هفته گذشته در مورد چگونگی واکنش والدین به فراگیری بیماری کووید ۱۹ و فرزندانشان مواردی را ذکر کردم. این هفته قصد دارم در مورد چگونگی حمایت از کودکان و نوجوانان در دوره همه‌گیری کرونا با والدین و مخاطبان توضیحاتی بدهم.  

بنفشه حیرت نگاری

همشهری آنلاین‌_ بنفشه حیرت‌نگاری:  انجام کارهای مشترک همراه با فرزندان نکته بسیار مهمی ‌است که برخی از والدین به آن بی‌توجه‌اند یا آن را بی‌تأثیر و کم‌اهمیت می‌دانند. انجام این کارهای مشترک در روزهایی که ویروس کووید ۱۹ بی‌مهابا جولان می‌دهد و چاره‌ای جز ماندن کودکان در خانه نیست، می‌تواند نتایج مطلوبی به همراه داشته باشد. برای جلب مشارکت فرزندان بهتر است والدین حداقل هفته‌ای یک بارکاری را به آنها محول کنند. انجام این کار مشارکتی می‌تواند از تهیه یک وعده غذایی تا نظافت عمومی ‌منزل یا ساخت یک وسیله مورد نیاز خانه، متنوع و گوناگون باشد.  
نوع فعالیت در نظرگرفته‌شده باید تا حد امکان مورد علاقه تمام افراد خانواده باشد تا انگیزه همکاری بین فردی افزایش یابد و از نتیجه عملکرد نیز افراد خانواده به یک میزان بهره‌مند شوند.  


ترتیب دادن این فعالیت مشترک علاوه بر پر کردن اوقاتی که افراد خانواده در کنار یکدیگر هستند، می‌تواند از یک سو سبب عمیق‌تر شدن روابط بین اعضای خانواده شود و از سوی دیگر تمرکز روی موضوع استرس‌زای گسترش و شیوع بیماری کرونا را کم ‌کند.  
توصیه بعدی این است که والدین باید در مورد استفاده از بازی‌های رایج دیجیتال و کامپیوتری همچنین استفاده نوجوانان از اینترنت دست و دلبازی بیشتری داشته باشند؛ چراکه محدودیت‌های موجود امکان انتخاب‌های متنوع را کاهش داده است. والدین باید این حقیقت را در نظر بگیرند و با توجه به شرایط موجود در مورد استفاده از اینترنت و بازی‌های کامپیوتری تصمیمات درستی بگیرند. نکته مهم این است که والدین باید نظارت خود را بر عملکرد فرزندان در فضای مجازی اعمال کنند.  
مورد دیگر این است که عملکرد فرزندان آینه تمام‌نمای چگونگی عملکرد والدین است. بنابراین، برای پیشگیری از ایجاد اضطراب و استرس در این وضعیت لازم است که ابتدا والدین هیجانات، استرس و اضطراب خود را کنترل و از انتقال آن به فرزندانشان جلوگیری کنند. والدینی که با هیجانات منفی مانند ترس و وحشت و استرس اخبار مربوط به بیماری را دنبال و درباره آن با دیگران صحبت می‌کنند، همین احساسات و هیجانات را به فرزندان خود نیز انتقال می‌دهند.  
 در مباحث قبل به تفصیل به اهمیت حفظ آرامش درونی و شاد بودن برای حفظ سلامت روان و همچنین ارتباط مستقیم آن با بالا بردن ایمنی بدن در برابر بیماری‌ها پرداخته‌ام. در اینجا نیز یادآوری و تأکید می‌کنم که در شرایط فعلی که بشر هنوز راه کامل مقابله با این بیماری را به دست نیاورده است، پیشگیری، مطمئن‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه است. لذا با بالا نگه داشتن سطح آرامش خانواده و کنترل و مدیریت استرس‌های جاری، از کاهش سطح ایمنی بدن خود و افراد خانواده جلوگیری و فضای امنی برای در خانه ماندن فراهم کنید.  

* روان‌شناس بالینی، فیلم درمانگر

کد خبر 529762

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار زیر پوست شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha