به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان طی بیانیهای مخالفت خود را با تلاشهای آمریکا برای اعمال مجدد تحریمها علیه ایران اعلام کردند.
وزیران خارجه سه کشور اروپایی پس از مذاکرات خود در برلین در بیانیهای مشترک با اشاره به تلاش آمریکا برای اعمال مجدد تمامی تحریمهای سازمان ملل علیه ایران اعلام کردند: «ما قاطعانه معتقدیم که هرگونه تلاش یکجانبه برای بازگردندن تحریمهای سازمان ملل پیامدهای معکوس جدی در شورای امنیت سازمان ملل خواهد داشت.ما از چنین تصمیمی که در تناقض با تلاشهای کنونی ما برای حفظ برجام است، حمایت نمیکنیم.»
در این بیانیه تاکید شده است که سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران، اختلافات با این کشور را حل نخواهد کرد.
سه کشور اروپایی در ادامه بیانیه خود مدعی شده است: «ما متقاعد شدهایم که باید به نگرانیهای مشترک درباره برنامه هستهای ایران، برنامه موشکهای بالستیک و فعالیتهای بیثبات کننده منطقهای در طولانی مدت پرداخته شود. در همین راستا ما معتقدیم که راهبرد فشار حداکثری به صورت موثر به این هدف کمکی نمیکند و به جای آن به مورد بازخواست قرار دادن ایران ادامه میدهیم در حالی که دیپلماسی و مذاکره را پیگیری میکنیم.»
سه کشور اروپایی در ادامه این بیانیه بار دیگر مدعی شدند: «ما برای حفظ برجام به آن پایبند خواهیم ماند و از ایران میخواهیم تمامی اقداماتی که در تضاد با توافق بوده را بازگردانده و بدون تاخیر به پایبندی کامل بازگردد. ما بار دیگر آمادگی خود برای تعامل اساسی با ایران را اعلام میکنیم.»
سه کشور اروپایی در این بیانیه به طور آشکارا از تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل اعلام حمایت کردهاند.
در این بیانیه آمده است: «سه کشور اروپایی به اجرای کامل قطعنامه ۲۲۳۱ که توسط آن برجام در سال ۲۰۱۵ مورد تایید قرار گرفت پایبند هستند. اگر چه ما معتقدیم که برداشته شدن برنامه ریزی شده تحریم تسلیحاتی سلاحهای متعارف در اکتبر آینده که در قطعنامه ۲۲۳۱ به آن اشاره شده پیامدهای زیادی برای امنیت و ثبات منطقه خواهد داشت.»
سه کشور اروپایی در ادامه اضافه کردند: «ما خواستار آن خواهیم شد که تحریمهای اروپا درباره صادرات تسلیحات متعارف و فناوری موشکی تا سال ۲۰۲۳ پابرجا بماند. ما به این موضوع با هماهنگی تنگاتنگ با روسیه و چین که دو عضو باقیمانده برجام هستند و دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل و دیگر شرکای کلیدی خواهیم پرداخت.»
اتحادیه اروپا هر از چند گاهی مدعی میشود که به دنبال حفظ توافق هستهای با ایران است اما در واقعیت و از زمانی که آمریکا از برجام خارج شده گام عملی ملموسی برای عمل به تعهدات خود بر نداشته و تنها به صدور بیانیه اکتفا کرده است.
دولت آمریکا بعد از خروج از توافق هستهای برجام در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به اقداماتی تحریکآمیز سعی کرده ایران را پای میز مذاکره بیاورد.
با این وجود، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که وعده میداد با اجرای سیاستهای سختگیرانه علیه ایران میتواند این کشور را برای عقد توافقی بهتر پای میز مذاکره بیاورد به دلیل ناکام ماندن برنامههایش در قبال ایران ، اینک در آمریکا تحت فشار قرار گرفته است.
نظر شما