در واقع تغذیه خوب و سالم موجب میشود مغز سالمتری داشته باشیم. تحقیقات نشان میدهد که مصرف سبزیهای پررنگ مانند کلم بروکلی، اسفناج و کاهو تا حدود زیادی به تقویت حافظه در دوران کهنسالی کمک میکند و هرچه مصرف سبزیجات بیشتر باشد، این تاثیر عمیقتر خواهد بود. مصرف آنتی اکسیدانتهای معروف هم روند زوال سلولهای مغزی را به تاخیر میاندازند.
انواع توتها، تمشکها، انگور، آلبالو و گیلاس منابع غنی از آنتی اکسیدانت هستند.
اسیدهای چرب امگا ۳ هم که بیشتر در ماهیهای چرب پیدا میشوند از دوستان مغز به شمار میآیند که از پیری آن جلوگیری کرده و کارایی عصبهای مغزی را بهبود میبخشند. مصرف ویتامین بی هم از بیماریهای مغزی از جمله آلزایمر جلوگیری میکند.
این ویتامین به جنگ نوعی پروتئین در خون میرود که زمینهساز بروز بیماریهای مغزی است. همچنین بسیاری از پزشکان بر این عقیدهاند که مصرف مکملهای مولتی ویتامین در افراد بالغ به بهتر شدن عملکرد مغز آنها کمک میکند. البته باید در مورد مصرف مکملها با پزشک معالج مشورت کرد زیرا مصرف زیاد مکملها هم می تواند خطر ساز باشد.