به گزارش همشهری آنلاین این کتاب که از سوی رضا شیخ محمدی تدوین و در مجموعه کتابهای خاطرات مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده، درفصل اول به وضعیت خانواده، تحصیلات و آیت الله مومن میپردازد.
در فصل دوم خصوصیات علمی و اخلاقی استاد برجستهی آیت الله مومن یعنی امام خمینی مورد بازکاوی قرار میگیرد و در فصل پایانی به پارهای از موضوعات بعد از انقلاب مانند عضویت در شورای نگهبان و مسئلهی انتخابات دورهی سوم مجلس شورای اسلامی میپردازد که از موضوعات مهم این فصل است.
به گزارش همشهریآنلاین مهمترین بخش این خاطرات به زمان عضویت آیت الله مومن در شورای نگهبان قانون اساسی بازمیگردد که به دلیل اختلافاتی که با وزارت کشور پیدا کرده بودند، در نهایت امام خمینی(ره) حمید انصاری را به عنوان داور و حکم برای داوری میان وزارت کشور و شورای نگهبان تعیین کردند که در نهایت با دستور امام شواری نگهبان مجبور به تایید نمایندگان برای مجلس سوم شد.
در این دوره مجلس رقابت بین دو گروه از روحانیان، مجمع روحانیون مبارز و جامعه روحانیت مبارز بر سر کرسی های مجلس در گرفت که در نهایت با پیروزی اکثریت نمایندگان طیف روحانیون به پاپان رسید.
کتاب خاطرات آیتالله مومن در 240 صفحه و به قیمت 1900 تومان منتشر شده است.
آیتالله محمد مؤمن از شخصیتهای برجستهی حوزهی علمیهی قم است که با استفاده از موقعیت علمی شهر قم، توانست در دروس علمای بزرگی مانند: مرحوم علامه طباطبایی، شیخ مرتضی حائری، آیتالله گلپایگانی و امام خمینی شرکت کرده و بهرههای علمی وافری ببرد. دقت و تیزبینی در موضوعات علمی از ویژگیهای بارز آیتالله مومن است.
ایشان به رغم اشتغالات علمی و غوطهور شدن در مباحثات علمی و فلسفی و اخلاقی، از پرداختن به مسائل سیاسی و اجتماعی نیز غافل نبوده و با پیروی از حضرت امام، در مبارزات مردمی نقش داشته است.
تبعید به «شهداد» که یکی از نقاط بد آب و هوای ایران است، گواه این ادعا میباشد. بعد از پیروزی انقلاب نیز علاوه بر اهتمام به موضوعات علمی و تدریس و مباحثه،در مسئولیتهای مختلف انجام وظیفه کرده است که عضویت در شورای نگهبان از فعالیتهای برجستهی ایشان است.