به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شرق، واقعیت این است که اما و اگرهایی باید دست به دست هم دهند تا ترامپ جمهوریخواه همچنان رئیسجمهور آمریکا باقی بماند؛ اما و اگرهایی که تحقق آنها چندان دور از ذهن نیست؛ پیروزی در ایالتهای کمربند آفتاب (ایالتهای جنوبی) و پنسیلوانیا میتواند دوره ریاستجمهوری ترامپ را چهار سال دیگر تمدید کند. این اتفاق در سال ۲۰۱۶ با وجود نظرسنجیهایی که به سود «هیلاری کلینتون»، نامزد دموکراتها بود، به سود ترامپ رخ داد.
در انتخابات امسال استقبال از رأیگیری زودهنگام فراتر از انتظار بود و نزدیک به صد میلیون آمریکایی تاکنون رأی دادهاند؛ درحالیکه کل آرای انتخابات سال ۲۰۱۶ رقمی حدود ۱۴۰ میلیون رأی بود. شاید بهطور سنتی بتوان گفت معمولا رأیدهندگان دموکرات در رأیگیری زودهنگام و پستی شرکت میکنند، اما آمارها نشان میدهد که جمهوریخواهان زیادی قبل از روز انتخابات ثبتنام کردهاند. این موج ورود جمهوریخواهان به انتخابات و آرای خاموش و مردد میتواند عدم اطمینان به نتیجه انتخابات را حتی از سال ۲۰۱۶ نیز بیشتر کند.
مشارکت احتمالی حامیان ترامپ در روز انتخابات میتواند برگ برنده ترامپ و جمهوریخواهان در لحظه آخر باشد و تصور حضور رأیدهندگان سیاهپوست و لاتینتبار به سود ترامپ، کابوس جو بایدن را رقم خواهد زد. استراتژیستهای جمهوریخواه عقیده دارند ترامپ برای پیروزی در انتخابات نیاز مبرمی به پیروزی در ایالتهای جنوبی دارد و برای محققشدن چنین اتفاقی باید با موج قرمز در روز انتخابات، استقبال درخور توجه رأیدهندگان دموکرات در رأیگیری زودهنگام را شکست داد.
ترامپ برای تحقق این معجزه چندان ناامید نیست و اعضای دولت دوم خود را هم تعیین کرده است. روز گذشته رسانههای آمریکا گزارش دادند دولت احتمالی دوم ترامپ با زلزلهای اساسی بر سر کار میآید و تمام مقامهای بهداشتی و امنیتی که در چهار سال اخیر در برابر ماجراجوییهای ترامپ ایستادگی کردند، جایی در دولت دوم نخواهند داشت. در آن سو نیز جو بایدن که ظاهرا وضعیت بسیار بهتری از هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ دارد، در آخرین تلاش خود باراک اوباما را مجاب کرد تا تنها یک بار در کمپین انتخاباتیاش در میشیگان حضور یابد تا محبوبیتش بتواند ورق را به سود بایدن برگرداند. هفت ایالت نقشی تعیینکننده در نتیجه انتخابات امسال دارند.
فلوریدا؛ تعداد آرای الکترال: ۲۹
ایالت فلوریدا، سنتیترین میدان نبرد نامزدهای دموکرات و جمهوریخواه محسوب میشود. ۲۰ سال پیش فلوریدا تعیینکننده برنده رقابت «جورج دبلیو بوش» فرماندار تگزاس و «ال گور» معاون «بیل کلینتون» رئیسجمهوری وقت آمریکا بود و بوش جمهوریخواه در رقابتی نزدیک توانست با رأی دادگاه رقیب خود را شکست داده و راهی کاخ سفید شود. در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ «باراک اوباما» رئیسجمهوری سابق آمریکا با اختلاف اندکی رقبای خود را در این ایالت شکست داد؛ اما در سال ۲۰۱۶ دونالد ترامپ بهسختی با اختلاف ۱۱۳ هزار رأی و حدود ۱.۲ درصد برتری «هیلاری کلینتون» رقیب دموکراتش را در فلوریدا مغلوب کرد تا باز هم رنگ ایالت فلوریدا قرمز شود. جالب اینکه هیلاری کلینتون تا سه روز قبل انتخابات با ۱.۲ درصد اختلاف جلوتر از ترامپ بود.
