پژوهشگران موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با انتشار مطلبی بر اساس مقالات و مستندات موجود به این پرسش پاسخ داده‌اند که آیا ضدعفونی کردن سینک ظرفشویی پس از هربار شست‌وشوی لوازم خریداری‌شده از بیرون ضروری است؟

آشپزخانه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از انتخاب،‌ محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گویند: به دلیل احتمال آلوده بودن لوازم و اقلام خریداری‌شده از بیرون، در صورت تماس با سینک ظرفشویی و قرار دادن در آن، امکان آلوده شدن سینک وجود دارد، بنابراین بهتر است که پس از هربار استفاده، سینک تمیز و ضدعفونی شود.

در این مطلب آمده است: یکی از روش‌های انتقال کووید ۱۹، تماس با سطوح و اشیای آلوده است، بنابراین توصیه می‌شود که لوازم و اقلام مواد غذایی و خوراکی خریداری‌شده (قابل شست‌وشو)، به محض ورود به منزل در داخل سینک ظرفشویی شسته شود و برحسب نیاز ضدعفونی شوند. لذا سینک ظرفشویی از مواردی است که به طور مرتب با آلودگی در تماس بوده و باید تمیز و ضدعفونی شود. در این باره این سؤال مطرح می‌شود که آیا پس از هر بار شست‌وشوی لوازم خریداری‌شده از بیرون، ضدعفونی سینک ضرورت دارد؟

آن‌ها با بررسی شواهد موجود می‌گویند: در شرایط همه‌گیری بیماری کرونا، یکی از نقاط آلوده در منزل (به دلیل تماس و شست‌وشوی مکرر مواد غذایی و یا سایر اقلام) سینک ظرفشویی آشپزخانه است، بنابراین شست‌وشو و ضدعفونی کردن آن بسیار مهم است.

مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های ایالات متحده نیز نسبت به ضدعفونی و تمیز کردن مرتب مناطقی از خانه که افراد در طی روز به طور مرتب با آنها در تماس هستند و یا از آن استفاده می‌کنند نظیر سینک ظرفشویی را توصیه کرده است. همچنین توصیه‌هایی وجود دارد که برخی سطوح آشپزخانه و از جمله سینک ظرفشویی به صورت روزانه ضدعفونی شوند و شست‌وشو و ضدعفونی لوازم و اقلامی که ممکن است آلوده باشند را ایده‌آل دانسته‌اند؛ از آنجا که احتمال آلودگی مواد غذایی و یا اقلامی که داخل سینک قرار می‌گیرند به انواع میکروب‌ها و از جمله ویروس بیماری کرونا وجود دارد، در این صورت، امکان آلودگی سطح سینک وجود داشته و احتمال گسترش آلودگی توسط دست‌ها و سایر اشیا مطرح می‌شود.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، روش تمیز و ضدعفونی کردن سینک ظرفشویی، که جزو سطوح سخت محسوب می‌شود، را به این صورت توصیه کرده است:

۱) قبل از شروع کار، دستکش بپوشید (استفاده از دستکش یک‌بار مصرف و دور انداختن آن پس از اتمام کار توصیه می‌شود، اما در صورت پوشیدن دستکش غیریکبار مصرف، پس از اتمام کار آن را ضدعفونی کرده و برای کار دیگری استفاده نشود).

۲) اگر سطح سینک کثیف است، ابتدا با مواد شوینده و یا آب و صابون سطوح را بشویید.

۳) برای ضدعفونی از الکل، آب اکسیژنه (پراکسید هیدروژن) و یا وایتکس (هیپوکلریت سدیم) استفاده کنید. (در صورت استفاده از وایتکس، باید به مدت ۱ دقیقه بر سطح سینک باقی بماند (از آبکشی زودهنگام اجتناب شود).

روش صحیح تهیه محلول وایتکس جهت ضدعفونی سینک به این صورت است که ۵ قاشق غذاخوری از وایتکس را در ۴ لیتر آب یا ۴ قاشق چایخوری از آن را در یک لیتر آب حل کنید.

در بخش پایانی این مطلب آمده است: به دلیل احتمال آلوده بودن لوازم و اقلام خریداری‌شده از بیرون، در صورت تماس با سینک ظرفشویی و قرار دادن در آن، امکان آلوده شدن سینک وجود دارد، بنابراین بهتر است که پس از هربار استفاده، سینک تمیز و ضدعفونی شود.

کد خبر 518449

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مهارت‌های زندگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha