امنیت از عنصر اساسی حیات انسان است. در واقع یکی از مؤلفه‌های کلیدی برای داشتن جامعه‌ای امن و تربیت نسلی پویا احساس رضایت و اطمینان خاطر در شهروندان است. در نبود امنیت، زنان در معرض خطرهای بیشتری در مقایسه با مردان قرار می‌گیرند.

شهري براي همه

همشهری آنلاین_بهاره خسروی / شقایق عرفی‌نژاد / معصومه حق‌جو:  یکی از رایج‌ترین خشونت‌های جنسی علیه بانوان که باعث به خطر افتادن امنیت اجتماعی آنها می‌شود، مزاحمت‌های خیابانی است. این موضوع به تازگی مورد توجه متولیان فرهنگی شهرداری و شورای‌شهر قرار گرفته و باعث مطرح شدن طرح ارتقای امنیت بانوان از سوی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی در مناطق ۲۲‌گانه پایتخت شده است. این طرح با نظارت اداره کل امور بانوان شهرداری برای زدودن افزایش امنیت اجتماعی بانوان در زمان‌ تردد در شهر و محله‌ها و اماکن عمومی روی میز آمده است. در این گزارش نگاهی به نحوه اجرای طرح امنیت اجتماعی از نگاه مسئولان شهری و شهروندان در مناطق تکه مرکزی پایتخت داریم.

ماده ۶۹ برنامه پنج ساله سوم به موضوع شناسایی و بهسازی فضاهای بی‌دفاع شهری و نقاط کور و ناامن با همکاری نهادها و سازمان‌های ذیربط برای ارتقای امنیت اجتماعی در فضاهای شهری و ایجاد احساس امنیت در شهروندان به‌ویژه زنان، کودکان و توانیابان می‌پردازد.

یکی از مهم‌ترین مشکلات بانوان در زمینه امنیت اجتماعی مزاحمت‌های خیابانی است؛ موضوعی که نشئت گرفته از حس قدرت و برتری‌طلبی نخ‌نما و پوسیده مردسالارانه است. به همین دلیل برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقای امنیت بانوان از سوی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و با نظارت اداره کل امور بانوان طرحی در دستور کار قرار گرفته است که مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا آزارهای خیابانی را اتفاقی ناخوشایندی علیه زنان در فضاهی عمومی‌ عنوان می‌کند.

او اعتقاد دارد که این رفتار اثر سویی در ابعاد مختلف زندگی اجتماعی بانوان دارد. او در این مصاحبه با تأکید بر اینکه حذف آزارهای خیابانی با همبستگی آموزش، قانون و فرهنگ میسر است، می‌افزاید: «مردان آزارگر نیاموخته‌اند تعرض به حریم شخصی زنان، به منزله تخریب روحیه آنان و نابودی نسل‌های بعد است. در بسیاری از اوقات، افرادی که با کلام خود موجب آزار روحی زنان می‌شوند، آموزش ندیده‌اند و از تأثیرات آن رفتار بی‌اطلاعند و این کار را تنها برای تفریح و وقت‌گذرانی انجام می‌دهند.»
به گفته «زهرا بهروز آذر» زنان پایتخت از آزار کلامی، خلوتی معابر، فرورفتگی‌های شهری و حتی فضای سبز و شمشادها احساس ناامنی می‌کنند. رفع این مشکل با اصلاح کالبد شهر و اقدامات فرهنگی انجام خواهد شد، زیرا اصلاح معابر یا اصلاح فضای سبز اقدامی ‌عاجل و در اختیار شهرداری است، اما رفتارهایی مثل متلک‌پرانی نیازمند کار فرهنگی است. آن‌طور که بهروزآذر گفته است تا پایان سال معابر و نقاط ناامن در مناطق ۲۲‌گانه تهران با کمک زنان ساکن همان مناطق شناسایی و سپس اقداماتی برای رفع مشکلات و تأمین امنیت زنان انجام می‌شود.  

کد خبر 557346

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha