به گزارش همشهری آنلاین به نقل از برنا، سیدمحمد حسینی دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی، درباره آخرین برنامههای جریان اصولگرا برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و برگزاری جلسات انتخاباتی، گفت: جلساتی به صورت پراکنده در حال برگزاری است بدین معنا که هر تشکل و حزبی در جریان اصولگرا هم به صورت جداگانه و هم در قالب جبهه، جلساتی را برگزار میکنند، در عین حال جامعه روحانیت مبارز تهران، ظاهرا امسال برای انتخابات به صورت فعالتری، حضور خواهند داشت و برنامههایی نیز در قالب گفتگوها با افراد موثر جریان اصولگرایی و نیروهای انقلاب برگزار میکنند، اما هنوز تصمیم واحدی درباره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اتخاذ نشده است؛ به بیانی دیگر مانند دوران قبل که جبهه مردمی یا شورای ائتلاف، به جمع بندی میپرداخت هنوز چنین چیزی شکل نگرفته است.
او افزود: کمیتههایی در شورای ائتلاف وجود دارد که هر از چندگاهی جلساتی را برگزار میکنند اما اینکه به صورت شورای مرکزی باشد و یا ترکیب آن مشخص باشد، برنامهای وجود ندارد.
این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به کاندیداهای جریان اصولگرایی تصریح کرد: هر کدام از کاندیداها جلساتی را برگزار کرده و در عین حال با افراد شاخص جریان اصولگرایی گفت و گو میکنند برخی نیز حتی به طور غیررسمی، ستاد خود را تشکیل دادهاند چراکه در حال حاضر، زمان تبلیغات انتخاباتی نیست؛ به بیانی دیگر هر کدام از این کاندیداها یک تیم و گروهی را به منظور انجام کارهای رسانهای، محتوایی و برنامههای اقتصادی و سیاست خارجیشان در نظر گرفتهاند تا مردم ببیند، اینها چه طرحها و راهکارهایی را برای برون رفت از مشکلات فعلی و بهبود وضع اقتصادی و معیشت جامعه دارند.
نماینده دوره پنجم مجلس ادامه داد: از این رو کاندیداها در حال گفتگو و رایزنی هستند اما به هر روی، بیماری کرونا تا حدودی مشکل ساز شده و مانع از این شده که برنامههای گستردهتری داشته باشند و یا حتی بتوانند در سایر استانها حضور پیدا کنند. از سوی دیگر نیز برخی منتظر سرانجام قانون انتخابات در مجلس هستند تا ببینید که این قانون تصویب خواهد شد یا خیر؟ چون اگر این قانون تصویب شود مبنی براینکه فرد باید ۸ سال سابقه در سطوح بالای کشوری مانند وزارت یا نماینده یا استاندار داشته باشد، برخی کاندیداهای احتمالی مطرح، این سابقه ۸ ساله را ندارند و یا اگر سن ۴۵ سال باشد، برخی از کاندیداهای احتمالی مطرح مانند مهرداد بذرپاش نمیتوانند کاندیدا شوند؛ از این رو وضعیت مبهمی حاکم است.
این استاد دانشگاه تهران اضافه کرد: این قانون هنوز در صحن علنی مطرح نشده و فعلا در حال بررسی در کمیته مربوطه است. فکر میکنم ظرف یکی دو ماه آینده یعنی تا آخر آذرماه، تا حدودی وضعیت روشنتر شود تا بتوان بهتر تصمیمگیری کرد. همچنین بحث دیگری که مطرح است این است که رئیسی و قالیباف وارد انتخابات خواهند شد یا خیر؛ این گزاره میتواند در معادلات انتخاباتی تعیین کننده باشد.
به عنوان مثال فردی مانند رئیسی اگر وارد عرصه رقابت شود با توجه به اینکه در دوره قبل هم، ۱۶ میلیون رأی به دست آورده، یک موقعیت ممتازی را میتواند، دارا باشد و در عین حال وفاقی در مورد او وجود دارد مبنی بر اینکه هیچ کس در جریان اصولگرایی با رئیسی، مخالفتی ندارد؛ همچنین برخی تبلیغات منفی که علیه او در دوره قبل مطرح میشد با گذشت زمان مشخص شد که جنبه تخریب داشته و واقعیت نداشت و مردم نیز باور کردند که رئیسی، اهل تلاش و کار و پیگیری حل مشکلات است.
او افزود: از این رو موقعیت رئیسی، یقینا از دوره قبل انتخابات ریاست جمهوری بهتر است و میتواند با میزان رأی گستردهتری، پیروز انتخابات باشد اما اینکه آیا، مصلحت است که او از ریاست قوه قضائیه کنار برود و به حوزه ریاست جمهوری وارد شود، جزو بحثهایی است که باید مورد ارزیابی قرار گیرد و همچنین باید بررسی کرد که نظر شخص او، در این باره چیست.
