شورایاری نهادی مردمی است که اعضای آن از میان مردم و توسط مردم انتخاب می‌شود....

جامعی

شورایاری نهادی مردمی است که اعضای آن از میان مردم و توسط مردم انتخاب می‌شود.این نهاد در ۵ دوره فعالیت خود موفق شد زمینه مشارکت شهروندان در امور شهری را فراهم کند. به همین دلیل امروز شورایاری به یک مطالبه در محله‌ها تبدیل شده است و مردم اعضای شورایاری را چون پل ارتباطی میان خود و مسئولان می‌دانند.  
نقش شورایاران در ساختار اجرایی مدیریت شهری زمانی اهمیت می‌یابد که مشکلات محله‌ها با پیگیری آنها رفع می‌شود. مردم به محض دیدن مشکلات از جمله خرابی آسفالت و پیاده‌رو و حتی کمبودهایی چون مجموعه‌های ورزشی و فرهنگی، سراغ شورایاران می‌روند و خواستار پیگیری می‌شوند. بنابراین با حضور این نهاد مردمی می‌توان کارهای بزرگ در مقیاس محلی انجام داد.  
فعالیت شورایاران در محله‌ها نماد یک کار جمعی و گروهی است و تجربه نشان داده کارهایی که به‌صورت جمعی انجام می‌شوند، نتایج بهتر و مطلوب‌تری دارند. بنابراین با نیم‌نگاهی به این ویژگی شورایاری می‌توان امور شهری را بهتر پیگیری کرد و به نتایج مطلوب‌تری رسید.  
شورایاری نماد دموکراسی و مردم‌سالاری است و همین ویژگی کمک می‌کند تا مدیران شهری کار کردن و خدمت‌رسانی به شهروندان را تمرین کنند و با استفاده از ظرفیت‌های محله‌ها و البته مشارکت اهالی، مشکلات محله‌ها را برطرف کنند.  
با توجه به برخی از ویژگی‌های نهاد شورایاری و تلاش شورایاران، باید به صراحت گفت وجود چنین نهادی، البته با حضور اعضای کارآمد و توانمند، جامعه به سمت و سوی شکوفایی سوق می‌رود و شهروندان مطالبه‌گر و مدیران هم مسئولیت‌پذیرتر می‌شوند. بــنابراین شورایاری در چهارچوب اختیارات و وظایف تعریف‌شده می‌تواند بازوی توانمند مدیران شهری باشد.  

کد خبر 521097

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار زیر پوست شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha