میوه بیضی شکل این گیاه که بوی مطبوعی نیز دارد، به عنوان طعمدهنده غذاهای مختلف و انواع شیرینیها و نانها مورد استفاده قرار میگیرد. بعضیها آن را به صورت درسته یا پودر شده روی میوه یا پنیر ریخته و میل میکنند که البته این زیره معمولا از نوع سیاه است.
زیره سبز و سیاه هر دو طبیعتی خیلی گرم و خشک دارند. زیره سرشار از ویتامینهای B1، B2، B3، B9، C، E ، K و همچنین املاح معدنی مختلف مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم و سدیم است.
خواص درمانی
- زیره از هر نوعی که باشد، تقویتکننده و نیرودهنده بدن بوده و این خاصیت با مخلوطشدن با عسل افزایش مییابد.
- زیره در درمان اختلالات گوارشی، ضعف عملکرد دستگاه گوارش، نفخ، بلع، دلپیچهکودکان و ترشکردن معده مؤثر است. در واقع مصرف آن باعث تقویت معده میشود. درضمن زیره قابض هم است.
- زیره خاصیت ادرارآوری دارد و همچنین تعریق بدن را بیشتر میکند.
- مصرف زیره برای ازدیاد شیر بانوان شیرده و همچنین باز کردن قاعدگی زنان جوان مفید است.
- اگر از ضعف اعصاب در رنج هستید، زیره مصرف کنید. میگویند زیره خاصیت ضدتشنجی هم دارد.
- بعضیها توصیه میکنند برای برطرف کردن سکسکه زیره بخورید.
- بهرغم تمام خواصی که زیره دارد اما باید توجه داشته باشید که در مصرف آن زیادهروی نکنید زیرا رنگ رخسار را زرد میکند.
100 گرم زیره چه دارد؟
انرژی | کربوهیدرات | قند | چربی | چربی اشباع شده | پروتیین | آب |
370کیلوکالری | 24/44گرم | 25/2گرم | 27/22گرم | 53/1گرم | 81/17گرم | 06/8گرم |