به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر بنابر اعلام آسوشیتدپرس، خوان مارسه نویسنده شهیر اسپانیایی در ۸۷ سالگی در بارسلون درگذشت. علت مرگ وی اعلام نشده است.
وی که یکی از نامدارترین چهرههای ادبیات داستانی اسپانیا در نیمه دوم قرن بیستم بود، کار نویسندگی را از سال ۱۹۵۸ آغاز کرده بود.
مارسه فقط تا ۱۳ سالگی توانست درس بخواند و پس از دستگیر شدن پدرش در دوره دیکتاتوری ژنرال فرانکو، به کار پرداخت. او کار ادبی را در حالی که تعمیرکار جواهر بود، با انتشار داستانهای کوتاه در مجلات ادبی شروع کرد و با دریافت جایزه سسامی برای یکی از همین داستانها، با جدیت بیشتری به کار پرداخت.
وی با دریافت اولین جایزه خود در سال ۱۹۶۰، به زودی به عنوان یکی از جوانترین افتخارات ادبی اسپانیا شناخته شد.
این جایزه نخستین جایزه در فهرستی بلند بالا از جوایز ادبی بود که در میان آنها می توان به جایزه پلانتا، بیبلیوتکا، جایزه آریستیون، جایزه معتبر خوان رولفو و جایزه ملی کتاب اشاره کرد. وی سال ۲۰۰۸ فهرست جوایزش را با دریافت جایزه سروانتس که به عنوان نوبل اسپانیا شناخته میشود، تکمیل کرد.
مارسه یکی از اعضای گروهی بود که با نام نسل ۱۹۵۰ شناخته میشدند و چهرههای دیگری چون خیمی کیل د بیدما، کارلوس بارالی و خوان گارسیا هوتلانو از دیگر اعضای آن بودند.
دنیای داستانسرایی خوان مارسه بر بارسلونای پس از جنگ داخلی متمرکز بود و حس کودکی او بارها و بارها و بارها در آثارش منعکس میشد. وی به دلیل توصیف مصیبتهای ناشی از جنگ داخلی ۱۹۳۹-۱۹۳۶ در آثارش شناخته شده است.
ایگناسیو اچهوریا نویسنده و منتقد اسپانیایی درباره وی نوشت: من خوان مارسه را بهترین قصهگوی اسپانیایی در طول چند دهه میدانم.
مهمترین رمان وی «آخرین بعداز ظهر با ترزا» بود که سال ۱۹۶۵ منتشر شد. این کتاب درباره وقایع ناراحت کنندهای است که یک نوجوان از طبقه کارگر سعی دارد تا دختری از طبقه دارای بارسلون را به دست آورد.
مارسه در چندین رمان دیگر نیز تصویری از تحولات اجتماعی اسپانیا را در نیمه دوم قرن بیستم تصویر کرده است.
به همین دلیل نیز وی وقتی ۷۵ ساله بود جایزه ۱۲۵ هزار یورویی سروانتس را برای همین تصویرگری از زندگی اسپانیا، به ویژه مردم ایالت کاتالونیا در دوره جنگ داخلی دریافت کرد.
«اگر آنها بگویند من حس میکنم» اثری از مارسه است که در دوره حکومت فرانکو توقیف شد و او به ناچار آن را در مکزیک منتشر کرد.
آثار مارسه به زبانهای متعدد ترجمه شده و با اقتباس از آنها چندین فیلم ساخته شده است.
نظر شما