حسینی در پاسخ به این سوال که با رئیسی در این باره صحبتی شده است یا خیر؟ عنوان کرد: در مجموع مسائل مختلفی دست به دست هم داده که در حال حاضر، نمیتوان موضعگیری قاطعی درباره کاندیداهای ۱۴۰۰ داشت تا بتوان، بسیار روشن در این باره اظهارنظر کرد. رئیسی تاکنون اظهارنظر رسمی مبنی بر ورود به انتخابات ۱۴۰۰، نداشته است و در جلساتی که با او صحبت شده، چیزی مشخص نشده که در نهایت او وارد رقابت انتخاباتی خواهند شد یا خیر. اما باید منتظر ماند تا ببینیم در نهایت چه اتفاقی رخ خواهد داد.
این چهره سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که آیا کاندیدای احتمالی ۱۴۰۰ هستید یا خیر؟ گفت: خیر. خبری در این باره نیست. برخیهایی که این موضوع را مطرح کردهاند خودشان هم باید توضیح بدهند. بنده هیچ برنامهای نداشتم در واقع مشکل جریان اصولگرایی این است که تعداد گزینهها، زیاد هستند از این رو باید تلاش کنیم که به حداقل برسند تا در قالب یک گزینه به وفاق برسیم؛ اینکه فردی برای مدتی، پست اجرایی داشته احساس تکلیف کند کار سخت میشود مانند دوره قبل انتخابات ریاست جمهوری، تعداد زیادی داشتیم که اینها کاندیدا شدند. در نتیجه تا بر سر ابراهیم رئیسی به وحدت برسیم این روند زمانبر بود و به نوعی آسیب زا بود. به بیانی دیگر در روز دوشنبه هفته آخر منتهی به انتخابات، قالیباف به نفع رئیسی، کنارهگیری کرد و تنها دو روز برای تبلیغات فرصت باقی مانده بود.
او افزود: باید توجه داشت که تعدد کاندیداها، کار اصولگرایان را مشکل میکند. بنابراین این بار، دوستان اصولگرا باید از آن تجربه قبلی استفاده کنند و تعداد کمتری، کاندیدا شوند تا روند تصمیمگیری سریع تر، صورت پذیرد.
سیدمحمد حسینی در پاسخ به این سوال که اگر رئیسی و قالیباف در این دوره مجددا کاندیدا شوند آیا کناره گیری قالیباف از انتخابات به نفع رئیسی اتفاق خواهد افتاد یا خیر؟ گفت: درباره رئیسی نسبت به دوره قبل، اتفاق نظر بیشتری صورت خواهد گرفت چراکه در دوره قبل با رئیسی، هیچ کس مخالف نبود. به هر حال برخی مانند جبهه پایداری یا افرادی مانند جلیلی در دوره قبل حاضر نبودند که از قالیباف حمایت کنند. در حال حاضر هم اظهارنظری نکردهاند که ببینیم آیا موضعشان تغییر کرده یا خیر. اما درباره رئیسی، اجماعی حاصل شد که او نیز پذیرفت. اینکه هر دو نفر، رئیسی و قالیباف بخواهند وارد انتخابات شوند مجددا تکرار مسائل دوره قبل ممکن است، مطرح شود.
او درباره احتمال شرکت مستقل قالیباف در انتخابات تاکید کرد: بسیار بعید میدانم رئیسی و قالیباف، هر دو وارد گود انتخابات شوند؛ به هر حال تفاهمی صورت میگیرد یا ممکن است دو نفر بیایند و یا هیچ کدام نیایند. برخی بر این باورند که این دو نفر چون روسای دو قوه مقننه و قوه قضائیه هستند باید در جایگاه خودشان باقی بمانند و فرد ثالثی وارد رقابت انتخاباتی، شود.
حسینی با بیان اینکه نیروهای توانمندی در جریان اصولگرا داریم و مانند ابتدای انقلاب نیست که بگوییم هیچ کسی نیست، بیان کرد: افراد بسیاری هستند که وظایف سنگینی بر دوششان بوده که میتوانند وارد کار شوند و چه بسا کسانی که قبلا در دولتها انجام وظیفه کردهاند به خوبی بتوانند، وظیفهشان را انجام دهند.
او گفت: نیکزاد و رستم قاسمی هم مطرح هستند. درباره صفارهرندی نیز چیزی نشنیدهام. صفار هرندی چون مشاور فرمانده سپاه هستند صرفا در جلسات سیاسی در ارتباط با انتخابات حضور پیدا نمیکنند. بنده ندیدم که در جلسات حضور پیدا کنند.
حسینی عنوان کرد: درباره لاریجانی از یک جایی شنیدم که ورود به انتخابات ۱۴۰۰ را نفی کرده و گفته که در حال حاضر، برنامهای ندارد اما برخی اطرافیان او در تلاش هستند که لاریجانی، کاندیدا و وارد عرصه انتخابات شود. حال اینکه جریان اصولگرا و نیروهای انقلاب از او حمایت کند یا خیر، باید ببینیم چه میشود. البته ممکن است گفت و گوهایی از سوی جامعه روحانیت مبارز با لاریجانی شده باشد اما بنده در جریان نیستم.
نظر شما