به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، نوید قریب اعلام کرد: برپایه پیشبینیهای انجام شده تخصیص ارز نیمایی با اولویت گروه یک انجام خواهد شد، بر این اساس ۵۰ درصد ارز مورد نیاز از طریق نیمایی و ۵۰ درصد باقیمانده از طریق واردات در مقابل صادرات غیر تامین خواهد شد.
وی ادامه داد: بر اساس درخواستهای انجمن و معرفی واحدهای تولیدی شناسنامهدار به اداره صادرات بانک مرکزی، تخصیص ارز «صادرات در مقابل واردات غیر» بدون نوبت صف تخصیص ارز به تولیدکنندگان قطعات خودرو تعلق خواهد گرفت.
قریب همچنین بیان کرد: نظر بانک مرکزی درباره ارز اشخاص این است که باید منشا دقیق آن مشخص باشد.
رییس کمیته تخصصی ارز انجمن همگن و نیرو محرکه کشور درخصوص تامین ارز سرمایهگذاران خارجی، گفت: در جلسه اخیر بانک مرکزی مقرر شد برای واردات مواد اولیه برخی از صنایع خاص از «ارز آورده سرمایهگذار خارجی» استفاده شود.
وی به پیشبینی جلسهای با موضوع ارز حاصل از صادرات در هفته آینده اشاره کرد و افزود: قطعهساز یا فعال اقتصادی که نسبت به واردات اقدام میکند، میتواند با اتصال به پروانه صادراتی واحدهای صادرکننده نسبت به رفع تعهدات خود اقدام کند، در این زمینه روند کار همانند دریافت ارز در سامانه نیما است با این تفاوت که در زمان ثبت سفارش، گزینه واردات در قبال صادرات غیر باید انتخاب شود.
قریب از وعده مسئولان بانک مرکزی مبنی بر در اولویت قرار گرفتن صنعت خودرو در استفاده از ارز حاصل از صادرات خبر داد و گفت: این شرایط برای واحدهایی پیشبینی شده که نمونه و شناسنامهدار بوده و تاکنون تخلف ارزی نداشتهاند.
پیشتر آرش محبینژاد، دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازی کشور، در گفتوگو با ایرنا از مجموع نیاز سه میلیارد دلاری امسال صنعت خودرو به ارز خبر داده بود که نزدیک به ۲ میلیارد دلار آن نیاز قطعهسازان است.
تخصیص نیافتن ارز مورد نیاز قطعهسازان، منجر به تامین نشدن قطعات خارجی مورد نیاز و در نتیجه تولید خودرو با کسری قطعات خواهد شد که در ادامه، شمارگان تولید خودروسازان را با کاهش مواجه خواهد کرد.
نظر شما