رئیس دبیرخانه ستاد مدیریت محله از بررسی صلاحیت ۳۱۳۰ نامزد مدیریت محله‌های تهران خبر داد و گفت: در دوره فعلی مدیریت شهری تلاش شد تا از انتخاب‌های سلیقه‌ای و اعمال نفوذ در فرآیند انتخاب مدیران محله‌های پایتخت جلوگیری شود.

مهدي شيرزاد

مهدی شیرزاد رئیس دبیرخانه ستاد راهبری مرکزی ساماندهی مشارکت‌های اجتماعی در محلات شهر تهران در گفتگو با همشهری آنلاین درباره فرآیند انتخاب مدیران محلات تهران، گفت: پیش از این، انتخاب مدیران محله با بررسی مختصر رزومه گزینه‌های معرفی شده از سوی معاون اجتماعی منطقه در ستاد مدیریت محله و در نهایت با معرفی دو گزینه به هیئت امنا، انجام می‌شد. در دوره فعلی مدیریت شهری، با نقد و بررسی فرآیند گذشته تلاش شد این رویه ضابطه‌مند شود تا از انتخاب‌های سلیقه‌ای و اعمال نفوذ در فرآیند انتخاب مدیر محله جلوگیری شود.

رئیس دبیرخانه ستاد مدیریت محله در مورد شفافیت فرآیند انتخاب مدیر محله گفت: با اعلام یک فراخوان عمومی در سطح مناطق، این امکان برای تمام افرادی که در خود توانمندی مدیریت محله را می‌دیدند به وجود آمد تا فرصتی برابر برای ارزیابی و کسب این سمت داشته باشند. در گام بعد، برای برگزاری کانون ارزیابی مدیران محله، با استقرار یک فرآیند تخصصی با همکاری شرکت خدمات اداری شهر، نظام شایستگی افراد تبیین شد. چهار شایستگی برای مدیران محله تعریف و بر مبنای آن یک آزمون روان‌شناختی و دو مصاحبه نیمه‌ساخت‌یافته طراحی شد. این شایستگی‌ها عبارتند از مسئولیت‌پذیری، تفکر تحلیلی و حل مسئله، هدف‌گرایی و هدایت عملکرد، و مهارت ارتباطی. با کمک مشاوران متخصص در این زمینه، ذیل هر یک از این شایستگی‌های مرکزی شاخص‌ها و نشانه‌های رفتاری مرتبط  تدوین شده است.

رئیس دبیرخانه ستاد مدیریت محله در مورد روش تبیین مولفه‌های شایستگی اظهار کرد: این مولفه‌ها حاصل سه منبع مطالعاتی بوده است. اول مطالعه‌ای که در ارتباط با میزان و کیفیت فعالیت‌های سراهای محله‌ها انجام شده، دوم نظام شایستگی مدیران شهرداری که در شرکت خدمات شهری تدوین شده است و سوم نظرات مدیران سراهای محله‌ها، معاونین اجتماعی مناطق و صاحب‌نظران حوزه اجتماعی. برای هریک از داوطلبان کارنامه تخصصی و تفصیلی صادر شده است که به دلیل محرمانگی اطلاعات شخصی افراد تنها با تقاضای خودشان در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.

شیرزاد در مورد تغییرات فرآیند اجرا شده برای انتخاب مدیر محله، گفت: تغییر اول نسبت به گذشته، شفافیت و فرصت برابر افراد در ورود به فرآیند انتخاب است. داوطلب تصدی سمت مدیریت محله ممکن است از طریق شورایاری معرفی شده باشد یا در سرای محله فعال بوده باشد و یا شهروندی علاقه‌مند به مدیریت در محله باشد. تغییر دوم، مصاحبه بر مبنای یک مدل تخصصی توسط ارزیابان متخصص بود که امکان اعمال سلیقه در آن به حداقل رسیده است و تغییر سوم، این است که بسته به تعداد داوطلبان در هر محله، گزینه‌های بیشتری (بین ۳ تا ۵ گزینه) به هیئت امنا معرفی می‌شوند تا قدرت انتخاب افزایش پیدا کند.