در انتخابات امسال هم فلوریدا نقش سنتی و تعیینکننده خود را ایفا خواهد کرد. میانگین نظرسنجیهای انجامشده حاکی از برتری حدود دودرصدی بایدن بر ترامپ است که فاصله درخورتوجهی نیست. در نظرسنجی مؤسسات محافظهکار مثل «راسموسن» و «ترافالگار» هم ترامپ سه درصد از رقیب دموکراتش جلوتر است. این نظرسنجی برای ترامپ بسیار مطلوب است و میتواند نشاندهنده این باشد که «رأیدهندگان خجالتی» (اصطلاحی که به آن دسته از حامیان ترامپ اشاره دارد که در نظرسنجیها نمیگویند از او حمایت میکنند) ممکن است در آخرین لحظه ورق را در این ایالت جنوبی برگرداند.
لاتینتبارهایی که یا خودشان یا نسل قبلی آنها از رژیمهای سوسیالیستی و کمونیستی ونزوئلا و کوبا گریختهاند، اغلب در این ایالت سکونت دارند و ۴۷ درصد آنها گفتهاند که از ترامپ حمایت میکنند. این گروه نقشی تعیینکننده در تعیین برنده انتخابات امسال ایفا میکنند.
میانگین نظرسنجیها: بایدن ۴۸.۷ – ترامپ ۴۶.۹
اعلام نتیجه: به دلیل تعداد زیاد آرای زودهنگام در هفتههای اخیر و عدم پذیرش آرای پستی پس از روز انتخابات، به طور معمول نتیجه انتخابات فلوریدا به فاصله چند ساعت پس از پایان انتخابات مشخص میشود؛ مگر آنکه رقابت بسیار نزدیک باشد.
- آریزونا؛تعداد آرای الکترال: ۱۱
آریزونا دهههاست که در انتخابات ریاستجمهوری از جمهوریخواهان حمایت میکند. از سال ۱۹۵۲ تاکنون تنها بیل کلینتون بود که در سال ۱۹۹۶ توانست رأی این ایالت را به دست بیاورد؛ اما ترامپ چهار سال پیش تنها با ۹۱ هزار رأی بیشتر و ۳.۶ درصد برتری بر هیلاری کلینتون توانست این ایالت را همچنان قرمز نگه دارد. سوءمدیریت دولت ترامپ در بحران کرونا باعث شده تا جو بایدن مانند فلوریدا امیدوار باشد در این ایالت هم به برتری دست یابد؛ اما امید جمهوریخواهان به ۱۴۵ هزار رأی محافظهکاران این ایالت است که سلاح مخفی آنها محسوب میشود و در انتخابات ۲۰۱۶ به ترامپ رأی ندادند.
در سال ۲۰۱۶ حدود ۷۵ هزار نفر در مناطقی با اکثریت مسیحی انجیلی، کاتولیک و مورمون در انتخابات کنگره شرکت کردند؛ اما حاضر نشدند به ترامپ رأی دهند. جمهوریخواهان امیدوارند این ۷۵ هزار نفر و همچنین ۷۰هزارنفری که چهار سال قبل به نامزد حزب «لیبرترین» رأی دادند، این بار به سود ترامپ به میدان بیایند. بایدن در ۱۳ نظرسنجی از ۱۶ نظرسنجی این ایالت برتری داشته و نظرسنجیهای مؤسسات محافظهکار مانند راسموسن و ترافالگار از صدرنشینی ترامپ حکایت میکنند؛ اما در تمام نظرسنجیهای این ایالت اختلاف بایدن و ترامپ به اندازهای ناچیز است که نمیتوان از قبل حاشیه امنی برای پیروزی هیچکدام در نظر گرفت.
میانگین نظرسنجیها: بایدن: ۴۸.۹ – ترامپ: ۴۵.۷
اعلام نتیجه: بخش زیادی از آرا بعد از پایان انتخابات مشخص میشوند؛ اما اعلام نتیجه کامل چند روز طول میکشد. نتایج آرای زودهنگام و غیابی هم در همان روز انتخابات مشخص میشود. اگر رقابت نزدیک باشد، اعلام نتیجه نهایی تا جمعه طول میکشد.
- کارولینای شمالی؛ تعداد آرای الکترال: ۱۵
رقابت در کارولینای شمالی بین نامزدهای دموکرات و جمهوریخواه همواره نزدیک و سرنوشتساز بوده است. اوباما در سال ۲۰۰۸ با برتری ناچیزی توانست «جان مککین» جمهوریخواه را در این ایالت شکست دهد و ریاستجمهوری خود را قطعی کند؛ اما چهار سال بعد، «میت رامنی» نامزد جمهوریخواه توانست با حدود دو درصد آرا باراک اوباما را شکست دهد؛ اما این مانع پیروزی مجدد اوباما نشد. نظرسنجیها در آستانه انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ نشان میداد که ترامپ با حدود ۰.۸درصد از هیلاری کلینتون پیش است.
