به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیبیسی این زهر و ترکیبی به نام «ملیتین» بر ضد دو نوع سرطان پستان که درمان آنها مشکل است، یعنی: انواع «سه-منفی» و «غنی از HER-2» به کار برده شدند.
گرچه این کشف «هیجانانگیز» توصیف شده است، دانشمندان میگویند هنوز باید آزمایشهای بیشتری انجام شود.
سرطان پستان شایعترین سرطانی است که زنان در سراسر جهان را گرفتار میکند.
دانشمندان میگویند با اینکه هزاران ترکیب شیمیایی وجود دارند که میتواند سلولهای سرطانی را در شرایط آزمایشگاهی از بین ببرند، شمار اندکی از آنها را میتوان به عنوان درمان برای انسانها به کار برد.
قبلا هم خواص ضد سرطان زهر زنبور عسل در انواع دیگر سرطان مانند سرطان پوستی از نوع ملانوم مشاهده شده است.
این بررسی را که انستیتوی پژوهش پزشکی هری پرکینز در استرالیای غربی انجام داه است پس از بازبینی کارشناسان مستقل در ژونال Nature Precision Oncology منتشر شده است.
بررسی این دانشمندان نشان داد عصارههای زهر زنبور عسل در کشتن این سلولهای سرطانی «بسیار قوی» هستند.
یک غلظت از این زهر توانست سلولهای سرطانی را در طول یک ساعت بکشد، بدون اینکه آسیبی به سلولهای دیگر وارد آورد، اما میزان سمیت با بالا بردن دوز یا مقدار مورد استفاده افزایش مییافت.
این پژوهشگران همچنین دریافتند که ترکیب «ملیتین» به تنهایی هم میتواند جلوی رشد سلولهای سرطانی را بگیرد.
ملیتین به طور طبیعی در زهر زنبور عسل وجود دارد، اما میتوان به طور مصنوعی هم آن را تولید کرد.
سرطانهای پستان از نوع «سه- منفی» یکی از مهاجمترین انواع این سرطان هستند که با جراحی، پرتودرمانی و شیمیدرمانی معالجه شدهاند. این نوع سرطان ۱۰ تا ۱۵ درصد سرطانهای پستان را تشکیل میدهد.
کارشناسان میگویند گرچه این نتایج امیدوارکننده است، هنوز فاصله زیادی تا استفاده از این شیوه برای درمان سرطان در انسان وجود دارد.
نظر شما