روند بیماری کووید-۱۹ ناشی از کروناویروس جدید در همه افراد به یک صورت نیست و ممکن است نوسان‌هایی داشته باشد.

long hauler

پرسش این است که اگر علائم کرونا در شما بروز کند و آزمایش‌تان مثبت شود، سپس علائم کاهش یابند و احساس بهبودی کنید، اما بعد علائم‌تان دوباره بازگردد، آیا در وضعیتی عادی قرار دارید یا نه.

بر اساس آنچه تا به حال می‌دانیم، پاسخ به این پرسش مثبت است، یعنی ممکن است علائم کرونا در طول دوره بهبودی کاهش و افزایش داشته باشند.

در بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی بیماری روند سرراستی دارد: بینی‌تان گرفته است و آبریزش دارد، تب دارید و  احساس خستگی می‌کنید و بعد در طول چند روز گرفتگی بینی‌تان برطرف می‌شود، تب‌تان قطع می‌شود، احساس بهبودی می‌کنید و انرژی‌تان بازمی‌گردد.

اما در کووید-۱۹ ممکن است روند پرنوسانی رخ دهد و در حالی‌که فرد در حال بهبودی است، علائم بیماری ممکن است یک‌شبه تشدید شوند. ممکن است بیماران برای یکی دو روزی بی‌علامت باشند و بعد دوباره دچار تب کم‌شدت شوند. یا اینکه سرفه بیمار در حال کاهش یافتن باشد و بعد یک روز بعد دوباره شدت پیدا کند.

تا جایی که می‌دانیم این تحولات عادی هستند و اغلب افراد در طول یکی دو هفته پس از شروع بیماری بهبود پیدا می‌کند، حتی اگر در طول این مدت علائم‌شان اوج و فرود داشته باشد.

اما در تعدادی از افراد بیماری کووید-۱۹ روند مزمنی پیدا می‌کند و در این بیماران چرخه علائم بیماری ممکن است هفته‌ها طول بکشد تا پایان یابد. برخی از بیماران می‌گویند تا مدت درازی حتی شش ماه پس از تشخیص اولیه و «بهبودی ظاهری» پس از آن، نیاز به مراقبت درمانی داشته‌اند.

اگر آزمایش کرونای شما مثبت شده است یا اگر آزمایش نداده‌اید، اما فکر می‌کنید علائمتان با بیماری کووید-۱۹ تطبیق دارد و علائمی داردید که بیش از یک ماه ادامه یافته است، باید با پزشکتان صحبت کنید. علائم روزانه‌تان مانند جمله تب، سرفه، میزان خستگی و تنگی نفس را یادداشت کنید. این اطلاعات به پزشکتان امکان می‌دهد طرحی برای مراقبت از شما به کار برد که به بهبود سریع‌ترتان کمک کند.

کد خبر 550120

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha