱۴۰۰ هستند. البته باید به مردم هم نزدیک شویم و اینکه ما در انتخابات اسفند لیست ندادیم، ثابت کردیم که کنار مردم ایستاده‌ایم».

کد خبر 514850

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha