لوئیزا می الکات، داستان ناتمام با نام «خاطرات خاله نلی» را زمانی نوشت که تنها ۱۷ سال داشت. اکنون بعد از ۱۷۰ سال، نویسندگان دیگری باید آن را به پایان ببرند.

لوئیزا می الکات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، داستان خاطرات خاله نلی از نوشته‌های اولیه نویسنده رمان مشهور زنان کوچک و داستان رقابت دو دختر نوجوان برای جلب نظر مردی جوان و جذاب است که برای اولین بار منتشر می‌شود.

این داستان در سال ۱۸۴۹ و زمانی نوشته شده است که لوئیزا می الکات ۱۷ ساله بود. خاطرات خاله نلی از زاویه دید زنی ۴۰ ساله روایت می‌شود که سرپرستی خواهرزاده یتیم خود، آنی را بر عهده دارد. وقتی ایزابل، دوست آنی می‌آید که پیش آن‌ها بماند، نلی متوجه می‌شود که جذابیت ظاهری دختر، تاریکی درون اون را پنهان کرده و از این موضوع بیمناک می‌شود.

نویسنده در این داستان، نوشته است: ایزابل آن کسی نیست که من فکر می‌کردم. می‌ترسم از اینکه پشت آن منش سبکبار و بانشاط و آن صورت درخشان و خندان، او قلبی سرد و بی‌احساس را پنهان می‌کند که فقط به تحقق خواسته‌های خودش می‌اندیشد. 

این داستان ناتمام از الکات در مجله استرند منتشر می‌شود. الکات در ۹۰۰۰ کلمه، از دو دختری نوشته است که شیفته ادوارد کلیفورد، مردم جوانی می‌شوند که مادرش را از دست داده است. جوانی که قلب مهربان مادر و نجابت و آرامش پدرش را به ارث برده است.

این داستان تقریبا ۲۰ سال پیش از زنان کوچک نوشته شده است. اندرو گالی سردبیر مجله استرند می‌گوید: این داستان نشان می‌دهد که الکات در همان سنین جوانی چقدر بالغ بوده است. این نویسنده از بسیاری جهات در دیدگاه‌های فمنیستی و اعتراضی، جلوتر از زمان خود بود. هواداران این نویسنده، از تصاویر زندگی شاد، پیک‌نیک‌ها و بال‌ماسکه لذت می‌برند؛ چیزهایی که زندگی اغلب ما با آن فاصله دارد. 

دانیل شیلی، استاد ادبیات انگلیسی در دانشگاه‌های کارولینای شمالی-شارلوت می‌گوید: این داستان نشان‌دهنده یک استعداد نوظهور است که کسب موفقیت شغلی در آینده نویسنده‌اش را نوید می‌دهد. 

الکوت در همان سال اولین رمان خود وراثت را نوشت. داستان یک ایتالیایی یتیم که میراث خود را در انگلستان می‌یابد، جایی که در آن همراهِ مزدبگیر است. که البته این کتاب تا سال ۱۹۷۷ منتشر نشد. این اثر به همراه خاطرات خاله نلی، آثاری هستند که الکات در نوشته‌هایش در مجلات آن‌ها را محصول دوران سانتیمانتالش می‌داند. او نوشته است که ادبیاتش در آن زمان تحت تاثیر نویسندگانی چون چالز دیکنز، سر والتر اسکات، شارلوت برونته و ناتانیل هاثورن بوده است. 

دانیل شیلی در توضیح داستان خاله نلی می‌نویسد که این داستان، شواهدی دال بر علاقه به داستان‌های تاریک در این نویسنده نشان می‌دهد. 

مجله استرند از نویسندگان دعوت کرده است که پایانی برای داستان خاطرات خاله نلی بنویسند. گالی، سردبیر استرند می‌گوید: متاسفانه بعد از ۹۰۰۰ کلمه روایت با سوالات بی‌جوابی ناتمام می‌ماند. ما اکنون به دنبال نویسندگانی هستیم که وظیفه به پایان رساندن این داستان را در خود احساس می‌کنند.

 دانیل شیلی می‌گوید: داستان‌های خوب همیشه خواننده را ترغیب می‌کنند که کتاب را ورق بزند و الکات، در داستان دوران نوجوانیش، این را به خوبی می‌دانسته است. خاطرات خاله نلی ۱۷۰ سال بعد از زمانی که نوشته شد، اکنون جایگاه خود را در بین آثار الکات پیدا کرده و نویدبخش موفقیتی است که نویسنده‌اش بعدها با نوشتن آثار بعدی خود به دست آورد. 

کد خبر 525438

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ادبیات و کتاب

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha