افزایش هزینه‌ها و کاهش قدرت خرید مردم در پایتخت سبب مهاجرت بسیاری از خانواده‌ها به شهرهای اطراف به‌ویژه قرچک و افزایش سرسام‌آور اجاره‌بهای مسکن در این شهر شده است.

بنگاه املاک

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، روند رو به رشد جمعیت کلانشهر تهران و افزایش تورم و اجاره‌بهای مسکن در پایتخت به‌ویژه در ماه‌های اخیر تحت‌ تأثیر تحریم‌ها و تحولات ارزی و همچنین شیوع ویروس کرونا که به کاهش معاملات در بازار مسکن دامن زد، شرایط سختی را بر مستأجران تحمیل کرد تا جایی که بسیاری از ساکنان تهران ناگزیر به مهاجرت و سکونت در شهرهای پیرامونی شدند.

علیرضا که به همراه همسرش برای اجاره مسکن به دفتر مشاور املاک رفته است، گفت: بسیاری از صاحبخانه‌ها به بهانه افزایش تورم کرایه‌ها را به شکل سرسام‌آوری افزایش داده‌اند، بنابراین با پولی که سال ۹۸ برای رهن خانه داده بودیم امسال دیگر نمی‌توانیم به نصف آن متراژ نیز خانه اجاره کنیم.

وی بیان کرد: چند روز دیگر موعد اجاره خانه‌ام به پایان می‌رسد و به‌دلیل افزایش تقریباً دو برابری اجاره خانه، با حقوق کارمندی و دو فرزند نمی‌دانم چه کنم. چند روزی است که از این مشاور املاک به آن مشاور املاک می‌رویم، اما هنوز نتوانستیم خانه‌ای اجاره کنیم.

جوانی دیگر که برای شروع زندگی خود به‌دنبال اجاره یک واحد آپارتمان نقلی است، گفت: مسئولان غافل از اینکه آیا زیرساخت‌های لازم برای تشکیل خانواده وجود دارد یا خیر، فقط جوانان را به ازدواج ترغیب و تشویق می‌کنند.

چالش مؤجر و مستأجر بر سر نرخ اجاره‌بها

براساس گزارش میدانی، بنگاه‌داران شهرستان قرچک هر واحد آپارتمان نوساز را متری ۸۰ میلیون ریال قیمت‌گذاری کرده‌اند.

برای رهن و اجاره نیز مستأجرها برای رهن یک واحد ۶۰ متری باید حداقل ۶۰۰ میلیون ریال رهن پرداخت کنند و این در حالی است که این قیمت سرسام‌آور مسکن در شهرستانی مانند قرچک و ورامین که از مردمانی با حداقل درآمد برخوردار هستند بسیار زیاد است و این موضوع به یک معضل بزرگ برای خانوارها تبدیل شده است.

رئیس اتحادیه املاک و بنگاه‌داران شهرستان قرچک گفت: در سال‌های اخیر به‌دلیل تورم بالا، گرانی مصالح ساختمانی و عدم همکاری و نظارت دولت در ساختمان‌سازی شاهد رشد بسزایی در قیمت مسکن بودیم.

علی حیدری ادامه داد: بسیاری از خانوارها به ‌دلیل توان مالی پایین مجبور به ترک پایتخت و مهاجرت به قرچک شده‌اند و این تقاضای بالا سبب گرانی مسکن در این شهرستان شده است.

رئیس اتحادیه املاک و بنگاه‌داران شهرستان قرچک تصریح کرد: برخی سایت‌ها نظیر سایت «دیوار» که مردم شخصاً بر ملک خودشان قیمت‌گذاری می‌کنند هم یکی از دلایل گرانی ملک در سطح کشور است.

حیدری افزود: افزایش قیمت مسکن سبب کاهش توان خرید و اجاره توسط خانوارها به‌ویژه در شرق و جنوب استان تهران شده است که در این راستا برای کنترل قیمت‌ها، اتحادیه املاک و بنگاه‌داران بخش‌نامه‌ای را اِبلاغ کرده است تا مشاوران املاک از قولنامه با اجاره‌بهای نامتعارف اجتناب کنند.

خانه‌های خالی

معضل افزایش قیمت سرسام‌آور مسکن در شهرستان قرچک به موازات سایر شهرستان‌های در حالی مطرح می‌شود که در کمربندی شمالی این شهرستان حداقل ۱۲۰۰  واحد مسکونی خالی از سکنه وجود دارد که چندین سال است تکمیل شده، ولی بهره‌برداری از این مسکن‌ها انجام نمی‌شود و به دور آن حصار کشیده شده است.

رئیس اتحادیه املاک و بنگاه‌داران شهرستان قرچک معتقد است دستگاه‌های نظارتی و اجرایی به‌ویژه اتاق اصناف باید به‌صورت جدی در این زمینه ورود پیدا کنند که این همه واحد خالی آماده، به نیازمندان واقعی تحویل داده شود.

وی گفت: اگر این واحدهای آماده به تحویل با پیگیری برخی مسئولان شهرستانی و استانی به دست مردم برسد، قطعاً نرخ اجاره‌بها و قیمت خرید مسکن در سطح شهرستان تا حد بسیاری کاهش پیدا می‌کند.

افزایش تورم و کاهش قدرت خرید مردم به‌ویژه در سال‌های اخیر به‌تدریج در حال نشان دادن آثار خود در بازار مسکن است که در این راستا امیدواریم مسئولان با اتخاذ تدابیر فوری برای حل معضل گرانی مسکن، التهابات در این بخش را کاهش دهند.

کد خبر 518814

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تهران

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۱:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۹
    1 0
    سلام الله به دادمان برس در شهرستان مهاباد خانه اجاره ای شده 40 میلیون تومان 60 تومان به بالا والله خداوند اینها صاحب خانه ها را جزا می‌دهد والله مسلمان نمانده همه ذهنشان از خدامحوری به دنیا پرستی و شهوت پرستی راه پیدا کرده ما فقرا آخه چه گناهی کردیم من یه فرد مجرد 30 سال عمر دارم توان ازدواج ندارم الله جزای سختی برای این دسته افراد بزار که فکر میکنن مرگ و حساب و کتاب نیست