در نهایت ترامپ با ۱۷۳ هزار رأی بیشتر و ۳.۶ درصد برتری توانست این ایالت را از آنِ خود کند. میانگین نظرسنجیها در روزهای اخیر از برتری خفیف بایدن بر ترامپ حکایت میکند؛ اما حاشیه امنی برای پیروزی نامزد دموکراتها وجود ندارد. از ماه مارس تا سپتامبر امسال حدود ۸۴ هزار نفر به رأیدهندگان جمهوریخواه در این ایالت افزوده شده و این آمار برای دموکراتها در همین زمان کمتر از نصف بوده است.
میانگین نظرسنجیها: بایدن : ۴۹.۲ – ترامپ : ۴۶.۶
اعلام نتیجه: تخمین زده میشود که نتیجه حدود ۸۰ درصد آرا ازجمله آرای زودهنگام و غیابی بلافاصله پس از پایان رأیگیری مشخص شود و شاید رعایت مسائل بهداشتی به دلیل شیوع کرونا باعث کمی تأخیر در اعلام نتیجه این ایالت شود. براساس قوانین ایالت کارولینای شمالی آرای پستی که تا ۱۲ نوامبر ارسال شود، معتبر خواهد بود؛ بنابراین نتیجه دقیق ۹ روز بعد از انتخابات مشخص میشود.
- پنسیلوانیا ؛تعداد آرای الکترال: ۲۰
چهار سال پیش ترامپ اولین نامزد جمهوریخواه بعد از جورج بوش پدر در سال ۱۹۸۸ بود که توانست در پنسیلوانیا پیروز شود. برتری ترامپ بر هیلاری کلینتون با کمتر از ۵۰ هزار رأی بیشتر و با اختلافی حدود یک درصد به دست آمد؛ اما نقشی مهم در پیروزی نهایی نامزد جمهوریخواهان داشت. بایدن برای پیروزی در این ایالت انگیزه شخصی هم دارد. چند سال از دوران نوجوانی خود را در این ایالت سپری کرد و در مدت نزدیک به چهار دهه حضور در سنا بهعنوان سناتور ایالت «دلاور» به او لقب سناتور سوم ایالت پنسیلوانیا داده بودند.سالمندان نقشی مهم در آرای این ایالت دارند و همهگیری کرونا بزرگترین نگرانی آنها محسوب میشود و عملکرد ترامپ هم در این زمینه تردیدهای زیادی ایجاد کرده است. محبوبیت ترامپ در میان این قشر حدود ۱۸ درصد افت کرده و این میتواند به قیمت شکست ترامپ در پنسیلوانیا تمام شود. بایدن در میان رأیدهندگان ۶۵ سال به بالا در این ایالت برتری حدود ۹درصدی بر ترامپ دارد؛ اما ترامپ امیدوار است سیاهپوستان پنسیلوانیا که در چهار سال اخیر از وضعیت اقتصادی خود راضی بودند، به سود او ورق را برگردانند.
میانگین نظرسنجیها: بایدن: ۴۹.۹ – ترامپ: ۴۵
اعلام نتیجه: به زمان نیاز دارد و اولین نتایج چهارشنبه صبح مشخص میشود. انتظار میرود حدود نیمی از رأیدهندگان این ایالت به صورت غیابی رأی دهند و این آرا زودتر از صبح سوم نوامبر خوانده نمیشوند. مقامهای ایالتی انتظار دارند تا صبح جمعه اکثریت آرا شمارش شوند. فرصت نهایی برای شمارش آرا در این ایالت ۲۳ نوامبر است.
ویسکانسین؛ تعداد آرای الکترال: ۱۰
ویسکانسین هم مانند پنسیلوانیا ایالتی بود که ترامپ با پیروزی در آن در سال ۲۰۱۶ به سلطه ۲۵ساله دموکراتها در آن پایان داد. در آن انتخابات ۲۳ هزار رأیدهنده مردد به سود ترامپ وارد میدان شدند تا هیلاری کلینتون نتواند مانند همسرش در این ایالت پیروز شود. نیروی کار سفیدپوست بخش درخورتوجهی از این ایالت را در بر میگیرد و بههمیندلیل در ماههای گذشته دموکراتها امید چندانی به ویسکانسین نداشتند؛ اما بهتازگی وضعیت تغییر کرده است؛ اما ترامپ در ویسکانسین ازجمله در حومه شهرها وضعیت مناسبی ندارد. موج جدید ویروس کرونا که این ایالت را هم تحت تأثیر قرار داده، میتواند کاملا به ضرر ترامپ عمل کند. نظرسنجیها نشان میدهد که حدود شش درصد رأیدهندگان هنوز درباره انتخاب خود تردید دارند. شاید مانند ۲۰۱۶ امید ترامپ به این رأیدهندگان مردد باشد.
