به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر مهدی شادنوش رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت و درمان درباره وضعیت پیوند عضو برای اتباع خارجی در ایران گفت: پیوند عضو اتباع خارجی در ایران ممنوع است، مگر در موارد خاصی که دهنده و گیرنده نسبت فامیلی داشته باشند. در این صورت بعد از استعلام از سفارت مربوطه، اجازه پیوند توسط معاونت درمان وزارت بهداشت صادر میشود.
وی بیان کرد: بر همین اساس در سال ۱۳۹۵ اتباع افغان در این حوزه مجزا شدند و مشروط به اینکه دهنده نیز افغان باشد و هر دو طرف مدارک شناسایی معتبر داشته باشند، اجازه پیوند به آنها در ایران داده میشود.
شادنوش درباره هزینههای پیوند عضو برای اتباع افغان توضیح داد: اتباع افغانستانی که تحت پوشش بیمه قرار دارند از نظر هزینه درمان درست مانند افراد ایرانی هستند، اما در صورتی که تحت پوشش بیمه نباشند هزینهها با تعرفه آزاد محاسبه میشود که با توجه به تعداد روزها و میزان نیاز به بستری و شرایط بیمار تفاوت هزینه وجود دارد.
وی افزود: در حال حاضر تمامی مراجعان برای پیوند عضو در ایران که دارای تبعیت غیرایرانی هستند، از طرف سفارت کشور مربوطه و نیز پلیس بینالملل برای پیگیری روند درمان، استعلام و احراز هویت میشوند و سپس برای انجام پیوند عضو در آنها تصمیمگیری میشود.
شادنوش همچنین گفت: از سال ۱۳۸۳ تاکنون در ایران به ۸۳۹ مورد از اتباع خارجی اجازه پیوند عضو داده شده است.
نظر شما