این پرسش پاسخ سادهای ندارد.
برخی از پژوهشگران معتقدند که بیماری ناشی از کروناویروس جدید مانند سرماخوردگی یا آنفلوآنرا همیشه با ما خواهد ماند.
اما همهگیری جهانی کووید-۱۹ نهایتا پایان خواهد یافت. بالاخره زمانی فرا میرسد که شمار کافی از افراد یا به علت بیمار شدن یا به علت واکسیناسیون حدی از ایمنی نسبت به کروناویروس جدید پیدا خواهند کرد که باعث فروکش کردن همهگیری شود.
البته باید در نظر داشته باشید که هنوز دانش ما درباره اینکه افراد پس از بهبودی از عفونت تا چه حد یا چه مدت نسبت به آن ایمنی پیدا میکنند، کافی نیست.
یک سناریوی احتمالی این است که پس از فروکش کردن پاندمی یا همهگیری جهانی شیوعهای دورهای کووید-۱۹ با گستردگی کمتر (به علت واکسیناسیون) رخ دهد و بیماری با پیدا شدن داروهای جدید قابلدرمانتر شود.
با اینکه کروناویروس جدید در حال حاضر نسبت به ویروس آنفلوآنزا واگیرتر و مرگبارتر است، ممکن است در نهایت وضعیتی مانند آنفلوانزای برای ما پیدا کند، یعنی لازم باشد به طور دورهای برای مصونیت در برابر آن واکسن بزنیم و درصدی اندک از افراد بیماری شدیدی پیدا میکنند و ممکن است بمیرند.
نکته مهم این است که هر یک از ما میتواند با اقداماتی فردی برای جلوگیری از انتشار ویروس، به پایان این پاندمی کمک کند. رعایت فاصلهگیری اجتماعی، ماسک زدن در مکانهای عمومی و شستن مرتب دستها از جمله ای اقدامات است.
انجام این کارها با کاستن از سرعت انتشار ویروس فرصتی در اختیار پژوهشگران میگذرد تا واکسنها و درمانهایی برای کووید-۱۹ پیدا کنند. پس از هر از یک ما میتواند سهمی در پایان یافتن سریعتر این همهگیری داشته باشد.
نظر شما