میانگین نظرسنجیها: بایدن: ۵۲ – ترامپ: ۴۳
اعلام نتیجه: انتظار میرود تا صبح چهارشنبه نتایج مشخص شود.
میشیگان؛ تعداد آرای الکترال: ۱۶
دموکراتها به مدت ۲۵ سال حاکم این ایالت در انتخابات ریاستجمهوری بودند و ترامپ در سال ۲۰۱۶ این پایگاه دموکراتها را هم با ۱۱ هزار رأی بیشتر از هیلاری کلینتون فتح کرد؛ اما شرایط در مقایسه با چهار سال قبل تغییر کرده است. نیروی کار سفیدپوست در میشیگان که عمدهترین حامیان ترامپ محسوب میشدند، دیگر مثل چهار سال قبل حامی ترامپ نیستند و از طرف دیگر سیاهپوستانی که در سال ۲۰۱۶ مشارکت درخورتوجهی در میشیگان نداشتند، دوباره برای شرکت در انتخابات اشتیاق دارند. چهار سال پیش هیلاری کلینتون نتوانست رأیدهندگان سیاهپوست را برای رأیدادن به خود مجاب کند و تعداد آرایش در میان این گروه در مقایسه با باراک اوباما حدود ۱۲ درصد کاهش را نشان میداد. بایدن روز شنبه با حضور باراک اوباما کمپین انتخاباتی در این ایالت برگزار کرد تا شاید رأیدهندگان مردد بیشتری که شامل سیاهپوستان هم میشود، به سود دموکراتها به میدان بیایند و خیالش از فتح میشیگان راحت شود؛ اما نظرسنجیها نشان میدهد که الزاما تمام سیاهپوستان این ایالت حامی بایدن نیستند و ترامپ محبوبیتی ۱۸درصدی میان آنها دارد.
میانگین نظرسنجیها: بایدن: ۵۱.۵ درصد- ترامپ: ۴۲.۵ درصد
اعلام نتیجه: احتمالا تا روز جمعه نتیجه نهایی آرای این ایالت مشخص میشود.
- مینهسوتا
این ایالت کمترین نظرسنجیها را برگزار کرده و شاید علامت سؤال بزرگی درباره نتیجه انتخابات این ایالت وجود داشته باشد. در معدود نظرسنجیهای انجامشده بین ۱۰ تا ۱۳ درصد رأیدهندگان اعلام کردهاند که هنوز تصمیم نگرفتهاند و این امر میتواند هر دو حزب را نگران کند. «ریچارد نیکسون» در سال ۱۹۷۲ آخرین جمهوریخواهی بود که در این ایالت پیروز شد.
در انتخابات کنگره هم از سال ۲۰۰۶ هیچ جمهوریخواهی از این ایالت راهی کنگره نشده است. اما چهار سال پیش ترامپ درحالیکه هیچ کمپینی در مینهسوتا نداشت، در رقابتی نزدیک با اختلاف ۴۵ هزار رأی به هیلاری کلینتون باخت؛ اما در یک سال اخیر جمهوریخواهان تلاش کردهاند تا این ایالت را از سلطه دموکراتها خارج و ساکنان حومه شهرها را برای رأیدادن به ترامپ ترغیب کنند.
مینهسوتا در ماههای اخیر شاهد شورشها و ناآرامیهای پس از قتل «جورج فلوید» بوده و ترامپ نامزدی است که در مخالفت با این شورشها گفته از نظم و قانون حمایت میکند. با اینکه میانگین آخرین نظرسنجیها از برتری بایدن حکایت میکند؛ اما ترامپ در حال کاهش فاصله است.
میانگین نظرسنجیها: بایدن: ۵۱.۲ درصد – ترامپ: ۴۲.۳ درصد
اعلام نتیجه: با وجود رقابت نزدیک انتظار میرود بخش درخورتوجهی از نتیجه در همان ساعات اولیه پس از رأیگیری یا نهایتا تا روز چهارشنبه مشخص شود.
نظر شما