یکشنبه ۵ خرداد ۱۳۸۷ - ۱۷:۲۸
۰ نفر

همشهری‌آنلاین: ژاپن از جمله کشورهای بزرگ صنعتی در جهان است که امروزه با روند رو به رشد پدیده سالمندی در این کشور روبرو است.

براساس آمار وزارت بهداشت، رفاه و کار ژاپن این کشور برای بیست و هفتمین سال متوالی با کاهش جمعیت کودکان مواجه شده و در مقابل بر میزان افراد سالمند آن افزوده شده است.

به گزارش ایرنا، روند روبه رشد جمعیت سالمندان به گونه‌ای است که مسایل و مشکلاتی را برای ژاپن به دنبال خواهد داشت که از جمله آنها کاهش نیروی کار در این کشور و افزایش نیازهای مراقبتی افراد سالمند و هزینه‌های مربوط به این بخش است.

با این روند، نیاز به افزایش خانه‌های سالمندان و افزایش تعداد پرستاران ویژه مراقبت از این قشر جامعه ژاپن همچنان روبه افزایش است به گونه‌ای که دولت این کشور، طرح دعوت به کار از پرستاران خارجی را در دستور کار خود قرار داده است و در همین راستا نیز بزودی 1000 پرستار از کشور اندونزی وارد ژاپن خواهند شد.

لازم به ذکر است که روند روبه افزایش جمعیت سالمندی در ژاپن موجب شده است تا برخی مراکز سالمندان دراین کشور در اعزام پرستاران به خانه های سالمندان و مراقبت از این قشر از شهروندان ژاپنی تجدیدنظر کرده و یا به طور کلی این روند ارایه خدمات را متوقف کنند.
براساس یک گزارش سالانه دولت ژاپن که توسط موسسه ملی جمعیت و تامین اجتماعی این کشور تهیه شده، حدود 10 درصد از جمعیت 127 میلیون نفری ژاپن را افراد 75 ساله به بالا تشکیل می دهند.

گزارش سال 2008 ژاپن در مورد جامعه سالمند این کشور می‌گوید، شمار افراد سالمند 75 سال به بالا با افزایش 540 هزار نفری نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن تا اول اکتبر سال 2007 میلادی در مجموع به 12 میلیون و 700 هزار نفر رسیده که 4/0 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

موسسه ملی جمعیت و تامین اجتماعی ژاپن پیش‌بینی کرده است که جمعیت این کشور در سال 2055 میلادی به 89 میلیون و 930 هزار نفر خواهد رسید و جمعیت افراد سالمند این کشور در آن زمان نیز به 5/40 درصد افزایش خواهد یافت.

امروزه در جامعه ژاپن با افزایش جمعیت سالمندان که آمار گویای این روند است، نیاز به مراکز نگهداری از سالمندان روبه افزایش است.

کازوئو هیده کیتاکاوا در توکیو که یکی از صدها خانه سالمندان ژاپن است، گفت: امروزه همانند گذشته نگهداری از افراد سالمند به عهده فرزند بزرگ خانواده پسر و یا دختر است اما این سنت در مناطق شهری کمتر از مناطق روستایی شده است.

کیتاگاوا افزود: نگهداری از سالمندان از سوی دولت به بخش خصوصی واگذار شده است و فردی که اقدام به ایجاد چنین مراکزی می‌کند باید شرایط ویژه‌ای را دارا باشد که از جمله پزشک و یا متخصص بودن در این بخش است.

به گفته کیتاگاوا در مراکز نگهداری از سالمندان در ژاپن، سالمندان به چند صورت حضور دارند که از جمله حضور ثابت، موقت و روزانه است و بر اساس این نوع حضور برای آنها برنامه‌ریزی‌های خاصی انجام می‌گیرد.

وی گفت: برنامه‌های آموزشی متفاوت و جذابی از جمله خطاطی، نقاشی، صنایع دستی، موسیقی، ورزش‌های ویژه سالمندان، گل‌آرایی درنظر گرفته شده است و تلاش می‌شود تا سالمندان مشارکت خوبی در این کلاسها داشته باشند.

از جمله دلایلی که سالمندان به طور موقت در این مراکز اسکان می‌یابند، سفر فرزندان و اعضای خانواده و یا خروج روزانه کاری و با هدف آن که آنها در خانه تنها نمانند، به این مرکز سپرده می‌شوند.

وی گفت: نگهداری از سالمندان، از جمله وظایفی است که دولت انجام آن را به بخش خصوصی واگذار کرده است و افراد سالمند پس از تایید شهرداری هر محل، آنها را به مراکز نگهداری از سالمندان معرفی می‌کنند.

کیتاگاوا یادآور شد، این نوع مراکز علاوه بر نگهداری از سالمندان، خدمات مشاوره‌ای در مورد مراقبتهای پرستاری ،مشکلات سالمندان، روابط خانوادگی آنها، آزار و اذیت‌هایی که از سوی اعضای خانواده به آنها می‌شود، پیشگیری از بیماری سالمندان، ارایه دستورالعمل‌های پرستاری از سالمندان، استفاده از امکانات ورزشی ویژه این افراد را نیز ارایه می‌دهند.

وی گفت: برای دریافت مراقبت‌های پرستاری، شهروندان ژاپنی از سن 40 سالگی شروع به پرداخت حق مراقبت‌های پرستاری می‌کنند که تا سن 65 سالگی این پرداخت‌ها ادامه خواهد داشت.

وی در ادامه اظهار داشت: مراکز نگهداری از سالمندان در ژاپن دارای دو معنی متفاوت بوده که یکی از معانی آن این است که افراد به سن سالمندی می‌رسند و خود خواستار زندگی در این مراکز هستند و دیگر آن که به دلیل معلولیت‌های ویژه این افراد، توسط افراد خانواده به این مراکز سپرده می‌شوند.

افراد سالمندی که خود خواستار زندگی در این مراکز هستند مشمول بیمه مراقبت‌های پرستاری خواهند شد و شهرداری‌ها نیز آنها را به رسمیت می‌شناسد.

وی در مورد خصوصیات افرادی که در مراکز سالمندان کار می‌کنند، گفت: اینگونه افراد باید علاوه بر علاقه‌مندی برای حضور در این مراکز، بتوانند با این افراد انس بگیرند، با آنها دوست باشند و بتوانند خود را به جای آنها بگذارند تا در این حرفه موفق شوند.

وی گفت: در این مراکز از افراد داوطلب زن و مردی که خواستار کمک به سالمندان هستند درامور مختلف در کنار مربیان استفاده می‌شود. این افراد پس از مراجعه به مراکز ارایه خدمات داوطلبانه که در تمام شهرهای ژاپن وجود دارد و معرفی آنها به این مراکز و پرکردن پرسشنامه و تایید نهایی می‌توانند درهفته یک یا دو روز به این مرکز مراجعه کنند. فقط در سال گذشته میلادی (2007) پنج‌هزار و 700 نفر به طور داوطلبانه برای کمک به سالمندان به این مرکز مراجعه کرده‌اند.

کد خبر 53054

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز