آنها تصور میکنند موفقیت همای سعادتی است که تنها بر سر عده معدودی از منتخبان جامعه مینشیند! روی سخن این مقاله با این گروه است. این افراد اصولا شهامت این را ندارند که حتی موفقیت را طلب کنند و آن را حق مسلم خود بدانند در حالی که تنها نکته مهم خواستن آنهاست.
چرا به تواناییهای خود واقف نیستید، چرا به موارد کوچک و کمارزش میپردازید در حالی که میتوانید آرزوهای بزرگی داشته باشید. هر چه خواستهها و هدفهای شما بزرگتر باشند به همان نسبت قدرت تفکر، هوش و خلاقیت شما بیشتر شده و نیروهایی را که حتی تصورش را هم نمیکردید در شما زنده خواهند شد.
مارکوالیوس میگوید: فقط رویاهای بزرگ میتوانند روح انسانها را به حرکت درآورند. گوته، شاعر، داستاننویس و منتقد بزرگ آلمانی هم میگوید: رؤیاهای کوچک در سر نپرورانید زیرا رؤیاهای کوچک قدرت ندارند قلب مردان را تکان دهند. روانشناسی هم بر این مطلب تاکید دارد که اگر انسانها همواره هدفهای جدید و بزرگی را دنبال کنند زندگیشان پرمعنا و زیبا میشود. اگر احساس میکنید باید بهتر و بالاتر از آنچه هستید بشوید این احساس مقدس را گرامی بدارید و آن را ارج بنهید زیرا این نقطه آغاز موفقیت شماست.
تواناییهای خود را بشناسید
انسان به عنوان جانشین خداوند در روی زمین و اشرف مخلوقات تواناییهای بیشماری دارد. خداوند تنها پس از خلق انسان بود که عبارت فتبارکا... احسنالخالقین را فرمود.
هووارد گاردنر پس از تحقیقات فراوان در سال 1992 اعلام کرد که نوابغ فقط از نه درصد ظرفیت مغزی خود استفاده کردهاند!
تعداد سلولهای مغزی شما بیش از صدمیلیارد است که در هنگام ارتباط با دیگران یا سخن گفتن و تجزیه و تحلیل کردن و یا خلاقیت ، تفکر و... هر کدام از این سلولها توسط صدها شاخکی که ایجاد میکنند با سلولهای دیگر مغزی مرتبط میشوند. کافی است عدد سلولها را در تعداد شاخکها ضرب کنید. آیا میتوانید عدد حاصل را در ذهن خود مجسم کنید؟!
آری این است حد بیکران توانایی و قدرتی که خداوند در شما به ودیعه نهاده است. پس آیا بهتر نیست در اندیشه تازه و نو شدن و استفاده از این همه توان و قدرت خود باشید؟
مولوی میگوید:
هین سخن تازه بگو تا دو جهان تازه شود
بگذرد از حد جهان بیحد و اندازه شود
خود را تغییر دهید
افرادی موفقندکه آمادگی پذیرش تغییر و انعطاف را داشته باشند. (آنتونی رابینز)
حال که به ظرفیت عظیم و بیحد خود پیبردید باید آماده تغییر شوید، این تغییر باید ابتدا از تفکر و نگرش شما به خود و زندگی شروع شده و سپس به نحوه رفتار و عملکرد شما تسری یابد.
از سوی دیگر بزرگی میگوید: شرایط زندگی ما ممکن است برآنچه هستیم تاثیر گذاشته باشد اما برای آنچه میخواهیم بشویم خودمان مسئول هستیم!
مارک فیشر میگوید: همیشه به خاطر داشته باش که در ارتفاعی از زمین دیگر ابری وجود ندارد اگر هنوز آسمان زندگیات ابری است به این دلیل است که به اندازه کافی اوج نگرفتهای! رفتار و عملکرد ما تحت تاثیر اندیشه و نوع نگاهمان است. اندیشه زیبا و مثبت رفتار و نتایج زیبا میآفریند.
عدم موفقیت معلول نتایج غلطی است که از کار و زندگی خود میگیریم و نتایج غلط ما محصول رفتار نادرست ما است. به بیان دیگر افراد موفق آموختهاند که کارها را به روش دیگری انجام دهند پس از نظر منطقی ما هم میتوانیم این روشها را یاد بگیریم.
فیض روحالقدس ار باز مدد فرماید
دیگران هم بکنند آنچه مسیحا میکرد
نکته مهم این است که باید بدانیم نگرشهای غلط موجب بروز رفتارهای غلط میشود!
فیلسوف بزرگ ویلیام جیمز میگوید: بزرگترین کشف عصر ما این است که اگر انسانها نگرشهای خود را اصلاح کنند زندگی آنها اصلاح میشود و جالبتر اینکه نگرشهای نادرست میتواند با آموزشهای درست، اصلاح شود بنابراین فرمول کلی موفقیت به قرار زیر است:
آموزش درست---» تغییر نگرش---» تغییررفتار---» تغییرنتایج این فرمول بسیار مهم را به خاطر بسپارید و سعی کنید از هماکنون و پس از تعیین اولویتهای خود برای موفقیت با استفاده از آموزش درست که شامل مطالعه کتابهای مناسب، شرکت در دورهها و همایشهای مرتبط با هدف، تمرکز بر هدف و... است راه را آغاز کنید. در تمام ساعات روز به آن فکر کنید تا رفتار و عملکرد شما در جهت وصول به آن تقویت شود و بالاخره موفقیت را در آغوش بگیرید.
به تعبیر گوته «در لحظهای که شخص قاطعانه مصمم به انجام کاری میشود، مشیت الهی نیز بر همان کار قرار میگیرد، آنگاه همه چیز به کمک شخص میشتابند که در غیر آن صورت هرگز چنان نمیشد. زنجیرهای از رویدادها در اثر عزم راسخ صادر میشوند. همهگونه وقایع نادیدنی، ملاقاتها و کمکهای مادی که هیچکس تصورش را هم نمیتواند بکند، به سود شخص سر راهش قرار میگیرند. هر چه را میخواهید یا رویای انجامش را دارید، شروع کنید. شهامت در خود ذکاوت، قدرت و جادو دارد. همین حالا شروع کنید.»