اما اینکه چطور قیمهپلو پای ثابت غذاهای نذری ماه محرم شد، حکایت جالبی دارد. قدمت پخت غذاهای نذری بهصورت چلوخورش و قیمه تقریباً به ۸۰ یا ۹۰ سال گذشته میرسد. برپایی مراسم سوگواری و نذریپزان در ایام سوگواری سیدالشهدا و یاران باوفایش تقریباً از دوره صفویان رایج شد. در این مراسم اغلب با شربت، نان و خرما، شیرداغ و انواع آش از عزاداران پذیرایی میکردند تا اینکه در دوره پهلوی اول اجرای مراسم عزاداری درملاءعام ممنوع اعلام شد. به روایتی از همین دوران پخت غذاهای نذری به روش خانگی متداول شد و یکی از این غذاها قیمه بود. طبخ آسان غذا، استفاده از گوشت قورمه شده به دلیل نبود یخچال راحتتر نگهداری میشد به پای ثابت بودن این غذا کمک میکرد. بر اساس روایتی، ریشه نام قیمه به واژهای در زبان آذری میرسد و به همین دلیل قیمه پلو را به نواحی شمالی غربی کشور و شهرهای آذری زبان نسبت دادهاند. در واقع واژه قیمه به کیمه که در اصل واژهای کاملاً ترکی است میرسد و به معنای گوشت قورمه شده است.
یکی از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار در میان نذریها بهویژه در ماه محرم قیمهپلو است که میتوان به آن لقب پادشاه غذاهای نذری ماه محرم را داد.
کد خبر 546443
نظر شما