به گزارش همشهری آنلاین به نقل از پایگاه خبری پلیس، سردار علیرضا لطفی رئیس پلیس آگاهی تهران در مطلبی نوشته است: «وقتی فردی به خواستگاری دختر شما میآید قصد خرید خانه یا خودروی شما را ندارد، بلکه برای خواستگاری از جگرگوشه شما آمده است. بیتوجهی و قصور برخی خانوادهها در راه دادن غریبهای که هیچ شناختی از او و گذشتهاش ندارند باعث شگفتی و البته ناراحتکننده است.
به تازگی همکاران من در پایگاه چهارم پلیس آگاهی موفق به دستگیری یکی از این خواستگاران قلابی شدهاند. شاکی پرونده که یک خانم جوان است، در تشریح اتفاق رخداده به کارآگاهان پلیس گفت: چندی قبل از طریق فضای مجازی با پسری به نام شاهین آشنا شدم که خود را مهندس عمران و صاحب شرکت انبوهسازی معرفی کرد.
با ابراز علاقهای که شاهین از خود نسبت به من نشان میداد، پس از چندین قرار ملاقات موضوع ازدواج را مطرح کرد و گفت که یک پروژه ساخت مجتمع تجاری در سعادتآباد دارم که پس از اتمام آن ازدواج میکنیم و برای زندگی به آلمان میرویم.
شاهین با خودروهای گرانقیمت به ملاقاتم میآمد و یک بار هم مرا به پروژه مورد ادعایش برد. پس از مدتی گفت که میتواند یکی از واحدهای تجاری همان مجتمع را با روابطی که با شرکایش دارد به نصف قیمت برایم خریداری کند.
من هم فریب او را خوردم و مخفیانه طلاهای خودم، مادرم، خواهرم و مقداری دلار را که متعلق به پدرم بود فروخته و مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان را به شاهین دادم اما پس از مدتی او ناپدید شد و جواب تلفنم را هم نداد.
پلیس آگاهی تاکنون بارها از طریق انعکاس پروندههای خواستگاران قلابی از طریق پخس برنامه تلویزیونی پرونده مستند و ارائه پیامهای هشداری در فضای مجازی تلاش کرده است تا شهروندان را نسبت به ادعاهای مطرح شده توسط افرادی که تحت عنوان خواستگار قدم به زندگیشان میگذارند، آگاه سازد. با وجود این، همچنان شاهد شکایات شهروندان در خصوص کلاهبرداری تحت این عنوان هستیم. به همین دلیل بار دیگر نکات هشداری را در این زمینه به شهروندان یادآور می شوم:
- فضای مجازی تنها یک وسیله یا محل آشنایی افراد با یکدیگر است و به هیچ عنوان به معنای این نیست که به شما شناخت درستی از طرف مقابلتان میدهد. شما باید کلیه ادعاهای مطرح شده توسط افراد در فضای مجازی را در دنیای واقعی راستیآزمایی کنید سپس به آنان اجازه قدم گذاشتن به زندگی شخصیتان را بدهید.
- همیشه باید در آشنایی با افراد نسبت به وعدهها و پیشنهادهای مالی وسوسهانگیز، با امتیازات غیرعادی که به شما میدهند با دید شک و تردید بنگرید. به خاطر داشته باشید زنده کردن حس حرص و طمع در مخاطب کلید و شگرد اصلی کلاهبرداران است.
- فرد کلاهبردار برای فریب قربانیان از هر وسیله ای استفاده میکند تا ادعاهای خود را به چشم شما حقیقی جلوه دهد به همین دلیل داشتن خودروی لوکس و گرانقیمت و یا ولخرجی در ملاقاتهای اولیه تاییدی برای ادعاهای وی نیست و جزئی از نقشه و شگرد کار وی به شمار میآید. بر همین اساس، شما برای اطمینان از صحت ادعاهایش باید تحقیقات لازم را در خصوص هویت، شغل و شرایط اقتصادی و اجتماعی وی به عمل آورید.
- در مواجهه با افرادی که به شما ابراز علاقه میکنند و به سرعت پیشنهاد ازدواج میدهند، شتابزده عمل نکنید و اجازه ندهید هیجانات مانع از تحقیق و قضاوت درست شما درباره افراد شود».
نظر شما