به گزارش خبرگزاری رویترز، فناوری بیسیم جدید به نام ویبری ((Wibree از بسیاری جهات مشابه بلوتوث بوده با این تفاوت اصلی که مصرف انرژی در آنها حدود ۱۰بار کمتر از فناوری بلوتوث است.
نوکیا، بزرگترین تولیدکننده گوشیهای موبایل در جهان، اعلام کرد این شرکت مطالعه برای ایجاد این فناوری را از پنج سال قبل آغاز کرده و هماکنون تلاش میکند با همکاری چند شرکت دیگر فناوری ویبری را به یک استاندارد جدید تبدیل کند.
فنآوری ویبری همانند فناوری فعلی بلوتوث دارای بردی در حدود ۱۰ متر است.
بلوتوث هماکنون به شکل گسترده برای انتقال بیسیم صوت، اطلاعات، عکسها، ویدیوها و انواع اسناد میان گوشیهای موبایل، میان گوشیهای موبایل و هدستها و همچنین میان اجزای مختلف رایانه همانند ماوس و صفحهکلید، مورد استفاده قرار میگیرد.
به علت مصرف کمتر انرژی در فناوری ویبری در مقایسه با بلوتوث، از این فناوری جدید میتوان برای برقراری ارتباط بیسیم میان مثلا گوشیهای موبایل و تجهیزات الکترونیکی کممصرفتر نظیر ساعتهای مچی، حسگرهای ورزشی و حسگرهای پزشکی، استفاده کرد.
به گفته باب لنوسی مدیر مرکز تحقیقات نوکیا، نخستین نمونههای تجهیزات الکترونیکی مجهز به این فناوری ارتباطات رادیویی احتمالاً در سه ماهه دوم سال میلادی ۲۰۰۷به بازار عرضه خواهند شد.
برخلاف فناوری بلوتوث که از امواج رادیویی با فرکانسهای بسیار بالا و در محدوه ۶گیگاهرتز استفاده میکند، فناوری ویبری بر اساس امواج رادیویی در محدوده فرکانسهای ۲/۴گیگاهرتز طراحی شده است.
شرکت نوکیا اعلام کرد احتمالاً گوشیهای موبایل در آینده به هر دو فنآوری بلوتوث و ویبری به طور هم زمان مجهز خواهند بود.
فناوری بلوتوث در دهه ۹۰میلادی و توسط شرکت اریکسون معرفی شد و به سرعت به عنوان یک استاندارد در جهان مورد استفاده قرار گرفت.
شرکت تحقیقات بازار سیاسآر چندی پیش اعلام کرد در سال ۲۰۰۶حدود ۵۵۰میلیون تراشه فناوری بلوتوث در تجهیزات الکترونیکی مختلف مورد استفاده قرار گرفتهاست.