احتمال اعمال محدودیت‌های ساعتی کرونایی به عنوان تازه‌ترین تدبیر برای مقابله با کرونا مطرح شده و ممکن است در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شود.

محدوديت تردد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، در جلسه روز گذشته (پنجشنبه ۱۵ آبان) روسای کمیته‌های ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاد کمیته‌های امنیتی و اجتماعی و بهداشت و درمان در خصوص اعمال محدودیت‌های شدیدتر برای مدیریت سریع‌تر مقابله با شیوع بیماری، موضوع تعطیلی کسب و کارهای غیرضروری در همه مراکز استان‌ها از ساعت ۱۸ هر روز از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر و ممنوعیت تردد خودروهای شخصی در همه مراکز استان‌ها از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر سال جاری از ساعت ۲۱ تا ۴ بامداد مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد برای تصویب به جلسه روز شنبه ستاد ملی ارائه شود.

نکته اینجاست که آثار هر نوع محدودیت یا تصمیم‌گیری حداقل ۲ هفته بعد مشخص می‌شود. آن‌چه امروز در بیمارستان‌ها برداشت می‌کنیم، حاصل عملکرد اجتماعی ۲ تا ۳ هفته گذشته است و همان طور هرچه امروز تصمیم بگیریم، در هفته‌های آتی اثر خود را نشان خواهد داد.

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این رابطه گفت: باید به این نکته توجه کرد که آمار فوتی‌هایی که اکنون اعلام می‌شود ناشی از اقدامات‌ ما طی یک ماه گذشته است. تا زمانی که کاهش تردد و مواجهه را نداشته باشیم، تعداد بستری، ابتلا و مرگ افزایش خواهد داشت.

چرا تشکیل قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا اهمیت دارد؟

پس از جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در حضور مقام معظم رهبری بود که قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا به ریاست وزیر کشور تشکیل شد. قرارگاهی که بلافاصله وارد گود شد و محدودیت‌هایی برای برخی شهرستان‌ها و مراکز استان‌ها تصویب و اجرا کرد.

همچنین در هفته اخیر که یک روز تعطیل در میانه هفته داشت نیز بلافاصله محدودیت تردد و خروج از مراکز ۲۵ استان را ابلاغ کرد که توسط نیروی انتظامی و پلیس راهور اجرایی شد.

نکته‌ای که حاکی از اهمیت تشکیل این قرارگاه عملیاتی است و بخش عمده‌ای از فشار مقابله با کرونا را از دوش نظام سلامت بر خواهد داشت.

سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت در این رابطه گفت: تشکیل این قرارگاه می‌تواند منجر به تصمیم‌گیری به‌موقع در زمینه مدیریت رفتارهای اجتماعی و اعمال محدودیت‌ها شود. آن‌چه بر عهده وزارت بهداشت قرار دارد مدیریت بیماری، پیشگیری و درمان بیماران است ولی مدیریت ویروس کرونا نیازمند تعامل همه جانبه دستگاه‌هاست. بنابراین می‌توان تشکیل این قرارگاه عملیاتی را نقطه قوتی دانست.

استفاده از همه ظرفیت‌ها برای مقابله با کرونا

حسن روحانی رئیس‌جمهوری نیز درباره تشکیل این قرارگاه عملیاتی گفته بود: همه مصوبات ستاد ملی برای اجرای دقیق و نظارت بر روند اجرا در قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا پیگیری خواهد شد.

وی اظهار کرد: از آنجا که از جمله وظایف قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا هم‌افزایی و تقویت توانایی‌های مختلف در سطح کشور است، لازم است این قرارگاه از همه ظرفیت‌های درون کشور اعم از دولتی و خصوصی، قوای نظامی و انتظامی و سازمان‌های مردم نهاد، بسیج، تشکل‌های مذهبی، مساجد و خیرین استفاده کند.

این در حالی است که برخی ناهماهنگی‌های بین دستگاهی در ماه‌های گذشته باعث شده بود که بعضی از مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا اجرایی نشود و در نتیجه بار عدم انجام مصوبات بر دوش بیمارستان‌ها و نظام سلامت تحمیل شود.

پشتیبانی از وزارت بهداشت

عبدالرضا رحمانی فضلی فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز درباره تشکیل این قرارگاه گفته بود: تشکیل این قرارگاه به معنی انفکاک مسئولیت‌ها و وظایف نیست، بلکه قرارگاه عملیاتی برای تجمیع همه مسئولیت‌ها برای پشتیبانی بیشتر به وزارت بهداشت است که در خط مقدم مبارزه با این ویروس قرار دارد.

سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در نامه‌ای به وزیر کشور درباره تشکیل قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا نوشته بود: گرچه در ماه‌های گذشته همکاری صمیمانه جناب عالی، معاونان و استانداران ارجمند با مجموعه نظام سلامت موجب قدردانی است، مع الوصف فقدان تشکیلاتی منسجم که بتواند مقتدرانه اجرای شیوه نامه‌ها و محدودیت‌های الزامی را در راستای مدیریت، کنترل و مهار بیماری به مرحله عمل برساند در تلاش‌های شبانه روزی همکاران‌مان در نظام سلامت و افت و خیز بیماری تاثیرات شگرفی داشت.

وی نوشت: با این تقسیم کار مدبرانه توسط مقام معظم رهبری همکاران ما بدون دغدغه اجرا یا عدم اجرای مصوبات و اعمال محدودیت‌ها می‌توانند به رسالت اصلی خویش یعنی آموزش همگانی، تشخیص زودرس با استفاده از تست‌های بیشتر، شناسایی موارد مشکوک و در تماس با افراد آلوده، قرنطینه سازی آنها، درمان مناسب و توسعه زیرساخت‌های نظام سلامت و همچنین تدوین شیوه نامه‌ها و محوریت در تعیین عالمانه مصادیق محدودیت‌ها بپردازند.

محدودیت‌ها مخالفانی هم دارند

به هر حال اعمال هر نوع محدودیت می‌تواند مخالفانی به همراه داشته باشد. حال آن‌که بسیاری در ماه‌های اخیر بر طبل اعمال محدودیت بیشتر می‌کوبند، اما وقتی محدودیتی اعمال می‌شود، اعتراض می‌کنند یا حتی برخی به این محدودیت‌ها گردن نمی‌گذارند و قانون گریزی را در پیش می‌گیرند.

اعمال محدودیت‌های ساعتی که نمونه‌های آن را در اروپا هم می‌توان مشاهده کرد، می‌تواند یکی از محدودیت‌های موثر باشد که در صورت تصویب در ستاد ملی مقابله با کرونا باید با جدیت کافی اجرایی شود. 

کد خبر 562856

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha