به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، حمیدرضا نظیفی شنبه ۳۱خرداد با اعلام این خبر افزود: از مجموع تلفات مسمومیت با قرص برنج سال گذشته استان، ۳۱ نفر مرد و ۱۷ نفر زن بودند.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه تاکنون مکانیسم دقیق بروز اثرات سمی فسفید آلومینیوم در انسان شناخته نشده بنابراین هیچ پادزهری در درمان مسمومیت حاد با قرص برنج وجود ندارد و اقدامات درمانی تنها شامل اقدامات حمایتی ـ علامتی است.
نظیفی تصریح کرد: از لحاظ زمان بروز علائم و نشانه های بالینی نیز بعد از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه از مصرف خوراکی قرص فسفید آلومینیوم، علائم و نشانه های مسمومیت ظاهر می شوند و مرگ در مدت کمتر از ۶ ساعت ممکن است رخ دهد.
مدیرکل پزشکی قانونی لرستان گفت: در صورت مسمومیت خوراکی، علائم تحریکی دستگاه گوارش شامل تهوع، استفراغ و دردهای شکمی می باشد، بیشتر مرگ و میرها در خلال ۱۲ تا ۲۴ ساعت اولیه مسمومیت اتفاق افتاده و معمولاً ناشی از ایست قلبی ـ تنفسی است و مرگ و میر بعد از ۲۴ ساعت اغلب ناشی از نارسایی کبدی و کلیوی است.
وی افزود: متاسفانه شاهد افزایش تلفات قرص برنج در استان هستیم که این روند افزایشی بدون شک نیازمند اعمال تدابیر ویژه و سختگیرانه برای جلوگیری از ورود غیرقانونی به کشور و ممنوعیت فروش آن و نیز اطلاع رسانی همه جانبه از سوی نهادهای مرتبط برای آگاه سازی عمومی از مخاطرات این آفت کش است.
نظر شما