رئیس دبیرخانه ستاد مدیریت محله در مورد میزان ثبت‌نام برای مدیریت محله، گفت: در این فرآیند ۳۱۳۰ نفر در سامانه مرتبط با انتخاب مدیر محله ثبت نام کردند و پس از پایش اولیه توسط کارگروهی در مناطق، حدود هزار نفر از این افراد، شرایط لازم را احراز نکردند و ۲۱۳۰ نفر برای طی فرایند ارزیابی تخصصی توسط مناطق ۲۲گانه معرفی شدند. با انصراف برخی از افراد و نهایی شدن لیست، ۱۸۶۳ نفر برای مصاحبه دعوت شدند که از این تعداد ۲۹۹ نفر مدیران فعلی محلات شهر تهران هستند. پس از انصراف برخی از مدیران فعلی محلات، در نهایت ۲۸۵ نفر از ایشان به همراه ۱۵۶۰ نفر از داوطلبان، مورد ارزیابی قرار گرفتند. البته مدیران فعلی محلات به دلیل احترام به تجارب و زحماتی که در این مدت کشیده‌اند، بدون طی فرایند ارزیابی اولیه توسط مناطق به کانون ارزیابی دعوت شدند.

شیرزاد در مورد ویژگی‌های افرادی که ثبت نام کردند نیز گفت: به طور میانگین برای هر محله ۸.۵ نفر ثبت‌نام کردند که جوان‌ترین فرد حدود ۲۰ سال سن و مسن‌ترین نیز حدود ۸۲ سال سن داشت.

وی افزود: مناطق ۱ و ۵ با توجه به اینکه بیشترین تعداد محله را دارند، بیشترین تعداد داوطلب را نیز داشتند. بالاترین نمره‌ای که در کانون ارزیابی به دست آمد مربوط به داوطلبی در محله جنت‌آباد شمالی در منطقه ۵ با نمره ۸۲.۵ از ۱۰۰ بود. میانگین شهر تهران ۴۹ از ۱۰۰ و بالاترین میانگین منطقه مربوط به منطقه چهار با نمره ۵۲ از ۱۰۰ بود. بعد از طی فرآیند ارزیابی، بسته به تعداد داوطلبان ثبت نامی، برای هر محله حداکثر ۵ نفر به منطقه معرفی می‌شوند. در مرحله اول ۳‌ نفر توسط کارگروه «انتخاب مدیر محله» منطقه، برای انتخاب به هیئت امنای محله معرفی می‌شوند که در صورت عدم انتخاب از بین این گزینه‌ها در مرحله دوم ۲ نفر باقی‌مانده معرفی می‌شوند تا در نهایت، یک نفر با نظر هیئت امنا مدیر محله شود.

وی افزود: خوشبختانه کار برگزاری کانون‌­های ارزیابی به پایان رسیده است و نتایج آن مشخص شده است. کسانی را به هیأت امنا معرفی کرده‌ایم که نمره کانون ارزیابی­‌شان در حد میانگین منطقه یا بالاتر باشد. در مرحله اول، در ۱۷۱ محله که حداقل سه نفر برای معرفی به هیئت امنا داشتند، افراد را به مناطق ۲۲ گانه معرفی کردیم. ۵ محله، سرای محله ندارند که برای آن‌ها کسی معرفی نمی‌شود. در این محلات، حدود ۶۰ مدیر محله فعلی نمره لازم برای معرفی به هیأت امنا را کسب نکردند.

شیراز در پایان گفت: در ۱۷۷ محله باقی مانده که در گام دوم به مناطق معرفی شدند، در هر محله، ما کمتر از ۳ نفر که نمره‌ای مساوی یا بالاتر از میانگین منطقه کسب کرده باشند، داریم. برای این محلات، از بانک اطلاعاتی مدیران محله هر منطقه، برای هر کدام از این محله‌ها بین ۳ تا ۵ نفر توسط کارگروه انتخاب مدیر محله، به هیأت امنا معرفی شود.

کد خبر 529755
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha