بهار نارنج همان شکوفه درخت نارنج است که در فصل بهار درخت را زینت داده، در پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج میدهد. این گل اگرچه در پخت مربا مورد استفاده قرار میگیرد ولی کاربرد اصلی آن بههمان صورت گل خشک و بهخصوص عرق در طب گیاهی است. برای مصرف دارویی، شکوفههای بهارنارنج را صبح زود به حالت غنچه نشکفته میچینند و سپس در محلی تاریک سریع خشک میکنند تا تغییر رنگ ندهند. مهمترین خاصیت دارویی بهارنارنج تاثیر آن روی سیستم عصبی بدن است. بهارنارنج آرامشبخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است و سردردهای عصبی و همچنین میگرنی را کاهش میدهد.
بهارنارنج در تقویت معده و طب بسیار مؤثر است و تپش نامنظم قلب، تشویش و اضطراب را از بین میبرد.
- برای کنترل تشنجها و حمله قلبی هم بهار نارنج را توصیه میکنند.
- اگر مشکل کمخوابی یا بیخوابی دارید، حتما پیش از خواب، مقداری عرق بهارنارنج یا چای آن را بنوشید.
- برای درست کردن چای بهار نارنج، کافی است 10گرم از گل بهارنارنج را در دو لیوان آبجوش به مدت 20دقیقه بجوشانید، سپس آن را صاف کرده، همراه یک قاشق سوپخوری عسل میل کنید.
با خوردن این چای، خواب خوش و آرامی خواهید داشت.