مدیر کل انتخابات وزارت کشور با اشاره به اینکه برای برگزاری انتخابات خبرگان رهبری , میاندوره ای مجلس و شوراهای اسلامی شهر و روستا به 130 هزار صندوق اخذ رای نیاز است , افزود : این صندوقهای اخذ رای متحدالشکل و پلاستیکی است.
کار اندیش همچنین تصریح کرد : هریک از این صندوق ها ظرفیت جمع آوری 1500 برگ رای را دارد .
مدیر کل انتخابات وزارت کشور گفت: پس از نامنویسی داوطلبان و تحویل مدارک آنان به شورای نگهبان قانون اساسی , این شورا از تاریخ وصول مدارک داوطلبان 30 روز فرصت دارد تا به صلاحیت داوطلبان رسیدگی کند . نامزدهای شوراهای اسلامی شهر و روستا هفت روز و داوطلبان نمایندگی در مجلس خبرگان رهبری 14 روز فرصت تبلیغات خواهند داشت .
وی با اشاره به اینکه برگهها و تعرفههای انتخابات 24 آذر هم اکنون در وزارت کشور طراحی شده است, درباره پیش بینیهای این وزارت خانه برای جبران کمبودهای احتمالی تعرفه رای گفت : از همه استان ها آمارهای مورد نیاز را اخذ کرده ایم و بر اساس این آمارها به چاپ و توزیع برگ تعرفه اقدام شده است و امیدواریم کمبودی در این زمینه نداشته باشیم .
مدیر کل انتخابات وزارت کشور همچنین در باره نام نویسی از داوطلبان نمایندگی در مجلس خبرگان رهبری افزود : زمان ثبت نام از داوطلبان انتخابات چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری از فردا آغاز می شود و تا نوزدهم مهر ادامه خواهد داشت .
کاراندیش گفت : داوطلبان میتوانند شخصا یا با معرفی نماینده خود در این ایام حتی روزهای تعطیل در وقت اداری به فرمانداری مرکز حوزه انتخابیه استان مربوط یا وزارت کشور مراجعه و با ارایه مدارک و تکمیل پرسشنامه ثبت نام کنند .
وی افزود : اصل شناسنامه عکسدار , چهار نسخه تصویر همه صفحات شناسنامه 12 , قطعه عکس جدید 6 در 4 و اصل و تصویر برگ پایان خدمت یا مدرکی دال بر روشن بودن وضع خدمت وظیفه عمومی , مدارک مورد نیاز ثبت نام است .
مدیر کل انتخابات وزارت کشور اضافه کرد : برای متولدین سال 1337 و پیش از آن نیازی به ارائه این مدرک نیست .
وی شرایط انتخاب شوندگان خبرگان رهبری را نیز طبق قانون اشتهار به دیانت و وثوق و شایستگی اخلاق , اجتهاد درحدی که قدرت استنباط برخی مسایل فقهی را داشته باشد و بتواند ولی فقیه واجد شرایط رهبری را تشخیص دهد , بینش سیاسی , اجتماعی و آشنایی با مسایل روز , معتقد بودن به نظام جمهوریاسلامی ایران و نداشتن سوابق سوء سیاسی و اجتماعی اعلام کرد .
کاراندیش افزود : مرجع تشخیص دارا بودن این شرایط , فقهای شورای نگهبان قانون اساسی هستند و کسانی که حضرت امام "ره" و رهبر معظم انقلاب بطورصریح یا ضمنی اجتهاد آنان را تایید کرده باشند , از نظر علمی نیازی به تشخیص فقهای شورای نگهبان نخواهند داشت .
مدیر کل انتخابات وزارت کشور همچنین گفت: ضرورت ندارد که نمایندگان , ساکن یا متولد حوزه انتخابیه خود باشند .
مدیر کل انتخابات وزارت کشور همچنین گفت : داوطلبان در صورت داشتن شکایت از برگزاری انتخابات در همه مراحل می توانند به هیئت های اجرایی , نظارت و همچنین هیئت نظارت مرکزی در شورای نگهبان مراجعه تا به شکایت آنها رسیدگی شود .
وی افزود : واجدان شرایط رای دادن در مجلس خبرگان و شوراهای اسلامی شهرو روستا باید 15 سال تمام داشته باشند به عبارت دیگر متولدان 24 آذر 1370 میتوانند در این انتخابات شرکت کنند .
یک میلیون و 200 هزار عامل اجرایی , نظارتی و انتظامی در انتخابات دور چهارم مجلس خبرگان رهبری , سومین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و میاندورهای مجلس مشارکت دارند .