به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، عباس جنگیمرنی، در آیین اختتامیه طرح داناب و انسان و محیط زیست در استان اردبیل اظهار کرد: نقش آب و حفظ منابع آبی در زندگی انسان و تداوم حیات بسیار با اهمیت بوده و طبق اطلاعات موجود ۹۰ میلیون متر مکعب آب تجدیدپذیر در دشت اردبیل وجود دارد در حالیکه میزان مصرف در این دشت ۱۶۰ میلیون متر مکعب است.
وی افزود: با توجه به این آمار، باید فرهنگ و نحوه نگرش به منابعطبیعی و آبی تغییر یابد و در این بین نقش خانواده، مدرسه و رسانه در اثرگذاری بر تغییر رویکرد و رفتار در این حوزه بسیار مورد اهمیت است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان ادامه داد: اردبیل تنها استانی است که تنوع زیادی در مجموعه فعالیتهای آبی داشته به طوریکه بیش از ۲ هزار کیلومتر رودخانه مرزی و غیرمرزی و ۹ سد مخزنی در استان وجود دارد و قطب آبیاری و زهکشی کشور بوده از این رو یکی از اصلیترین برنامههای شرکت آبمنطقهای استان، ایجاد کمیته منطقهای آبیاری و زهکشی بوده که این کمیته یکماه قبل افتتاح شد.
جنگی بیان کرد: اردبیل به برای بهرهمندی از منابع آبی مختلف همانند ۸۰ چشمه سرد که در خاورمیانه کم نظیر بوده و در کنار آن وجود تعداد ۵۰ چشمه آبگرم، جزو استانهایی است که مجموعه کاملی از منابع آبی را دارد و باوجود برخی از استانها طرحهای توسعهای در این استان همچنان فعال است.
وی تصریح کرد: این طرحهای توسعهای فعال در استان میتواند به عنوان کارگاه علمی و آموزشی مورد توجه قرار گیرد و از این ظرفیت برای آموزش به دانشآموزان و دانشجویان بهره برد و این موضوع عرصه وسیع علمآموزی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اردبیل اظهار کرد: طرح داناب که از سال ۹۷ آغاز شده بود یکی از طرحهای مناسب در حوزه آموزش به دانشآموزان برای ترویج فرهنگ استفاده بهینه از آب و نقش و اهمیت این مایه حیات بوده و طبق آمار به دست آمده در طول اجرای این طرح ۷ هزار و ۵۰۰ دانش آموز آموزش دیدهاند و با توجه به ظرفیت موجود در استان امیدواریم که در طرحهای آینده تعداد دانشآموزان بیشتری تحت آموزش قرار گیرند و پوشش وسیعتری نسبت به سال ۹۸ داشته باشیم.
اجرای ۱۵ طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی در اردبیل
رامین عاشوری، مدیر روابط عمومی آب منطقهای استان نیز در این جلسه بیان کرد: با توجه به اهمیت و نقش آب در زندگی انسان، اجرای ۱۵ پروژه احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی در استان مد نظر بوده و یکی از آنها اطلاعرسانی و آگاهیبخشی در سطح جامعه بوده است.
وی افزود: اجرای طرح داناب یکی از اجزای این پروژه است که از سال ۸۸ به صورت پایلوت بوده و حدود ۶ سال به صورت متوالی در اردبیل اجرا میشود و این طرح در واقع طرح دانشآموزی نجات آب کشاورزی نام دارد زیرا که در حدود ۹۶ درصد مصرف آب در حوزه کشاورزی است.
عاشوری بیان کرد: این طرح در ۱۰ مدرسه منتخب استان انجام شده و در کنار آن ۳۰۰ ناجی آب برای ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب و طرح داناب در بین خانواده و مدرسه انتخاب شدهاند که البته در چند ماه گذشته با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور این طرح به حالت تعطیلی درآمده که امیدواریم در سال تحصیلی جدید با ارائه راهکارهای مناسب نسبت به اجرای این طرح اقدام کنیم.
نظر شما