سماق یکی از گیاهان دارویی «کن» و روستاهای اطراف آن است که خواص دارویی فراوانی دارد و به همین دلیل زمان برداشت، بسیاری از ساکنان در دشتها و کوهها شروع به چیدنش میکنند. اهالی کن در قدیم از آن در غذاهایی مانند آش سماق، کوفته و... استفاده میکردند. درختچه سماق، درخت کوچکی با ارتفاع ۳متر و گاهی ۴متر است و شاخههای جوان و دمبرگهای آن را موهای زبر میپوشاند. سماق بهعنوان یکی ازگونههای گیاهی جنگلی خودرو است که دست بشر در گسترش آن کمتر دخالت داشته و به شکل درختچهای بوده و میوههای خوشهای دارد. رنگ میوه آن قرمز و قهوهای و طعم آن گس است، ولی پس از رسیدن ترش میشود. میوه سائیده شده آن بهعنوان چاشنی غذا در منازل مصرف میشود، از پوست آن هم رنگ زرد نارنجی به دست میآید. هرچند سماق از خواص بسیاری برخوردار است و مصرف آن بهعنوان چاشنی با غذاها توصیه میشود، اما مصرف آن برای افرادی که معده حساسی دارند مناسب نیست و میتواند ایجاد ناراحتی کند. البته میوه تازه سماق به سبب ایجاد مسمومیت، نباید مصرف شود و تنها باید خشک آن را مصرف کرد. به دلیل اینکه سماق سرد است برای افراد سردمزاج مناسب نبوده و باید با گیاهان گرم مصرف شود. صمغ درخت سماق موجب یبوست شدید میشود. مرغوبترین نوع سماق به رنگ قرمز است.
حسن قدیری/شهروند ساکن محله کن
این روزها فصل برداشت «سماق» است.
کد خبر 552617
نظر شما