به گزارش همشهریآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سال گذشته قرار بود که نظام قدیمیها را از کنکور حذف کنیم، ولی به دلیل اینکه تعداد داوطلبان نظام قدیم قابل توجه بود فرصت فراهم شد تا نظام قدیمیها در کنکور سراسری ۱۳۹۹ شرکت کنند.
او افزود: آماری که به تازگی توسط سازمان سنجش به ما ارائه شده نشان میدهد تعداد داوطلبان نظام قدیم به میزانی نیست که بتوان برای آنها آزمون جداگانهای برگزار کرد.
وزیر علوم توضیح داد: اگر توجه شود، وقتی چند سال از یک نظام میگذرد کسانی که برای ورود به دانشگاه به موقع اقدام کردهاند و برای ورود به دانشگاه تلاش کردهاند عموما پشت کنکور نماندهاند و موفق به ورود به دانشگاه شدهاند.
غلامی گفت: هر چه این روند را طولانیتر و کشدارتر کنیم ممکن است تا سالهای متمادی با نظام قدیمیها روبهرو باشیم.
وی افزود: تصمیم برگزار نشدن کنکور نظام قدیم در سال ۱۴۰۰ مصوب شورای سنجش و پذیرش است.
وزیر علوم درباره میزان قطعی بودن تصمیم به برگزار نشدن کنکور نظام قدیم در سال ۱۴۰۰ گفت: این تصمیم کاملا قطعی است و تغییر نخواهد کرد.
تعداد داوطلبان کنکور نظام قدیم در ۱۴۰۰ کمتر از ۸ درصد
فاطمه زرینآمیزی سخنگوی سازمان سنجش درباره تعداد داوطلبان کنکور نظام قدیم در کنکور سراسری سال ۱۳۹۹ توضیح داد: در کنکور سراسری سال ۱۳۹۹ یک میلیون و ۳۹۱ هزار و ۵۲۴ نفر ثبتنام کردند، از این میزان ۹۷۰ هزار داوطلب یعنی حدود ۸۴ درصد داوطلبان در کنکور نظام جدید شرکت کردند و ۱۹۶ هزار نفر داوطلب کنکور نظام قدیم بودند؛ یعنی فقط ۱۶ درصد داوطلبان نوع نظام آموزشی قدیم را انتخاب کرده بودند. پیشبینی میشود تعداد این گروه در سال بعد به ۸ درصد یا حتی کمتر کاهش پیدا کند.
به گفته وی، با توجه به جمعیت کم داوطلبان نظام قدیم از نظر تاثیر محتوای دروس، این موضوع با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و نقشه جامع علمی کشور تطابق ندارد. به این دلیل و همچنین تعداد داوطلب محدود این نظام، برگزاری آزمون نظام قدیم قابلیت اجرایی شدن در ۱۴۰۰ را ندارد. جمعیت داوطلبان نظام قدیم آنقدر قابل توجه نیست که قسمت اعظم کنکور را تحت تاثیر خود قرار دهد.
با تغییر نظام آموزشی از ۵-۳-۴ به ۶-۳-۳، آخرین گروه از نظام آموزش ۵-۳-۴ در سال ۹۸ به کنکور رسیدند.
نظر شما